تولیت آستان قدس رضوی: زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد واکنش معنوی ستاره روسی کشتی جهان به محرومیت از رقابت‌ها با استناد به حدیث پیامبر اسلام(ص) مرگ نان و کلمات | شاعری که شعر را به شعله بدل کرد واکنش مداحان اهل بیت(ع) به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بررسی مجدد مدارک ۳۵ داور قرآن | سطح‌بندی براساس عملکرد میدانی + زمان آزمون  واریز بیش از ۷میلیارد تومان زکات فطریه ۱۴۰۴ به حساب کمیته امداد خراسان رضوی تشریح خدمت‌رسانی حرم مطهر رضوی به زائران نوروزی | از توزیع ۲ میلیون افطاری تا میزبانی از ۱۰۰ هزار زائر خارجی تشکیل کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیس جمهور در مشهد | عارف: پیگیر و پای کار مطالبات مردم در حوزه زیارت هستیم فرصتی برای پژوهشگران علوم انسانی و اسلامی در دانشگاه رضوی اصل تربیتی برخورد غیر‌مستقیم با جوان از تو حرکت، از خدا برکت | ۴ دلیل فضیلت تأمین معاش از منظر اهل‌بیت (ع) ۸۷ پایگاه ازدواج آسان در خراسان رضوی فعال است زیارت آسان و ارزان؛ مطالبه ملی | تشکیل کارگروه ملی زیارت با حضور معاون اول رئیس‌جمهور در مشهد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ حجت‌الاسلام ماندگاری به فرد معترض در مسجد جمکران چه بود؟ + فیلم تشرف معاون اول رئیس‌جمهور به زیارت بارگاه نورانی امام رضا (ع) بازدید ۵۷ هزار و ۴۰۰ نفر از گنجینه‌های حرم مطهر رضوی در نوروز ۱۴۰۴ پذیرش طلاب نخبه در مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) + شرایط پذیرش پذیرش رشته فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه باقرالعلوم(ع)
سرخط خبرها

استفاده از ظرفیت مساجد در مجازات‌های جایگزین

  • کد خبر: ۳۲۵۰۵۵
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲
استفاده از ظرفیت مساجد در مجازات‌های جایگزین
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سخنگوی قوه قضائیه گفت: تلاش می‌کنیم افرادی که برای بار اول جرمی را مرتکب می‌شوند، حتی الامکان راهی زندان نشوند و از مجازات‌های جایگزین همچون ظرفیت مساجد برای آن‌ها استفاده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اصغر جهانگیر درباره نقش مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی با اشاره به سابقه مساجد و اثرگذاری آنها در روند انقلاب اسلامی، اظهارکرد: اعتقاد دارم مساجد ما مهم‌ترین سنگر‌هایی بودند که ما از طریق آنها توانستیم نظام طاغوت را شکست دهیم. در واقع آن چیزی که توانست ارتش طاغوت و جریان ساواک را کنار بزند، آن خونی بود که با فریاد الله اکبر در مساجد جوشید. نهضت امام راحل نیز با هیئت‌های موتلفه در داخل مساجد آغاز شد. روحانیون نیز در داخل مساجد به روشنگری و بصیرت افزایی مردم پرداختند و همین امر منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

مراقب باشیم مساجد دولتی نشوند

وی تصریح کرد: نقش مساجد به عنوان کانون مبارزه و محلی که در آن همه فعالیت‌ها و همه رویداد‌ها در منظر دید است، باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. یکی از مسائلی که باید مراقب باشیم تا مساجد ما گرفتار آن نشوند، دولتی کردن مساجد است. ما باید مراقب باشیم مساجد ما برای رفع امورات خود به بودجه دولتی احتیاج پیدا نکنند بلکه همان نگاه مردمی گذشته در مساجد را داشته باشیم.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به وجود بیش از ۸۰ هزار مسجد در کشور، گفت: اگر این مساجد کار‌ها و برنامه‌های فرهنگی خود را به معنای واقعی درست انجام دهند و به صورت «محله‌محور» فعالیت کنند، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند.

برکات طرح «هر مسجد، یک حقوقدان»

وی با بیان این که در حال حاضر طرح «هر مسجد یک حقوقدان» با حضور حقوقدان‌ها و همکاران قضایی ما در مساجد و با محوریت طرح مشکلات مردم در حال انجام است، تصریح کرد: هدف ما از این طرح این است که اولاً اگر مردم با مسجد غریبه شدند یا کمتر در این مکان حضور پیدا می‌کنند، با این طرح بتوانند مشکلات خود را از طریق مسجد دنبال و نیز احساس کنند محلی در مساجد تعبیه شده که قرار است به مشکلات آنها توجه کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه سپس به موضوع استفاده از ظرفیت‌های مسجد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره و تصریح کرد: تمامی معاونت‌های ما در سراسر کشور موظف به سرکشی به مساجد شده‌اند. همچنین میز خدمت‌های ما به صورت گسترده در سراسر کشور در مساجد خاص به منظور حل مشکلات حقوقی و سایر مشکلات مردم برگزار می‌شود. این امر می‌تواند دوباره مساجد را به جایگاه گذشته خویش بازگرداند.

جهانگیر تأکید کرد: مسجد علاوه بر اینکه قبله‌گاه و محل زیارت است، محلی برای طرح و پیگیری مسائل سیاسی نیز بوده است. پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز پس از ورود به مدینه اولین اقدامی که انجام دادند، ساخت مسجد بود چرا که پیامبر (ص) به خوبی می‌دانستند اگر مردم را با معنویت آشنا کنند، می‌توانند با دست خالی دنیا را نجات دهند کمااینکه مشاهده کردیم در جا‌های مختلف افرادی که انسان‌های معتقد، متعهد و مشترعی شدند توانستند در طول تاریخ حرکت‌های بزرگی را بیافرینند. نمونه بارز آن امام حسین (ع) است که جان شریف خود را برای حفظ اسلام در طبق اخلاص گذاشتند.

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با وضعیت طرح «هر مسجد، یک حقوقدان»، تصریح کرد: این طرح در تمامی استان‌ها در حال اجراست البته آمار دقیق آن را در دست ندارم، اما نتایج خوبی به همراه داشته است.

وی در بخش دیگری ازسخنان خود به موضوع استفاده از ظرفیت‌های مساجد در اجرای طرح مجازات‌های جایگزین اشاره و تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که جمعیت کیفری ما کاهش پیدا کند، بنابراین به دنبال این هستیم که انگ مجرمانه به افراد زیاد نشود. زیرا این امر برچسب زنی به افراد ایجاد می‌کند و کمتر می‌توانند وارد جامعه سالم شوند.

جهانگیر در پایان خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم افرادی که برای بار اول جرمی را مرتکب می‌شوند، حتی الامکان راهی زندان نشوند و از مجازات‌های جایگزین برای آنها استفاده شود. البته به شرطی که نوع جرم آنها امنیت اجتماعی را به خطر نینداخته باشد. ما از همه ظرفیت‌ها برای این امر استفاده می‌کنیم و مسجد نیز در رأس این ظرفیت‌های ما قرار دارد.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->