رژیم بعث در برابر غیرت و ایمان مردم کشورمان شکست خورد فرمانده کل سپاه: اگر شهیدان نبودند، ما امروز چهل و سه سالگی سالروز آزادسازی خرمشهر را جشن نمی‌گرفتیم واکنش مردم تانزانیا هنگام قرائت قرآن توسط حامد شاکرنژاد + فیلم حوزه علمیه، تاکنون کار فاخر رسانه‌ای درباره اهل‌بیت(ع) انجام نداده است مساجد تهران برای «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» فراخوان دادند آمار زائران ورودی به عربستان به مرز ۹۰۰ هزار نفر رسید ترجمه فارسی کتاب «عذابات غزه» رونمایی شد | روایتی از رنج زنان و کودکان فلسطینی فتوای رهبر معظم انقلاب در مورد تعلق خمس به پول واریزی سفر حج و یا عمره چیست؟ وزیر میراث فرهنگی: آثار دفاع مقدس به عنوان اسناد زنده فرهنگی باید حفظ و به جهان معرفی شود هوش مصنوعی در خدمت شهدا حرکات زائران در حج رصد می‌شود چهارمین کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع) و علوم روز برگزار می‌شود حضور جهانی در کنگره امام‌رضا(ع) و علوم روز، با ارسال بیش از ۶۰۰ مقاله از ۱۴ کشور خرمشهر و راهی که باید رفت پیشگیری از مرگ ارزش‌ها با رسانه دین‌مدار | گفت‌وگو با کارشناسان و استادان حوزه و دانشگاه به‌مناسبت سالروز تأسیس روزنامه شهرآرا مسجدی در میانه جنگ | خرمشهر از اینجا آزاد شد نقش ایمان در آزادی خرمشهر | شعاری از دل باور مردم برنامه‌های شبکه قرآن و معارف به‌مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر و روز دزفول (۳ و ۴ خرداد ۱۴۰۴) خرمشهر چگونه آزاد شد؟ تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر تسهیل ازدواج و جوانی جمعیت
سرخط خبرها

نسخه قرآن برای خانواده متعالی

  • کد خبر: ۳۲۵۴۸۳
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۶
نسخه قرآن برای خانواده متعالی
وقتی خانواده‌ها در پی تربیت فرزندان صالح باشند، این نسل‌ها به‌تدریج به جامعه‌ای متعهد و پایبند به اصول اخلاقی و دینی تبدیل خواهند شد.

خداوند در آیه۷۴ سوره مبارکه فرقان می‌فرماید: «رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَ ذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» یعنی «خدایا، کارى کن که همسران و بچه‌هایمان چشم و چراغ و مایه عزت ما باشند و ما را الگوى خودمراقبان کن». این آیه در عین آنکه دعاست، راهبرد تربیتی را آموزش می‌دهد؛ اینکه فرد و جامعه با خانواده به سعادت می‌رسند.

این آیه به ما یاد می‌دهد دعا فقط یک عمل عبادی نیست، بلکه یک ابزار تربیتی قدرتمند است. دعا فضایی از معنویت و صمیمیت را در خانواده ایجاد می‌کند و باعث تقویت پیوند عاطفی بین اعضای خانواده می‌شود و عنصری اساسی در تربیت فرزندان و رشد و تعالی خانواده است.

علاوه بر این، آیه مذکور آموزه‌هایی دارد که به رشد و تعالی خانواده و پرورش نسل مؤمن و اثرگذار در بستر آن کمک می‌کند. آیه تأکید می‌کند که تربیت مؤثر و خداپسندانه باید از درون خانواده آغاز شود. علاوه بر این، بر تربیت نسل آینده و هوشیاری و خدامحوری والدین در این‌باره تأکید دارد.

اهمیت دعا در تربیت نسل صالح

همچنین، این آیه مسئولیت والدین را در قبال تربیت صحیح فرزندان یادآور می‌شود و بر اهمیت دعا در نهاد خانواده تأکید دارد. دعا به‌عنوان راه تقویت ارتباط والدین با خداوند و به‌دست‌آوردن کمک الهی در تربیت فرزندان، اهمیت ویژه‌ای دارد و والدین باید همواره این ارتباط را حفظ کنند.

این آیه ما را تشویق می‌کند تا در انتخاب همسر و تربیت فرزندان، به‌دنبال معیار‌های الهی باشیم و ارزش‌های دینی را در خانواده خود نهادینه کنیم و در سطح فردی نیز به ما یاد می‌دهد که برای رسیدن به سعادت، فقط به فکر خود نباشیم، بلکه به فکر خانواده و تربیت صحیح فرزندان خود نیز باشیم. نکته دیگر آیه اینکه زندگی ما به این دنیا محدود نمی‌شود و باید برای آخرت خود نیز توشه جمع کنیم و در این راه، خانواده و فرزندان صالح، بهترین یاوران ما خواهند بود.

تعهد به نسل آینده

بنابر تصریح آیه۷۴ سوره فرقان، همسران و فرزندان باید مایه روشنی چشم و سرور دل باشند. یعنی رابطه‌ای محبت‌آمیز و مبتنی بر عشق و احترام متقابل در خانواده برقرار کنیم. همچنین است دعا برای داشتن همسر و فرزندانی صالح و باایمان، که نشانه تعهد به پرورش نسل‌های آینده به بهترین شکل ممکن است. به این ترتیب، این آیه ارتباط عمیقی بین حفظ ارزش‌های اخلاقی و دینی در خانواده و تأثیرگذاری مثبت بر جامعه را نشان می‌دهد و تأکید می‌کند که یک خانواده سالم و متعهد می‌تواند به‌عنوان الگویی برای دیگرخانواده‌ها در جامعه اسلامی عمل کند.

مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی از درون خانه

وقتی خانواده‌ها در پی تربیت فرزندان صالح باشند، این نسل‌ها به‌تدریج به جامعه‌ای متعهد و پایبند به اصول اخلاقی و دینی تبدیل خواهند شد. آیه به‌نوعی بر مسئولیت فردی و اجتماعی نیز تأکید دارد؛ به این صورت که هرکدام از ما می‌توانیم با عمل به دستورات دین و تربیت صحیح فرزندان، زمینه‌ساز رشد و ارتقای مادی و معنوی جامعه اسلامی باشیم.

از این رو، این آیه هم به تقوا و اصلاح درون خانواده دعوت می‌کند و هم بر اثرگذاری مثبت خانواده مطلوب و الگو بر کلیت جامعه اسلامی تأکید دارد. این آیه همچنین به اهمیت الگوبودن و ارائه مدل‌های موفق از زندگی اسلامی اشاره می‌کند. اگر جامعه‌ای بتواند الگو‌های رفتاری صحیح و منطبق با ارزش‌های اسلامی ارائه دهد، می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی تأثیرگذار باشد و به ترویج فرهنگ اسلامی کمک کند.

درنهایت، آیه۷۴ سوره فرقان دعوت به خودسازی و تهذیب نفس است. زیرا فردی که می‌خواهد الگوی دیگران باشد، ابتدا باید خودش را اصلاح کند و به ارزش‌های اخلاقی پایبند باشد. این خودسازی به‌طور مستقیم به پیشرفت و تعالی جامعه و کشور منجر می‌شود. آیه مذکور، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و سیاسی را در بین مسلمانان ترویج می‌کند. هر فرد در امت اسلامی باید درباره سرنوشت جامعه خود حساس باشد و در راستای بهبود وضعیت سیاسی و اجتماعی تلاش کند.

این تلاش‌ها می‌تواند از طریق مشارکت در انتخابات، نظارت بر عملکرد مسئولان و مطالبه حقوق مردم صورت گیرد. درنهایت، این آیه به اهمیت وحدت و انسجام در امت اسلامی اشارتی می‌کند. خانواده‌های صالح و جوامع مؤمن، پایه‌های امت متحد و قدرتمند را تشکیل می‌دهند که می‌تواند در برابر چالش‌ها و تهدیدات ایستادگی کند و به پیشرفت و تعالی دست یابد. این وحدت، لازمه تحقق اهداف عالیه اسلام و امت اسلامی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->