به گزارش شهرآرانیوز، اظهارات مجاهد در پاسخ به گزارشهای گسترده و شایعات منتشر شده در رسانههای اجتماعی و برخی رسانهها مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به بگرام بیان شد.
خامه پرس گزارش داد: او قاطعانه این ادعاها را رد کرد و موضع طالبان در مورد حاکمیت و عدم مداخله را تکرار کرد و گفت: چنین رویدادی غیرممکن است.
خروج ایالات متحده از افغانستان، به ویژه تحویل پایگاه هوایی بگرام، همچنان یکی از موضوعات اصلی در بحث سیاست خارجی است.
اخیرا گزارشی از فرود یک فروند هواپیمای C-۱۷ آمریکا حامل یکسری تجهیزات و خودروی نظامی و پرسنل اطلاعاتی ارشد در این پایگاه نیروی هوایی و حضور «مایکل الیس» معاون رئیس سیا در میان افرادی که با این هواپیما وارد بگرام شدهاند، منتشر شده بود.
ماه گذشته میلادی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از این پایگاه به عنوان دارایی مهم برای مقابله با چین نام برده و بر تعهدش در بازگرداندن چندین تن تجهیزات نظامی آمریکایی بر جای مانده در بگرام افغانستان در پی خروج پر از هرج و مرج نیروهای آمریکایی از این کشور در اوت ۲۰۲۱ تاکید کرده بود.
وی همچنین در جریان نشست کابینه مدعی شد که آمریکا میلیاردها دلار سختافزار نظامی از جمله ۷۷۷ هزار تفنگ و ۷۰ هزار خودروی زرهی در این پایگاه در افغانستان برجای گذاشته و تاکید کرد که افغانستان اکنون یکی از بزرگترین فروشندگان تجهیزات نظامی در جهان است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین از دولت سابق آمریکا بابت رها کردن این داراییهای با ارزش در افغانستان انتقاد کرد و گفت: «میدانید میلیاردها دلار به افغانستان دادیم و تجهیزات زیادی را هم همانجا رها کردیم.»
البته ترامپ گفت که نگرانی اصلیاش افغانستان نیست بلکه چین است و افزود: «ما میخواستیم بیرون بیاییم، اما میخواستیم بگرام را هم حفظ کنیم، نه به خاطر افغانستان، بلکه به خاطر چین، زیرا دقیقا یک ساعت با جایی که چین موشکهای هستهای خود را میسازد، فاصله دارد.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین این پایگاه را یکی از بزرگترین پایگاههای نظامی در جهان توصیف کرد که باند فرودگاهی مستحکم و قوی دارد که هر هواپیمایی میتواند روی آن بنشیند و برخیزد.
وی در ادامه مدعی شد آمریکا کنترل این پایگاه را که اکنون تحت نفوذ چین است، از دست داد.
البته «ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی طالبان افغانستان با رد ادعای ترامپ درباره اینکه چین اکنون کنترل بگرام را در دست دارد، گفت: «ترامپ مدعی است که بگرام در دست چین است، اما اینطور نیست. این پایگاه تحت کنترل طالبان است.»
وی افزود: «در اینجا یک فرد مسلح چینی وجود ندارد و ما نیز چنین توافقی نداریم. چرا چنین اطلاعات نادرستی در این سطح بالا منتشر میشود. رهبر یک کشور بزرگ باید با دقت صحبت کند.»
منبع: ایسنا