فتوای رهبر معظم انقلاب در مورد تعلق خمس به پول واریزی سفر حج و یا عمره چیست؟ وزیر میراث فرهنگی: آثار دفاع مقدس به عنوان اسناد زنده فرهنگی باید حفظ و به جهان معرفی شود هوش مصنوعی در خدمت شهدا حرکات زائران در حج رصد می‌شود چهارمین کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع) و علوم روز برگزار می‌شود حضور جهانی در کنگره امام‌رضا(ع) و علوم روز، با ارسال بیش از ۶۰۰ مقاله از ۱۴ کشور خرمشهر و راهی که باید رفت پیشگیری از مرگ ارزش‌ها با رسانه دین‌مدار | گفت‌وگو با کارشناسان و استادان حوزه و دانشگاه به‌مناسبت سالروز تأسیس روزنامه شهرآرا مسجدی در میانه جنگ | خرمشهر از اینجا آزاد شد نقش ایمان در آزادی خرمشهر | شعاری از دل باور مردم برنامه‌های شبکه قرآن و معارف به‌مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر و روز دزفول (۳ و ۴ خرداد ۱۴۰۴) خرمشهر چگونه آزاد شد؟ تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر تسهیل ازدواج و جوانی جمعیت راهپیمایی ضدصهیونیستی پس از نمازجمعه دوم خرداد ۱۴۰۴، در اردبیل، سیستان و بلوچستان و مازندران دوازدهمین اجلاسیه مجمع عالی بسیجیان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد (یکم خرداد ۱۴۰۴) اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) در روز دحوالارض، فردا (جمعه، دوم خرداد ۱۴۰۴) نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی، تجلی جدیدی از عاشورا در عصر انتظار است + فیلم آداب و اعمال روز دحوالارض | بهترین اعمال در این روز چیست؟ همایش جهانی شیرخوارگان حسینی، پیوندی عمیق میان نسل نو و نهضت عاشورا + فیلم
سرخط خبرها

خوبی ماندگار

  • کد خبر: ۳۲۵۸۹۲
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳
خوبی ماندگار
بهار رمضان با هم‌زمانی بهار طبیعت، جان ما را تازه کرد. از مواردی که می‌توان از این همزمانی آموخت دور ریختن کهنه‌ها و رشد و نمو تازه‌هاست.

بهار رمضان با هم‌زمانی بهار طبیعت، جان ما را تازه کرد. از مواردی که می‌توان از این همزمانی آموخت دور ریختن کهنه‌ها و رشد و نمو تازه‌هاست. همه ما خوبی‌ها و بدی‌های زیادی در وجود خودمان داریم و برای به دست آوردن نسخه بهتر خودمان در تلاشیم.

در کتاب شریف کافی از امام‌صادق (ع) روایتی نقل شده است به این مضمون که «الإبقاءُ علی العَمَلِ أشدُّ مِن العَمَلِ: نگهداری عمل، سخت‌تر از خود عمل است». این حدیث را نه از این باب بیان می‌کنم که فکر کنیم حفظ هر دستاوردی از به دست آوردنش سخت‌تر است، بلکه از این باب است که بدانیم وقتی برای رسیدن به هر چیزی تلاش می‌کنیم، راه و مسیر تمام نشده است، بلکه در ادامه با حفظ آن، مسیر خود را کامل می‌کنیم.

دستاوردی با دو مرحله

هدف‌گذاری و تشخیص آنچه می‌خواهیم به آن برسیم، مرحله اولیه عمل است. گاهی انسان موفق به کار خیر می‌شود، خود این مسیر دشوار است؛ چون باید از بسیاری از موانع عبور کنیم، استمرار کنیم و خیلی از بدی‌ها متأسفانه در وجود ما تبدیل به عادت و خوی دائمی شده‌اند. ترک این عادات کم‌کم و در طول زمان اتفاق می‌افتد و در بسیاری از مواقع ما موفق به عمل نمی‌شویم تا آن بدی یا گناهی که به آن عادت کرده‌ایم را کنار بگذاریم و گاهی هم عبور می‌کنیم و کار انجام می‌گیرد.

اما کار به اینجا ختم نمی‌شود که بگوییم خب ما گوی طلایی خوش‌زبانی را به دست آوردیم، توانسته‌ایم اطرافیان خود را از زبان خود حفظ کنیم و دیگر ایشان را با هر کلمه آگاهانه یا ناآگاهانه نمی‌رنجانیم، دروغ نمی‌گوییم حتی با وجود ضرورت، از فحش و ناسزا پاک کرده‌ایم زبان خود را و از این دست مثال‌های متأسفانه بی‌شمار خود را پاک کرده‌ایم.

مرحله دوم این است که نتیجه این کار خیر و خوبی را که انجام داده‌ایم، بتوانیم حفظ کنیم. خیلی‌ها توان انجام دادن کار خیر را دارند، اما قدرت نگهداری نتیجه آن را ندارند. اینجاست که این حدیث برایمان معنای متفاوتی پیدا می‌کند: «نگه‌داشتن اثر آن کار خیر و عمل صالح، مشکل‌تر از انجام دادن خود عمل است».

دستاورد خود را باید بتوانیم حفظ کنیم و به آن استمرار داشته باشیم تا در وجود ما ریشه کند. عمل را باید جوری حفظ کنیم که از اثر نیفتد. در ماه مبارک رمضان خیلی‌ها روزه گرفتند. عمل خیرشان از فیلتر شیاطین عبور کرد، دلشان می‌خواست غذا بخورند، اما نخوردند. خیلی عوامل پیشامد کرد، اما آن عوامل تأثیر نکرد و روزه را گرفتند. حالا بعد از گرفتن روزه باید نتیجه آن را حفظ کنند. روزه گرفتن و هر کار خیری، اثر معنوی خوبی دارد، این اثر را باید حفظ کرد. اگر حفظ نکنیم، اثر از دست می‌رود و کأن لم یکن می‌شود، لذا مرحله دوم سخت‌تر از اولی است.

وقتی خوبی‌ها در وجودمان ریشه می‌کند

انسان با تلاش خود و با سختی که بر خود روا می‌دارد، اعمال خیرش و آثار آن اعمال به‌تدریج جمع و ذخیره می‌شود و سر از رشد و ریشه دواندن ایمان در وجودمان درمی‌آورد؛ بنابراین مایی که ماه مبارک رمضان زحمت کشیدیم، عبادت کردیم، روزه گرفتیم، چشم و گوش و زبان خود را حفظ کردیم (ان‌شاءا... که این‌طور باشد) باید مراقب باشیم بعد از تمام شدن این ماه مبارک، آثار آن اعمال صالح از بین نرود، بلکه ماندگار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->