ویژه‌برنامه «عقیله بنی‌هاشم» با حضور بانوان اردوزبان در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد پخش مستند «خورشید کاروان» از سیمای استانی خراسان رضوی جایزه ادبی یوسف به ایستگاه چهاردهم رسید + مهلت ارسال آثار اجرایی شدن طرح حفظ «شهید سلامی» به منظور تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن آغاز کنگره ملی بزرگداشت ۳ هزار شهید خراسان شمالی با برگزاری اردوی راهیان‌نور نهایی شدن قرارداد‌های مربوط به حج ۱۴۰۵، سه ماه پیش از آغاز عملیات اعزام زائران مشهد میزبان برگزاری جشنواره امامت و مهدویت خواهد بود برنامه «مهمان مهر» میزبان ۶۰۰۰ دانشجو از سراسر کشور در حرم حضرت معصومه(س) ۵ تا ۱۰ درصد سهمیه حج کشور به ایثارگران اختصاص دارد | حج برای این قشر رایگان نیست حذف مالیات چادر مشکی و اجرای نصفه‌ونیمه یک مصوبه! توضیحات رئیس سازمان حج و زیارت درباره جزئیات حج تمتع ۱۴۰۵ خدا را، خدا نمی‌دانیم! «شفاعت» بالی برای پرواز تا قرب الهی | نگاهی به حکمت۶۳ نهج‌البلاغه در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت‌یزدی معاون استاندار خراسان رضوی: اداره کشور در جنگ ۱۲روزه به دست رهبری، نماد رهبری مقتدر و اتحاد مقدس ملت ایران بود بخش ویژه جشنواره ملی ادبی «واج» به آثار حوزویان اختصاص یافت آیینه تمام‌نمای فاطمی | بررسی برخی ابعاد شخصیتی و ویژگی‌های حضرت زینب کبری(س) تشییع و تدفین پیکر مادر شهیدان عاکفی + فیلم شیخ نعیم قاسم: امام خامنه‌ای در تمامی ابعاد زندگی اسلامی پیش‌گام هستند پرداخت پاداش به مجموعه‌های زیان‌ده بنیاد شهید ممنوع اعلام شد
سرخط خبرها

عشق از اصول است

  • کد خبر: ۳۲۷۰۳۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶
عشق از اصول است
عشق در اسلام، عشق به یگانگی خدا و انسانیت است. مسلمانی که به خدا اعتقاد دارد، درواقع خود را به یک منبع نامتناهی متصل کرده است.

هر دین مبنا و اصولی دارد و برای همه ما مسلمان‌ها اصول دین پنج‌تاست؛ عددی مقدس و مبارک که به نظر من بر مبنای عشق است؛ عشقی که هم آمیخته به این اصول است و هم اصل آن؛ اصولی که نخستین آن توحید است، به معنای پذیرش یگانگی خداوند و پس از آن عدل است؛ عدلی که با پذیرش آن، گواهی می‌دهیم افعال خداوند متعال از سر دادگری و شایستگی است و به هیچ‌کسی ظلم و ستم نمی‌کند و هر چیزی را در جای خودش قرار داده و با هر موجودی، چنان‌که شایسته است، رفتار می‌کند.

این معنای عدالت در نهج‌البلاغه به تفصیل توضیح داده شده است. پس از آن، نبوت و پیامبری حضرت‌محمد (ص) است و ما با پذیرش آن، نبوت رسول‌اکرم (ص) و دیگرپیامبران الهی را می‌پذیریم و گواهی می‌دهیم در هرکدام این اصول محبت و معرفت به حقیقت و معنایی نهفته است. اما امامت برای ما به معنای قبولی عشق است؛ عشقی که رحمت و رفعت خداوند را بر بندگانش بیان می‌کند؛ رفعت و محبتی که با تکمیل دین محمد (ص) برای بشر به‌طور کامل محقق شد و خبرش به رسول‌اکرم (ص) ابلاغ شد تا به همه جهانیان اعلام کند: «امروز دین بر شما تمام شد.»

روزی که هم شاد بود و هم غمگین. شاد از این جهت که خداوند محبتش را به بشر کامل کرد و غمگین از این جهت که خبر از فقدان رسول‌اکرم (ص) می‌داد؛ فقدانی که آن‌قدر بر جهان سنگین بود که به جبرانش باید ستونی دیگر قرار می‌گرفت؛ ستونی به نام امامت تا ادامه‌دهنده راه نبوت باشد و از گسست آسمان و زمین جلوگیری کند؛ رکنی به نام امامت؛ امامت دوازده امام معصوم (ع) که منصب خلافت و امامت را بر عهده گرفتند و آمدند تا هرکدام بخشی از بار امانت را بر دوش بگیرند و محبت و رحمت را به‌طور کامل بر بشر نازل کنند؛ همان رحمتی که رسول‌اکرم (ص) به جهت آن مبعوث گشته بود.

اینجاست که عشق برای ما از اصول می‌شود؛ اصولی که آمده‌اند ما را یاری کنند تا روز معاد؛ آخرین باوری که بناست ما را به سرمنزل نجات در روز محشر برساند؛ روزی که همه مکلفان برای بازخواست و حساب در پیشگاه الهی گرد هم می‌آیند و هر کسی به پاداش و کیفر خویش می‌رسد. 

در آن روز خوب و بدمان نزد پروردگار از هم جدا می‌شود و ما را معرفی خواهند کرد. اما در این میانه، از توحید تا معاد، آنچه بین ما و پروردگار است، همه همان عشق است؛ عشقی دوطرفه میان ما و معبود؛ عشقی که اصول دین معرف آن است. اینجاست که حکایتی و تفسیری که از عشق می‌کنیم، حتی جهان‌بینی ما را تغییر می‌دهد.

برای ما شیعیان قصه فرق دارد. ما مسلمانان عاشق‌تری هستیم. عاشق کربلا، عاشق حسین (ع) و یارانش، عاشق عباس (ع) که علمدار کربلاست، عاشق زینب (س) که نماد خواهری مهربان است. ما شیعیان عاشق ارزش‌هایی هستیم که از ۱۴۰۰ سال پیش به ما رسیده است و راویانش انسان‌هایی آسمانی و بزرگ هستند. 

عشق در اسلام، عشق به یگانگی خدا و انسانیت است. مسلمانی که به خدا اعتقاد دارد، درواقع خود را به یک منبع نامتناهی متصل کرده است؛ به اندازه‌ای که می‌تواند او را از سختی‌ها عبور دهد، یارو یاورش باشد و در برخورد با دیگرهم‌نوعانش مهربان باشد، از دیگران دست‌گیری کند، مراقب نیازمندان و ناتوان‌ها باشد و قلبش برای کمک به دیگران بتپد. این داستان عشق است؛ عشقی که ریشه‌ای آسمانی دارد و با آن عشق‌های زمینی که ما و شما در ذهن داریم، متفاوت است؛ و اینجاست که عوض اینکه رمز عشق نگوییم و نشنویم، با صدای بلند اعلام می‌کنیم بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->