افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار عدم تولید برخی مواد غذایی و آرایشی باعث قاچاق این محصولات شده است کشف روغن زیتون با طعم ماده مخدر شیشه در فرودگاه! برای سیاه نشدن دندان کودک پس از مصرف قطره آهن چه کنیم؟ افزایش ۲ درصدی آمار تلفات جاده‌ای خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ شیوه های ساده و هوشمندانه صرفه‌جویی آب در منزل | چطور قطره ها را دریابیم؟ ازسرگیری پرواز‌های عراق به ایران از فردا سه‌شنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رویداد دانشجویی «هکاتون» در مشهد برگزار می‌شود | الگویی تازه برای حل مسئله با خلاقیت نسل جوان بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران

  • کد خبر: ۳۲۶۴۴۴
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲
شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به شیوع بالای بیماری تالاسمی در ایران و تحمیل هزینه قابل توجه درمان آن به بخش سلامت کشور به ویژه سازمان انتقال خون برای تأمین خون و فراورده‌های آن، اعلام کرد: این سازمان از روش ژن درمانی برای درمان بیماران تالاسمی حمایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تالاسمی نوعی بیماری شایع در سراسر جهان است که می‌تواند کودکان، مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری یک نوع اختلال خونی ژنتیکی است که از طریق ارث به فرزندان رسید و در این بیماری مغز استخوان قادر به تولید هموگلوبین طبیعی کافی در بدن نخواهد بود. هموگلوبین نیز پروتئینی در داخل گلبول‌های قرمز خون است که می‌تواند اکسیژن را حمل و به سایر اندام‌های بدن منتقل کند.

زمانی که هموگلوبین به اندازهٔ کافی در بدن تولید نشود، می‌توانیم بگوییم که فرد دچار تالاسمی شده است.

بزرگسالان و کودکانی که مبتلا به بیماری تالاسمی هستند، ممکن است کم‌خونی خفیف تا شدید را تجربه کنند.

همچنین بیماری تالاسمی نیز دارای انواع مختلف با عوارض متفاوتی در بدن است و افرادی که مبتلا به کم‌خونی شدید هستند، اغلب نیاز به تزریق خون منظم خواهند داشت که در اصطلاح به این نوع بیماری تالاسمی ماژور گفته می‌شود.

مصطفی جمالی تاکید کرد: روش جدید ژن‌درمانی امکان درمان قطعی این بیماری را فراهم کرده است ولی هزینه بسیار بالای آن و نیز ضرورت تولید اختصاصی برای هر بیمار ایجاب می‌کند که فناوری تولید این دارو در کشور بومی‌سازی شود.

وی افزود: هم اکنون یک طرح کلان ملی با مشارکت تیمی از اعضای هیأت علمی و فناوران دانشگاه‌های مختلف با محوریت مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون وابسته به این سازمان تشکیل و وارد فاز اول اجرایی شده است.

جمالی با اشاره به نقش راهبردی شتاب‌دهنده‌ها در تسهیل فرایند ورود محصولات دانش‌بنیان به بازار افزود: یک شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی برای استقرار این تیم فناور در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دسترسی این تیم به زیرساخت‌های علمی و فناوری این دانشگاه و همچنین اکوسیستم بیمارستانی موردنیاز برای تولید این دارو، دعوت به همکاری شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: باتوجه‌به هزینه بسیار بالای درمان بیماران تالاسمی و نیز از دست دادن سال‌های متعدد از عمر مفید این بیماران، سرمایه‌گذاری بر روی توسعه داروی ژن‌درمانی تالاسمی به عنوان درمان قطعی بیماری، ضمن کاستن از آلام بیماران و خانواده‌های آنها، کمک مؤثری به اقتصاد نظام سلامت خواهد کرد و مطابق رهنمود حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات دانش‌بنیان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش محققین کشور و در سایه عنایات حضرت ولی‌عصر (ع) انجام این پروژه ملی با موفقیت به اتمام رسیده و ظرف چند سال آینده داروی مذکور در دسترس بیماران قرار گیرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->