اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟
سرخط خبرها

شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران

  • کد خبر: ۳۲۶۴۴۴
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲
شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به شیوع بالای بیماری تالاسمی در ایران و تحمیل هزینه قابل توجه درمان آن به بخش سلامت کشور به ویژه سازمان انتقال خون برای تأمین خون و فراورده‌های آن، اعلام کرد: این سازمان از روش ژن درمانی برای درمان بیماران تالاسمی حمایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تالاسمی نوعی بیماری شایع در سراسر جهان است که می‌تواند کودکان، مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری یک نوع اختلال خونی ژنتیکی است که از طریق ارث به فرزندان رسید و در این بیماری مغز استخوان قادر به تولید هموگلوبین طبیعی کافی در بدن نخواهد بود. هموگلوبین نیز پروتئینی در داخل گلبول‌های قرمز خون است که می‌تواند اکسیژن را حمل و به سایر اندام‌های بدن منتقل کند.

زمانی که هموگلوبین به اندازهٔ کافی در بدن تولید نشود، می‌توانیم بگوییم که فرد دچار تالاسمی شده است.

بزرگسالان و کودکانی که مبتلا به بیماری تالاسمی هستند، ممکن است کم‌خونی خفیف تا شدید را تجربه کنند.

همچنین بیماری تالاسمی نیز دارای انواع مختلف با عوارض متفاوتی در بدن است و افرادی که مبتلا به کم‌خونی شدید هستند، اغلب نیاز به تزریق خون منظم خواهند داشت که در اصطلاح به این نوع بیماری تالاسمی ماژور گفته می‌شود.

مصطفی جمالی تاکید کرد: روش جدید ژن‌درمانی امکان درمان قطعی این بیماری را فراهم کرده است ولی هزینه بسیار بالای آن و نیز ضرورت تولید اختصاصی برای هر بیمار ایجاب می‌کند که فناوری تولید این دارو در کشور بومی‌سازی شود.

وی افزود: هم اکنون یک طرح کلان ملی با مشارکت تیمی از اعضای هیأت علمی و فناوران دانشگاه‌های مختلف با محوریت مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون وابسته به این سازمان تشکیل و وارد فاز اول اجرایی شده است.

جمالی با اشاره به نقش راهبردی شتاب‌دهنده‌ها در تسهیل فرایند ورود محصولات دانش‌بنیان به بازار افزود: یک شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی برای استقرار این تیم فناور در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دسترسی این تیم به زیرساخت‌های علمی و فناوری این دانشگاه و همچنین اکوسیستم بیمارستانی موردنیاز برای تولید این دارو، دعوت به همکاری شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: باتوجه‌به هزینه بسیار بالای درمان بیماران تالاسمی و نیز از دست دادن سال‌های متعدد از عمر مفید این بیماران، سرمایه‌گذاری بر روی توسعه داروی ژن‌درمانی تالاسمی به عنوان درمان قطعی بیماری، ضمن کاستن از آلام بیماران و خانواده‌های آنها، کمک مؤثری به اقتصاد نظام سلامت خواهد کرد و مطابق رهنمود حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات دانش‌بنیان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش محققین کشور و در سایه عنایات حضرت ولی‌عصر (ع) انجام این پروژه ملی با موفقیت به اتمام رسیده و ظرف چند سال آینده داروی مذکور در دسترس بیماران قرار گیرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->