رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واقعی‌نبودن قیمت برق، یکی از دلایل مصرف بالای آن | قبض برق ۷۵ درصد مردم کمتر از ۵۰ هزار تومان است

  • کد خبر: ۳۲۶۹۰۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
واقعی‌نبودن قیمت برق، یکی از دلایل مصرف بالای آن | قبض برق ۷۵ درصد مردم کمتر از ۵۰ هزار تومان است
در نگاه اول، قبض‌های برق اغلب خانوار‌های ایرانی، رقمی ناچیز را نشان می‌دهد؛ عددی که شاید کمتر از بهای یک وعده غذای بیرون‌بر باشد. اما پشت این ارقام پایین، واقعیتی تلخ نهفته است: صنعت برق ایران سال‌هاست با ناترازی اقتصادی عمیقی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ ناترازی‌ای که به گفته کارشناسان، اکنون به مرحله هشدار رسیده است.

به‌ گزارش شهرآرانیوز، برق در ایران با قیمتی به مشترکان خانگی عرضه می‌شود که فاصله زیادی با بهای تمام‌شده دارد. به طور میانگین، هر کیلووات‌ساعت برق در کشور حدود ۲ هزار تومان هزینه دارد و این در حالی است که از خانوار‌ها تنها ۱۵۷ تومان دریافت می‌شود؛ یعنی کمتر از ۸ درصد قیمت واقعی. نتیجه این سیاست، چیزی جز خالی ماندن دست صنعت برای سرمایه‌گذاری در توسعه و نوسازی زیرساخت‌ها نیست. گفته می‌شود در دهه‌های اخیر، صنعت برق نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان از درآمد‌های بالقوه‌اش را از دست داده است.

از سوی دیگر، ایران یکی از بالاترین نرخ‌های مصرف انرژی در دنیا را دارد. نه‌تنها صنایع انرژی‌بر با راندمانی پایین‌تر از متوسط جهانی فعالیت می‌کنند، بلکه مصرف خانگی نیز از بسیاری از کشور‌های هم‌سطح فراتر رفته است. برای مثال، سرانه مصرف برق خانوار ایرانی دو برابر کشور‌های اروپایی همچون ترکیه و اسپانیا گزارش شده است؛ مصرفی که بخش قابل توجهی از آن صرف سامانه‌های سرمایشی در فصل گرم می‌شود. تنها کولر‌های گازی، سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای برق کشور می‌افزایند؛ عددی معادل کل مصرف برخی کشورها.

همه اینها در حالی رخ می‌دهد که طبق گفته‌های مصطفی رجبی مشهدی، حدود ۷۵ درصد مردم، ماهانه کمتر از ۵۰ هزار تومان بابت قبض برق پرداخت می‌کنند؛ رقمی که بیش از نیمی از آن اصلاً به صنعت برق نمی‌رسد و صرف عوارض، بیمه، و سایر هزینه‌ها می‌شود. تنها درصدی اندک از مشترکان پرمصرف هستند که قبض‌های سنگین‌تری دریافت می‌کنند. آن دسته از مشترکانی که بالاتر از الگوی فصلی منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، برق مصرف کنند، به میزانی که از سقف الگو عبور کنند مشمول قبوض پلکانی برق خواهند شد. در این بین تنها ۲ درصد از مشترکان بسیار پرمصرف که ۱۴ برابر مشترکان پرمصرف برق مصرف می‌کنند، مشمول قبوض سنگین می‌شوند.

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو نیز به‌تازگی اعلام کرد سیاست وزارت نیرو حمایت یارانه‌ای از مشترکان کم‌مصرف و برخورد بازدارنده با مشترکان پرمصرف از طریق افزایش تعرفه و ابزار‌های فنی مانند کنتور‌های هوشمند است. او با تأکید بر لزوم اصلاح اقتصاد آب و برق گفت: در مناطق گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی ۳۶ تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می‌شود که قیمت تمام شده تولید برق بسیار بالاتر است.

با نزدیک شدن به تابستان و افزایش بار شبکه به دلیل استفاده از کولرها، دوباره همان دغدغه‌های همیشگی بر سر زبان‌ها خواهد افتاد، مصرف بی‌رویه، خاموشی‌های احتمالی و هشدار‌های مسئولان درباره ضرورت مدیریت مصرف. اما تا زمانی که قیمت برق واقعی نشود و فرهنگ مصرف تغییر نکند، این چرخه ادامه خواهد داشت؛ چرخشی که شاید روزی ترمز توسعه صنعت برق را به طور کامل بکشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->