کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 

  • کد خبر: ۳۲۷۲۵۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸
آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 
هموفیلی از دو کلمه همو به معنی خون و فیلیا به معنی دوست داشتن تشکیل شده، اما این بیماری یکی از دردناک‌ترین و سخت‌ترین بیماری‌های دنیا است.

به گزارش شهرآرانیوز، این یک بیماری ارثی و خاص نوزادان پسر است و به ندرت در دختران دیده می‌شود؛ در هموفیلی توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره‌شدن رگ مختل شده است.

دکتر کاوه جاسب فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به روز جهانی هموفیلی (۱۷ آوریل، ۲۸ فروردین) اظهار کرد: این بیماری معمولا مختص پسران است و از هر ۵ تا ۱۰ هزار تولد زنده، یک مورد ابتلا به هموفیلی A و از هر ۲۰ تا ۳۴ هزار تولد زنده یک مورد ابتلا به هموفیلی B رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه هموفیلی بیماری منطقه‌ای نیست، افزود: طبق آخرین آمار، حدود ۱۲ هزار بیمار هموفیلی در کشور ایران وجود دارد؛ این بیماری از طریق مادر به فرزندان پسر منتقل می‌شود.

این فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی گفت: هموفیلی نوع A از نظر فاکتور ۸ و نوع B از نظر فاکتور ۹ مشکل دارد. بیماری هموفیلی شامل سه نوع شدید، متوسط و خفیف است؛ علائم این بیماری براساس شدت بیماری، متفاوت است و ممکن است از خونریزی در پی ختنه پسران ایجاد شود و در بزرگسالی با زمین خوردن، منجر به خونریزی مفاصل شود. 

وی بیان کرد: در قدیم برای درمان این بیماری تنها فرآورده‌های خونی را جایگزین می‌کردند، اما از سال ۱۹۹۲ فاکتور ۸ در سطح دنیا پخش شد؛ هر چند هزینه تامین این فرآورده‌ها بسیار بالا است.

جاسب گفت: اگرچه این بیماری جزو بیماری‌های خاص محسوب می‌شود، اما هزینه تامین این دارو‌ها برای دولت‌ها بسیار بالا است و هموفیلی، درمان قطعی هم ندارد مگر با ژن‌تراپی؛ در این روش، به تازگی ژن سالم را وارد ژنوم فرد بیمار می‌کنند و پس از آن، ساخت پروتئین فاکتور ۸ در فرد شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به چگونگی مراقبت‌های این بیماری اضافه کرد: به دلیل آسیب‌های مفصلی که در بیماری هموفیلی وجود دارد، این بیماران نباید اقدامات خشونت‌آمیز یا ورزش‌های سنگینی که منجر به وارد شدن ضربه می‌شوند را انجام دهند.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: اکنون وقتی ابتلای کودکی به بیماری هموفیلی تشخیص داده می‌شود، به منظور پیشگیری از عوارض آن، دو تا سه بار در هفته فاکتور ۸ برای وی تزریق می‌شود تا از خونریزی در مفاصل پیشگیری شود. با این اقدام پیشگیرانه، عوارض بیماری کمتر می‌شود و بیماران به زندگی عادی برمی‌گردند.

وی بیان کرد: در واقع اذیت‌کننده‌ترین عارضه‌ای که این بیماری دارد، آسیب‌های مفصلی است که به دلیل خونریزی‌های مکرر رخ می‌دهد و موجب از کار افتادگی مفصل می‌شود.

جاسب در خصوص چگونگی جلوگیری از ابتلا به هموفیلی گفت: انتقال این بیماری از طریق مادر رخ می‌دهد و اگر حاملین این بیماری شناسایی شوند، در زمان بارداری قبل از هفته دوازدهم آزمایش ژنتیک را انجام می‌دهند و در صورت تایید ژن معیوب در جنین، به صورت قانونی امکان سقط جنین وجود دارد و می‌توان از تولد نوزاد هموفیلی جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->