همکاری شهرداری مشهد و دانشگاه علوم پزشکی برای نجات بینایی هزاران نفر | شرایط اهدای قرنیه: از مرگ مغزی تا مرگ قلبی جزئیات جدید از متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (یکم خرداد ۱۴۰۴) اسراف در مصرف، بلای جان کشور | روایت شهرآرانیوز از ناگفته‌های تلخ الگوی مصرف، به‌مناسبت روز ملی بهره‌وری پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (یکم خرداد ۱۴۰۴) شیرین‌بیان، گیاهی تلخ با خواصی شیرین برای بدن واکسن زونا می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند هشدار به زنان: از هر ۸ زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس
سرخط خبرها

هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است

  • کد خبر: ۳۲۹۹۲۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوزادانی که در معرض آلودگی هوا و نور قرار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تیروئید دوران کودکی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که آلودگی ذرات معلق در هوا و نور مصنوعی فضای باز، هر دو خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را در کودکان قبل از ۲۰ سالگی افزایش می‌دهند.

«نیکول دزیل»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست محیطی در دانشکده بهداشت عمومی ییل کنتیکت، گفت: «این نتایج نگران‌کننده هستند، به خصوص با توجه به گستردگی مواجهه‌ها با هر دو این آلاینده‌ها.»

وی افزود: «ذرات ریز به دلیل ترافیک خودرو‌ها و فعالیت‌های صنعتی در آلودگی هوای شهری یافت می‌شوند و نور مصنوعی در شب، به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت، رایج است.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که هم آلودگی ذرات ریز و هم آلودگی نوری، عوامل سرطان‌زای محیطی محسوب می‌شوند که سیستم غدد درون‌ریز بدن، از جمله عملکرد تیروئید را مختل می‌کنند.

آلودگی ذرات به دلیل کوچک بودن برای ورود به جریان خون، تهدید محسوب می‌شوند. طبق گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات معلق در هوا می‌توانند کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر باشند، در حالی که عرض موی انسان ۵۰ تا ۷۰ میکرومتر است.

به گفته محققان، نور مصنوعی در فضای باز می‌تواند ملاتونین را سرکوب کرده و ریتم خواب / بیداری فرد را تغییر دهد، که این مسئله بر سرطان‌های تنظیم‌شده توسط هورمون نیز تأثیر می‌گذارد.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۷۳۶ فرد جوان که قبل از ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید مبتلا شده بودند را با داده‌های ۳۶۸۰۰ کودک سالم که همگی اهل کالیفرنیا بودند، مقایسه کردند.

این تیم میزان مواجهه بیماران سرطانی با آلودگی هوا و نور را بر اساس آدرس خانه خانواده‌هایشان در زمان تولد ارزیابی کرد.

نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی ذرات، احتمال ابتلای کودک به سرطان تیروئید در مجموع ۷ درصد افزایش می‌یابد.

محققان گفتند که قوی‌ترین ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان تیروئید در بین کودکان ۱۵ تا ۱۹ ساله (۸ درصد افزایش خطر) مشاهده شد.

به همین ترتیب، کودکانی که در مناطقی با میزان بالای نور مصنوعی در فضای باز متولد می‌شوند، تا ۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان تیروئید دارند.

دزیل گفت: «سرطان تیروئید یکی از سریع‌ترین سرطان‌های در حال گسترش در بین کودکان و نوجوانان است، اما ما اطلاعات بسیار کمی در مورد علت آن در این جمعیت داریم.»

او افزود: «مطالعه ما اولین تحقیق در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد این مواجهه‌ها در اوایل زندگی- به ویژه در برابر PM ۲.۵ و نور فضای باز در شب- ممکن است در این روند نگران‌کننده نقش داشته باشند.»

محققان می‌گویند در مقایسه با بزرگسالان، سرطان تیروئید در کودکان اغلب در مراحل پیشرفته‌تر و با تومور‌های بزرگ‌تر و درمان دشوارتر تشخیص داده می‌شود.

محققان گفتند، حتی اگر کودکان از سرطان تیروئید جان سالم به در ببرند، ممکن است از عوارض جانبی مانند سردرد، ناتوانی‌های جسمی و خستگی ذهنی رنج ببرند که در طول زندگی آنها را آزار خواهد داد.

محققان تأکید کردند که برای تکرار و اعتبارسنجی یافته‌ها، مطالعه بیشتری لازم است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->