هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است

  • کد خبر: ۳۲۹۹۲۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوزادانی که در معرض آلودگی هوا و نور قرار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تیروئید دوران کودکی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که آلودگی ذرات معلق در هوا و نور مصنوعی فضای باز، هر دو خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را در کودکان قبل از ۲۰ سالگی افزایش می‌دهند.

«نیکول دزیل»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست محیطی در دانشکده بهداشت عمومی ییل کنتیکت، گفت: «این نتایج نگران‌کننده هستند، به خصوص با توجه به گستردگی مواجهه‌ها با هر دو این آلاینده‌ها.»

وی افزود: «ذرات ریز به دلیل ترافیک خودرو‌ها و فعالیت‌های صنعتی در آلودگی هوای شهری یافت می‌شوند و نور مصنوعی در شب، به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت، رایج است.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که هم آلودگی ذرات ریز و هم آلودگی نوری، عوامل سرطان‌زای محیطی محسوب می‌شوند که سیستم غدد درون‌ریز بدن، از جمله عملکرد تیروئید را مختل می‌کنند.

آلودگی ذرات به دلیل کوچک بودن برای ورود به جریان خون، تهدید محسوب می‌شوند. طبق گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات معلق در هوا می‌توانند کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر باشند، در حالی که عرض موی انسان ۵۰ تا ۷۰ میکرومتر است.

به گفته محققان، نور مصنوعی در فضای باز می‌تواند ملاتونین را سرکوب کرده و ریتم خواب / بیداری فرد را تغییر دهد، که این مسئله بر سرطان‌های تنظیم‌شده توسط هورمون نیز تأثیر می‌گذارد.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۷۳۶ فرد جوان که قبل از ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید مبتلا شده بودند را با داده‌های ۳۶۸۰۰ کودک سالم که همگی اهل کالیفرنیا بودند، مقایسه کردند.

این تیم میزان مواجهه بیماران سرطانی با آلودگی هوا و نور را بر اساس آدرس خانه خانواده‌هایشان در زمان تولد ارزیابی کرد.

نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی ذرات، احتمال ابتلای کودک به سرطان تیروئید در مجموع ۷ درصد افزایش می‌یابد.

محققان گفتند که قوی‌ترین ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان تیروئید در بین کودکان ۱۵ تا ۱۹ ساله (۸ درصد افزایش خطر) مشاهده شد.

به همین ترتیب، کودکانی که در مناطقی با میزان بالای نور مصنوعی در فضای باز متولد می‌شوند، تا ۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان تیروئید دارند.

دزیل گفت: «سرطان تیروئید یکی از سریع‌ترین سرطان‌های در حال گسترش در بین کودکان و نوجوانان است، اما ما اطلاعات بسیار کمی در مورد علت آن در این جمعیت داریم.»

او افزود: «مطالعه ما اولین تحقیق در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد این مواجهه‌ها در اوایل زندگی- به ویژه در برابر PM ۲.۵ و نور فضای باز در شب- ممکن است در این روند نگران‌کننده نقش داشته باشند.»

محققان می‌گویند در مقایسه با بزرگسالان، سرطان تیروئید در کودکان اغلب در مراحل پیشرفته‌تر و با تومور‌های بزرگ‌تر و درمان دشوارتر تشخیص داده می‌شود.

محققان گفتند، حتی اگر کودکان از سرطان تیروئید جان سالم به در ببرند، ممکن است از عوارض جانبی مانند سردرد، ناتوانی‌های جسمی و خستگی ذهنی رنج ببرند که در طول زندگی آنها را آزار خواهد داد.

محققان تأکید کردند که برای تکرار و اعتبارسنجی یافته‌ها، مطالعه بیشتری لازم است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->