هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران

  • کد خبر: ۳۲۴۷۷۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳
شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران
فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان گفت: تالاسمی بیماری خونی شایع در ایران است که به پیوند مغز استخوان و دارو‌های آهن نیاز دارد، اما کمبود دارو و درمان‌ها چالش‌هایی به همراه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا باهوش‌مهدی‌آبادی گفت: تالاسمی اختلالی در زنجیره تولید هموگلوبین است که انواع مختلفی دارد. این اختلال به دو نوع بتا تالاسمی و آلفا تالاسمی تقسیم می‌شود. در نوع بتا تالاسمی ماژور، تولید زنجیره‌های بتا به طور کامل متوقف می‌شود و فرد به شدت کم‌خون می‌شود و نیاز به تزریق خون مکرر پیدا می‌کند. در نوع بتا تالاسمی مینور، تولید زنجیره‌های بتا کم است، اما فرد تنها ناقل بیماری است و هیچ علامت بالینی ندارد.

وی افزود: در تالاسمی ماژور، اگر درمان‌های مناسب صورت نگیرد، مشکلات شدید و عوارض جدی برای بیمار به وجود می‌آید، اما خوشبختانه پیوند مغز استخوان یکی از درمان‌های قطعی برای این بیماری است و اخیراً ژن درمانی نیز به عنوان یک روش درمانی جدید مطرح شده است، هرچند که در حال حاضر در کشور ما این روش انجام نمی‌شود.

کمبود دارو‌های آهن و چالش‌های درمانی

باهوش مهدی آبادی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر، یکی از چالش‌های عمده در درمان تلاسمی، کمبود دارو‌های آهن است، زیرا بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل نیاز به تزریق خون مکرر، دچار فروپاشی آهن در بدن می‌شوند و این نیازمند استفاده از دارو‌های خاص آهن است. در برخی مناطق کشور، کمبود این دارو‌ها مشاهده می‌شود و وزارت بهداشت باید پاسخگوی این کمبود‌ها باشد.

باهوش مهدی آبادی به شایع‌ترین بیماری‌های خون اشاره کرد و گفت: کم‌خونی یکی از بیماری‌های شایع در کشور است، به ویژه در نوزادان و کودکان. در کنار آن، تالاسمی یکی از بیماری‌های ارثی شایع در کشور ما است که در نواحی نوار تالاسمی بیشترین شیوع را دارد. درمان کم‌خونی‌ها به طور عمده از طریق آهن درمانی صورت می‌گیرد و باید توجه داشته باشیم که کمبود مواد غذایی، مانند گوشت قرمز و جگر، می‌تواند منجر به فقر آهن در بدن شود.

به گفته وی؛ فقر آهن در حال حاضر یک معضل عمده در کشور است، چرا که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند مواد غذایی غنی از آهن را برای فرزندان خود تأمین کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->