باد شدید و گردو خاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی چند نکته درباره کارت‌های ورود به جلسه کنکور | روز آزمون چه مدارکی برداریم؟ سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد معلمان باید نقش آفرینی بیشتری در زمینه ارتقای کیفی تدریس و روش‌های آموزشی داشته باشند هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ جزئیات زمان‌بندی نقل‌وانتقالات دانشجویان اعلام شد
سرخط خبرها

بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند

  • کد خبر: ۳۲۸۹۵۷
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۲
بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی ممکن است در نهایت منجر به افزایش مرگ و میر ناشی از سرطان شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که میزان تشخیص سرطان روده بزرگ در طول و پس از توفان‌های ایرما و ماریا که دو هفته با هم پورتوریکو را درنوردیدند، و همچنین در طول همه‌گیری کووید ۱۹، کاهش یافته است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که تشخیص سرطان روده بزرگ در مراحل پیشرفته، دیرتر از حد انتظار اتفاق افتاد.

در مجموع، این نشان می‌دهد که توفان‌ها دسترسی افراد به خدمات غربالگری را محدود کرده و در نتیجه سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه و قابل درمان‌تر تشخیص داده نشده است.

«توناتیو سوآرز راموس»، محقق ارشد از مرکز جامع سرطان دانشگاه پورتوریکو، گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که دسترسی محدود به مراقبت‌های بهداشتی در طول این رویداد‌ها ممکن است تشخیص سرطان را به تأخیر انداخته و پیامد‌های سلامتی را بدتر کند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های نگهداری شده در ثبت سرطان مرکزی پورتوریکو را تجزیه و تحلیل کردند که اطلاعات مربوط به تمام موارد سرطان تشخیص داده شده و درمان شده در آنجا را در خود جای داده است. این داده‌ها مربوط به سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ بود.

محققان نوشتند که در این دوره، بیش از ۱۸۵۰۰ نفر برای اولین بار سرطان روده بزرگ در آنها تشخیص داده شد.

بر اساس برآوردها، تعداد مورد انتظار موارد سرطان روده بزرگ در سپتامبر ۲۰۱۷- ماه پس از وقوع ایرما و ماریا- ۱۶۱ مورد بود. در عوض، تنها ۸۲ مورد در آن ماه تشخیص داده شد، نصف آنچه انتظار می‌رفت.

محققان خاطرنشان کردند که پس از محدودیت‌های قرنطینه ناشی از همه‌گیری، کاهش دوم رخ داد. در آوریل ۲۰۲۰، تنها ۵۰ مورد سرطان روده بزرگ تشخیص داده شد که سه برابر کمتر از ۱۶۲ موردی بود که انتظار می‌رفت.

در پایان مطالعه، تعداد افرادی که در مراحل اولیه سرطان روده بزرگ تشخیص داده شدند، به تعداد مورد انتظار نرسید، اما تعداد افرادی که در مراحل نهایی سرطان روده بزرگ بودند، از انتظارات فراتر رفت.

محققان نتیجه گرفتند: «ما معتقدیم که این تغییرات در روند‌ها پس از توفان‌ها و همه‌گیری کووید -۱۹ ناشی از اختلال در دسترسی و تداوم خدمات انکولوژی بوده است.»

آنها افزودند که چنین اختلالاتی در غربالگری می‌تواند منجر به موارد بیشتر سرطان روده بزرگ شود که در مراحل پیشرفته‌تر تشخیص داده می‌شوند و به طور بالقوه می‌تواند میزان بقا را کاهش دهد.

طبق گزارش سرویس زمین‌شناسی ایالات متحده، تغییرات اقلیمی باعث افزایش شیوع این بلایای طبیعی می‌شود، زیرا افزایش دما باعث توفان‌های شدیدتر، آتش‌سوزی‌های ویرانگر و بالا آمدن سطح دریا می‌شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->