توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) استقبال از پاشینیان و علی‌اف توسط ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید + فیلم وزیر اقتصاد از طرح دو فوریتی مناطق آزاد خبر داد همه چیز درباره خبر خوش رییس جمهور برای دارندگان سهام عدالت در هفته دولت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) توضیحات وزارت خارجه پاکستان درباره سفر پزشکیان | موضع اسلام آباد درباره اسرائیل مشخص است سخنگوی وزارت خارجه: طرح اشغال نظامی غزه نشانه نیت رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی در فلسطین است با وجود تلاش‌های آمریکا برای ممانعت؛ شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد تأکید معاون رئیس‌جمهور بر تأمین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند شهادت ۲۶ نفر دیگر در غزه | ۴ نفر بر اثر گرسنگی جان باختند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد عربستان طرح اشغال غزه را محکوم کرد آیت‌الله علم‌الهدی: خبرنگاران خط مقدم جبهه دفاع از ایران هستند کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

  • کد خبر: ۳۲۷۷۶۱
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۴
ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا را مثبت ارزیابی کرد و گفت که نقش آژانس برای راستی‌آزمایی هر توافقی میان ۲ طرف تعیین‌کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا که دور دوم آن روز شنبه در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد، آن را «یک روز مثبت برای صلح» توصیف کرد.

او که با روزنامه ایتالیایی ریپوبلیکا گفت‌و‌گو می‌کرد در پاسخ به این سوال که چرا آن را روز مثبت می‌داند؟ اظهار داشت:، زیرا مذاکرات بر سر موضوع هسته‌ای ایران در دور دوم این گفت‌و‌گو‌ها واقعاً می‌توانست به شکست انجامیده و همه چیز متوقف شود. این خطر وجود داشت. در عوض، روح (مذاکرات) رم نشان داده است که می‌توان رو به جلو رفت.

گروسی درباره محل برگزاری دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها که گفته شده است دوباره در مسقط، پایتخت عمان خواهد بود و این سوال که آیا ممکن است مذاکرات دیگری در رم برگزار شود؟ تصریح کرد: تصمیم‌گیری در این باره بر عهده ۲ طرف خواهد بود. با این حال، ایتالیا اعتباری در این زمینه کسب کرده است که دیگران آن را ندارند و از آنجایی که مذاکرات قطعا شنبه آینده به پایان نخواهد رسید، فکر می‌کنم شاهد دیدار‌ها و دیدار‌های فنی دیگر بین آمریکا و ایران در رم باشیم.

مدیرکل آژانس اتمی در پاسخ به اینکه ایتالیا چه نقشی می‌تواند، ایفا کند؟ گفت: در حال حاضر می‌توانم بگویم که دیپلماسی ایتالیا نقش سازنده‌ای ایفا می‌کند، اما فکر می‌کنم، غیرممکن نیست که ایتالیا از نزدیک در مذاکرات نقش داشته باشد.

او که روز گذشته در رم و پیش از آغاز گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم تهران و واشنگتن با «آنتونیو تایانی» وزیر امورخارجه ایتالیا دیدار و گفت‌و‌گو کرد، افزود: من بار‌ها با تایانی صحبت کرده و چندین دیدار تدارکاتی با او داشته‌ام.

رافائل گروسی در پاسخ به این سوال که چه زمانی می‌توان انتظار امضای توافقنامه را داشت؟ خاطرنشان کرد: ما در مورد هفته‌ها صحبت می‌کنیم، نه ماه‌ها. در این گفت‌و‌گو‌ها تمایل به اقدام سریع وجود دارد، زیرا همان‌طور که می‌دانید سناریو‌های بدتری هم وجود دارد.

رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل دلیل خوش‌بینی خود را این گونه توصیف کرد که «۲ طرف شروع به بحث در مورد چیز‌های مشخصی کرده‌اند و من قصد ۲ مذاکره‌کننده را برای حرکت به جلو دیده‌ام. من هم با آمریکایی‌ها و هم با ایرانی‌ها صحبت می‌کنم، دیدگاه فنی خود را به آنها ارائه می‌دهم که امری ضروری است، زیرا بدون امکان راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در میدان، امکان دستیابی به توافقات در مورد موضوع هسته‌ای وجود ندارد.»

وی در پاسخ به سوالی درباره ادامه برنامه غنی‌سازی غیر تسلیحاتی در ایران در هر گونه توافق احتمالی جدید میان تهران و واشنگتن بدون اشاره به همکاری داوطلبانه و همیشگی ایران با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت:، اما تنها با ارائه یک سیستم راستی‌آزمایی و نظارت جدی و دقیق. آژانس اتمی در گذشته در ایران کار بازرسی انجام می‌داد، اما اکنون از کمبود اعتماد رنج می‌بریم. هدف اساسی بازسازی اعتماد است.

گروسی درباره وضعیت فعلی غنی‌سازی اورانیوم در ایران بیان کرد: شرایط هنوز به شکل همان تصویری است که در گزارش ما در فوریه ارائه شده است. در ماه ژوئن ما یک به‌روز رسانی مهم ارائه خواهیم کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->