تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

لطفا از حساب من پول بردارید!

  • کد خبر: ۳۲۸۱۱
  • ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
لطفا از حساب من پول بردارید!
شرح پرونده یک جرم مجازی پر‌تکرار که این روزها قربانیان زیادی گرفته و همچنان می‌گیرد
مهدی قرآنی/ شهرآرانیوز - با چند روز تأخیر بالأخره به پلیس فتا مراجعه کرد. شرم داشت و نمی‌دانست چگونه شکایتش را مطرح کند. با این کار آبرویش جلوی خانواده‌اش می‌رفت، اما چاره‌ای نداشت ۳ میلیون تومانش را باخته بود. با موضوع کلاهبرداری و برداشت غیرقانونی از حسابش شکایت خود را علیه فردی که نه تابه‌حال او را دیده بود و نه می‌دانست چه کسی هست، تنظیم کرد.
با افسر تحقیق پرونده‌اش که روبه‌رو شد سیر تا پیاز ماجرا را برای او تعریف کرد و گفت: چند روز پیش در یک کانال همسر‌یابی یا به اصطلاح عامیانه صیغه‌یابی عضو شدم. یکی از عکس‌هایی که در کانال گذاشته شده بود را برای ادمین فرستادم و قرار بر این شد تا حق عضویت ۵۰ هزار تومانی کانال را پرداخت کنم. نشانی یک درگاه بانکی برایم ارسال شد و من هم به صفحه مورد نظر رفتم و عملیات بانکی را انجام دادم. چند مرتبه سعی کردم، اما انگار درگاه بانکی مشکل داشت و هربار از یک چیز اشکال می‌گرفت. یک مرتبه می‌نوشت شماره کارت مشکل دارد و یک مرتبه هم از تاریخ و ماه انقضای کارت اشکال می‌گرفت. بی‌خیال شدم و صفحه مورد نظر را بستم، ولی چند ساعت بعد پیامک برداشت ۳ میلیون تومان از حسابم برایم ارسال شد. تازه فهمیده بودم که چه کلاهی سرم رفته است. با دستان خودم اطلاعات بانکی‌ام را در اختیار فرد یا افرادی قرار داده بودم و به آن‌ها گفته بودم لطفا از حساب من پول بردارید. چند روز با خودم کلنجار رفتم تا اینکه به پلیس فتا آمدم.


جذب کن؛ پاداش بگیر
کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی پس از کسب این اطلاعات و از طریق کانال تلگرامی صیغه‌یابی، شماره یکی از حساب‌های منتسب به این کانال را ردزنی و با هماهنگی قضایی آن را مسدود کردند.
صاحب حساب، اما ساکن تهران بود. مأموران در قدم بعدی تحقیقات خود پس از صدور نیابت قضایی به تهران رفتند و این فرد را دستگیر کردند. صاحب حساب فردی معتاد بود که در اظهاراتش مدعی شد کارت بانکی خود را در عوض دریافت هزینه مواد مخدرش به مردی جوان داده است.
با به دست آمدن این سرنخ مشخص شد که متهم با استفاده از شگردی مشابه و پرتکرار در فضای مجازی دست به کلاهبرداری زده است. شگردی که این روز‌ها قربانیان زیادی می‌گیرد و افراد زیادی را به خاک سیاه می‌نشاند. در این پرونده، ولی یک موضوع مبهم وجود داشت و آن این بود که وجه کسر شده در قالب مبالغ خرد به چند حساب دیگر واریز شده بود.
مأموران با شناسایی چند نفر از این افراد که هرکدام ساکن شهر‌های مختلف کشور بودند دریافتند این مبالغ در عوض پاداش جذب مخاطب در گروه‌های تلگرامی تحت عنوان «مخاطب جذب کن؛ پاداش بگیر» به حسابشان واریز شده است. در بررسی‌های بعدی مجریان قانون مشخص شد که متهم اصلی پول‌های فیشینگ شده را در قالب پاداش جذب مخاطب در گروهایش که هر کدام صد‌ها یا هزاران نفر عضو دارند، به حساب افرادی که مخاطبان بیشتری را اضافه کنند واریز کرده است.


شیادی با کارت‌های اجاره‌ای
سرانجام با پیگیری‌های تخصصی در فضای سایبری، مأموران پلیس فتای خراسان رضوی با همکاری ضابطان قضایی تهران توانستند رد متهم اصلی را که جوانی بیست‌وشش ساله است در یکی از مناطق این شهر بزنند. تحقیقات پرونده ادامه داشت تا اینکه متهم در مخفیگاهش دستگیر شد.
مجریان قانون در بازرسی از محل اختفای این مرد جوان ده‌ها کارت بانکی متعلق به افراد مختلف را کشف و ضبط کردند. در ادامه پیگیری‌ها مشخص شد این فرد کارت‌های بانکی مورد نظر را از افراد آسیب دیده اجتماعی همچون مصرف‌کنندگان مواد مخدر و متکدیان در قبال پرداخت مبالغ اندک یا تامین هزینه مصرف مواد افیونی اجاره می‌کرده و به وسیله آن‌ها نقشه شومش را عملی می‌ساخته و به نوعی پول‌شویی می‌کرده است.


پول پاشی با حساب‌های فیشینگ شده
متهم که فکرش را هم نمی‌کرد پلیس دستگیرش کند ضمن ابراز پشیمانی از بزه انتسابی خود در اعترافاتش گفت: کارم مدیریت گرو‌های جذب مخاطب و فروش آن‌ها به دیگر افراد است. گرو‌هایی تحت عنوان جذب کن و پول دریافت کن را در تلگرام راه‌اندازی کرده و برای بالا بردن تعداد دنبال‌کنندگان جوایزی نقدی قرار می‌دادم. پرداخت‌های نقدی گروه‌ها هم به این صورت بود که هر فرد در قبال عضو کردن ۱۰۰ نفر یا بیشتر جایزه دویست هزار تا یک میلیون تومانی دریافت می‌کرد. در مقابل برای پرداخت پاداش‌های نقدی، افرادی دیگر را از طریق کانال‌هایی که آن‌ها را هم خودم مدیریت می‌کردم با موضوع صیغه‌یابی، خرید چند برابری بسته اینترنتی ارزان یا فروشگاه اینترنتی ارزان قیمت، جذب می‌کردم و با فیشینگ اطلاعات بانکی‌شان مبالغی را از حسابشان برداشت و به حساب افراد گروه‌های جذب مخاطبم واریز می‌کردم. بعد از بالا رفتن و تثبیت اعضا، گروه‌های تلگرامی را با توجه به تعداد مخاطب از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به بالا می‌فروختم.
مرد جوان اظهاراتش را ادامه داد و گفت: در عملیات‌های بانکی برای اینکه ردی از خود باقی نگذارم و شناسایی نشوم، از کارت‌های اجاره‌ای استفاده می‌کردم.


فروش گروه‌های تلگرامی به کاربران مجازی
روز گذشته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده گفت: متهم بدون سابقه کیفری است و شگرد این‌گونه جرائم را در بستر تلگرام و از چند متهم دیگر آموخته است که تحقیقات ما در راستای شناسایی این افراد هم ادامه دارد.
سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: متهم در اظهاراتش تاکنون به فروش ۲۰۰ گروه تلگرامی با شگرد «عضو کن و پاداش بگیر» به کاربرانی که قصد راه‌اندازی گروه تجاری را دارند اعتراف کرده است. در براورد‌های اولیه این پرونده میزان پول‌شویی این فرد تنها از طریق فروش گرو‌های تلگرامی‌اش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان بوده است که این تنها بخشی از پرونده مجرمانه او ست و تحقیقات ما در راستای شناسایی افرادی که تاکنون طعمه فیشینگ قرار گرفته‌اند و میزان پول‌های برداشت شده از حساب آن‌ها ادامه دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->