راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز

  • کد خبر: ۳۲۸۳۷۷
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱
احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز
سالمندانی که وقت زیادی را صرف فضای مجازی و گشتن در شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، با احتمال بالاتری دچار احساس طردشدگی، کاهش تمرکز، اضطراب، افسردگی و اختلال در کیفیت خواب می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، با افزایش نفوذ تکنولوژی در زندگی روزمره، سالمندان نیز به کاربران فعال گوشی‌های هوشمند، تبلت و شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند. در حالی که این ابزار‌ها می‌توانند نقش مهمی در کاهش احساس تنهایی افراد سالمند ایفا کنند، اما استفاده بی‌رویه از آنها ممکن است به خستگی ذهنی، کاهش تمرکز، اضطراب و حتی اختلال در کیفیت خواب منجر شود.

ماهان منصوری، متخصص حرکات اصلاحی و مشاور طرح‌های ورزش سالمندان تاکید کرده که استفاده افراطی از فضای مجازی می‌تواند احساس طردشدگی، انزوا و حتی افسردگی را در افراد سالمند افزایش دهد. این یادداشت را بخوانید.

«مفهوم "دیتاکس دیجیتال" یا همان پرهیز موقت و آگاهانه از وسایل دیجیتال، در سال‌های اخیر مورد توجه پژوهشگران سلامت روان و علوم اعصاب قرار گرفته است. مطالعه‌ای جدید در سال ۲۰۲۳ نشان داد که تنها ۳ روز فاصله گرفتن از تلفن همراه و وسایل دیجیتال می‌تواند باعث بهبود عملکرد شناختی، کاهش اضطراب، و بازگشت حس آرامش ذهنی در سالمندان شود. این وقفه‌های کوتاه می‌تواند مانند یک «ری‌استارت» برای مغز عمل کند و آن را برای پردازش بهتر اطلاعات و تصمیم‌گیری‌های روزمره آماده سازد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که برنامه‌ریزی منظم برای فاصله گرفتن از صفحه‌نمایش‌ها، به‌ویژه در سالمندانی که به شکل روزانه از رسانه‌های دیجیتال استفاده می‌کنند، باعث بهبود خواب، خُلق بهتر و کاهش سطح استرس می‌شود. در این میان، جایگزین‌هایی مانند پیاده‌روی در طبیعت، گفت‌و‌گو‌های خانوادگی یا انجام فعالیت‌های هنری می‌توانند در مسیر دیتاکس بسیار مؤثر باشند. اجرای کمپین‌ها و کارگاه‌های آگاهی‌بخش درباره فواید دیتاکس دیجیتال به‌ویژه در مراکز سالمندان می‌تواند گامی موثر در جهت ارتقای سلامت روانی و ذهنی این گروه باشد.

فضای مجازی به‌عنوان پلی ارتباطی در زندگی سالمندان نقش مهمی ایفا کرده است. به‌ویژه در شرایط پاندمی کووید۱۹. اما با افزایش وابستگی به این فضا، نگرانی‌هایی درباره تأثیرات منفی آن بر سلامت اجتماعی و روانی سالمندان به وجود آمده است. یکی از مهم‌ترین این پیامدها، تجربه انزوای اجتماعی است.

مطالعات نشان داده که استفاده افراطی از فضای مجازی می‌تواند جایگزین تعاملات واقعی شده و منجر به کاهش روابط چهره‌به‌چهره، احساس طردشدگی و حتی افسردگی شود. سالمندانی که زمان زیادی را صرف شبکه‌های اجتماعی یا محتوای دیجیتال می‌کنند، ممکن است با کاهش تماس‌های واقعی، احساس بی‌ارتباطی عمیق‌تری را تجربه کنند. این نوع "انزوای پنهان" ابتدا قابل تشخیص نیست، اما به مرور تأثیرات روانی آن نمایان می‌شود.

پژوهش‌ها حاکی از آن است که کاهش زمان استفاده از فضای مجازی به‌ویژه اگر با جایگزین‌هایی مانند شرکت در فعالیت‌های گروهی، ورزش سبک، یا تعاملات خانوادگی همراه شود، می‌تواند از شدت این انزوا بکاهد و حس تعلق اجتماعی را بازگرداند. طراحی کارگاه‌های آموزشی برای سالمندان با هدف آگاهی‌بخشی در مورد مصرف متعادل فناوری، یکی از گام‌های ضروری برای پیشگیری از انزوای تکنولوژیک است.

با درک دقیق‌تری از مرز بین ارتباط واقعی و دیجیتال، می‌توان به سالمندان کمک کرد تا از مزایای فناوری بهره ببرند، بدون آن‌که در دام انزوای ناشی از استفاده بی‌رویه از آن گرفتار شوند.»

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->