عاشورا را از خون شهیدانمان می‌خوانیم درباره شهید محمدرضا صدیقی صابر و خانواده شهیدش | فدائیان وطن کودک، جوان و نوجوان شیعه هنوز هم شهید می‌دهد | ندای «هَلْ‌مِنْ‌ناصِرٍ» هنوز به گوش می‌رسد مسئله فلسطین از منظر برخی از مهم‌ترین اندیشمندان معاصر جهان | نهیب فیلسوفان و مورخان بر سر رژیم صهیونیستی دیدار تولیت آستان قدس رضوی با نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت (۹ تیر ۱۴۰۴) مداحی میثم مطیعی به یاد سردار شهیدحاجی‌زاده + فیلم و متن مراسم تشییع پیکر مطهر ۴ شهید جنایت رژیم صهیونی، در مشهد برگزار شد + فیلم (۹ تیر ۱۴۰۴) «حسینیه حرم» میزبان هیئات مذهبی سراسر کشور + فیلم طرح «میز خدمت حقوقی» با حضور وکلای قوه‌قضائیه در مساجد خراسان رضوی اجرا می‌شود ایران و ذهن‌های تسخیر شده شهید سعید برجی، دانشمند هسته‌ای که هرگز ناامید و خسته نشد سه‌ساله‌ای در قلب کودکان عاشورایی| سومین گردهمایی کودکانه به یاد حضرت رقیه (س) در حرم رضوی برگزار شد آیت‌الله مکارم شیرازی: تهدیدکننده رهبری و مرجعیت حکم محارب دارد جزئیات اجرای عملیات فرهنگی قرآنی «همت» در ایام محرم و صفر ۱۴۰۴ سبکی متفاوت از مداحی میثم مطیعی در دهه اول محرم + صوت و متن جنگ، ما را بزرگ می‌کند روز سوم محرم بر کاروان کربلا چه گذشت؟ مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ایران در مصلای امام‌خمینی(ره) برگزار می‌شود
سرخط خبرها

دهه کرامت باید با نشاط دینی، خدمت اجتماعی و معرفت‌افزایی همراه باشد

  • کد خبر: ۳۲۸۸۸۶
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۱
دهه کرامت باید با نشاط دینی، خدمت اجتماعی و معرفت‌افزایی همراه باشد
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه امام رضا (ع) امامی زنده، تأثیرگذار و محور وحدت ملت ایران است، گفت: دهه کرامت باید با نشاط دینی، خدمت اجتماعی و معرفت‌افزایی همراه شود تا نام و پیام اهل‌بیت (ع) در متن زندگی مردم جاری گردد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیت‌الله احمد مروی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی انجام شد، با اشاره به اینکه امام رضا (ع) امامی زنده و حی است، اظهار کرد: بارگاه مقدس رضوی صرفاً محل زیارت نیست، بلکه مرکز ارتباط قلبی و معرفتی با امامی است که همچنان منشأ برکات معنوی، وحدت‌بخش و چراغ راه هدایت امت است. باور ما این است که ائمه اطهار (ع) زنده و اثرگذار هستند و هیچ تفاوتی میان حیات ظاهری و حیات معنوی آنها وجود ندارد.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: ما در اینجا مرقدداری نمی‌کنیم که تنها به خاک‌ساری زائران افتخار کنیم؛ بلکه باور ما این است که این آستان، بارگاه امامی زنده، حی و حاضر است؛ امامی که نه‌تنها در گذشته، بلکه همین امروز نیز در زندگی فردی و اجتماعی مردم تأثیرگذار و الهام‌بخش است.

آیت‌الله مروی با اشاره به مفهوم «هویت» در جوامع انسانی، تصریح کرد: هر ملتی برای داشتن حیات معنوی، نیاز به هویت دارد؛ برخی ملت‌ها اگر هویتی نداشته باشند، آن را در آثار سینمایی و تلویزیونی جعل می‌کنند. اما ملت ما نیازی به جعل ندارد، زیرا بلندترین قله‌های هویت در اختیار ماست؛ یعنی اهل‌بیت (ع).

وی ادامه داد: ائمه اطهار (ع) محدود به یک منطقه یا قوم خاص نیستند؛ آنان متعلق به همه انسان‌های حقیقت‌جو و پاک‌سرشت‌اند. امام رضا (ع) نیز فراتر از مرز‌های جغرافیایی، نماد هویت دینی، فرهنگی و ملی ملت ما و دیگر آزادگان جهان است.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین با تجلیل از مقام امامزادگان، به‌ویژه حضرت فاطمه معصومه (س)، حضرت احمد بن موسی (ع) و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، تأکید کرد: امامزادگان، ستارگان نورانی در کنار خورشید فروزان امامت‌اند که کانون‌های همدلی، معرفت و ایمان در سراسر کشور به شمار می‌روند.

دهه کرامت؛ جلوه‌گاه کرامت در میدان عمل

آیت‌الله مروی دهه کرامت را فرصتی برای احیای عملی ارزش‌های اهل‌بیت (ع) دانست و گفت: این دهه نباید به یک رویداد شعاری یا نمادین تقلیل یابد. دهه کرامت باید نمایشگاه عینی کرامت اهل‌بیت (ع) باشد؛ نه‌فقط در سخن، بلکه در عمل. مردم باید کرامت را حس کنند، لمس کنند و آن را در زندگی خود ببینند.

وی افزود: خدمت عزتمندانه به محرومان، تأمین جهیزیه برای جوانان نیازمند، ساخت خانه برای خانواده‌های بی‌بضاعت و گسترش برنامه‌های فرهنگی مردمی، همه مصادیقی از تجلی کرامت هستند. این اقدامات هم شادی می‌آفرینند، هم معرفت می‌افزایند و هم پیام اهل‌بیت (ع) را در زندگی مردم جاری می‌سازند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به لزوم برگزاری جشن‌های اهل‌بیت (ع) با محتوای متعالی و همراه با کرامت و معرفت، گفت: در دهه کرامت، نباید تنها به برگزاری جشن‌ها بسنده کرد؛ دهه کرامت فرصتی برای ترویج «فرهنگ کرامت» است، زیرا شاخصه اصلی این دهه دو کریم اهل بیت (ع)، امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) هستند.

مردمی‌سازی جشن‌های اهل‌بیت (ع)

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت نقش مردم در برگزاری مراسم‌های مذهبی، تصریح کرد: مردم، اصلی‌ترین سرمایه مراسم‌های مذهبی هستند. تجربه تاریخی نشان داده است که هر جا مردم در میدان بوده‌اند، آن حرکت ماندگار شده است. همان‌طور که روضه‌های سیدالشهدا (ع) با همه دشمنی‌ها همچنان زنده‌اند، چون مردم پای کار بوده‌اند.

وی تأکید کرد: نیازی نیست مردم را برای حضور در این عرصه‌ها دعوت کنیم، کافی است بستر را فراهم کنیم. مردم فطرتاً به اهل‌بیت (ع) علاقه دارند و درصورتی‌که زمینه مشارکت فراهم شود، خود به میدان خواهند آمد.

وی ادامه داد: نباید منتظر اقدام دستگاه‌های دولتی باشیم. برخی دستگاه‌ها عمل می‌کنند، برخی نه. اما مردم همیشه در میدان بوده‌اند. اگر بستر فراهم شود، مردم با جان و دل به میدان می‌آیند. وظیفه ما فقط ایجاد زمینه است.

آیت‌الله مروی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نیاز مردم به شادی مشروع و نشاط دینی، اظهار کرد: فطرت بشر این‌گونه است که به شادی و سرور نیز نیاز دارد؛ اگر بستر مناسبی برای شادی سالم و معنوی فراهم نکنیم، در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده‌ایم.

اهمیت معرفت‌افزایی در جشن‌های دهه کرامت

آیت‌الله مروی در ادامه سخنان خود به اهمیت بهره‌گیری از رسانه‌ها و فضای مجازی برای ترویج فرهنگ اهل‌بیت (ع) اشاره کرد و گفت: خوب است هرکجا کاروان‌های زیر سایه خورشید وارد می‎شوند، همراه با آنها نمایشگاه کتاب‌های مرتبط با اهل بیت (ع) با تخفیف ویژه، مسابقات معرفتی و فعالیت‌های فرهنگی نیز فعال شوند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر کتاب‌هایی با موضوع اهل‌بیت (ع) با تخفیف‌های مناسب در اختیار مردم قرار داده شود و در کنار آن مسابقه‌هایی برگزار و جوایزی ارائه شود، اینها هم مردم را اهل مطالعه می‌کند و هم معرفت را گسترش می‎دهد.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->