به گزارش شهرآرانیوز، دومین جلسه کارگروه «سرمایهگذاری برای تولید» شورای اسلامی شهر مشهد، امروز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار شد. در جریان این جلسه که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد، مدیران اقتصادی شهرداری مشهد، دستگاههای دولتی و بخش خصوصی همراه بود، طرحها و ایدههایی برای رونق سرمایهگذاری برای تولید در محدوده اختیارات شهرداری مشهد مطرح شد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این جلسه گفت: انتظار ما از این کارگروه این است که جایگاه مدیریت شهری را در تحقق شعار سال ترسیم کند.
مهدی ناصحی ضمن اشاره به اهمیت مقرراتزدایی در زمینه تسهیل سرمایهگذاری، گفت: اگر خروجی این کارگروه این باشد که شورای اسلامی شهر مشهد با مصوبهای اجرای چند قانون را متوقف کند، اتفاق خوبی است. سرمایهگذار مسیر خودش را پیدا میکند؛ گاهی ما با وضع قوانین جدید مشکلآفرینی میکنیم و از این رو است که مقرراتزدایی اهمیت زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه زندگی در دومین کلانشهر ایران اقتضائات خاص خود را دارد، گفت: محدودیتهایی در زمینه ساختوساز در سطح شهر وجود دارد که سرمایهگذاری و ساخت را غیراقتصادی کرده است. ساخت آپارتمان سهطبقه اقتصادی نیست. سرمایه مردم زمینی است که در اختیار دارند. اگر قرار باشد تحرک طبقاتی اتفاق بیفتد و یک خانواده با استفاده از زمینی که در اختیار دارد، از طبقه فرودست به طبقه متوسط جامعه تبدیل شود، باید این موانع برطرف شود؛ چنانکه در تهران نیز اتفاق افتاده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری، مشارکتها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد، در این جلسه از تشکیل ۴ کمیته ذیل کارگروه سرمایهگذاری برای تولید خبر داد و گفت: کمیتههای فعالیتهای دانشبنیان، مسکن و ساختوساز، صنعت و جوانان، و کسبوکارهای خانگی تشکیل خواهند شد.
مجید دبیریان تأکید کرد: شهرداری مشهد قرار است بسته جامع سرمایهگذاری برای تولید را تهیه کند. خروجی این کارگروه و کمیتههای ذیل آن در این بسته لحاظ خواهد شد؛ به عنوان مثال پیشنهاد شد که نقشه جامع گردشگری توسط شهرداری تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه خروجی تصمیمساز این کارگروه ظرف یک ماه باید به نتیجه برسد، گفت: پیشنویس طرح جامع حمایت از سرمایهگذاری برای تولید هم اکنون در دست تدوین است.
جواد حسینیمهر، دومین شهردار مشهد مقدس پس از انقلاب اسلامی ایران، در این جلسه گفت: طبق آمارهای رسمی، بالغ بر ۴ میلیون مسکن خالی در کشور داریم. اگر متوسط قیمت مسکن ۲۰ میلیون تومان باشد، این یعنی ۸ هزار هزار میلیارد تومان سرمایه در این ممکلت قفل شده است. یکی از بزرگترین احتکارکنندگان مسکن در ایران، بانکها هستند؛ طبق آمارها، بالغ بر ۱۲ هزار مسکن خالی متعلق به بانکهاست.
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ تاکنون، بیش از ۴۷۰ هزار خانوار به تعداد مستأجران اضافه شده است. وضعیت امروز بازار مسکن حاصل ادامه مشورت با متخصصان امر است.
رضا احدیان، رئیس هیئتمدیره انجمن توسعه سرمایهگذاری و عمران خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: سال گذشته، تفاهمنامههای بین اتاق بازرگانی، بورس و انجمن توسعه سرمایهگذاری و عمران مبنی بر عرضه متری مسکن در بورس منعقد شد، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی افزود: اگر عرضه متری مسکن در بورس محقق شود، دیگر شاهد ورود سرمایههای خرد به بازار دلار و طلا نخواهیم بود. این اتفاق حکم چاه نفتی را دارد که تا به حال دربسته باقی مانده است و میتوان از طریق آن برای مردم این شهر و مدیریت شهری خلق ارزش کنیم.
احدیان ضمن بیان اینکه مشوقها و تخفیفهای ارائهشده برای بهسازی بافت فرسوده منطقه آبکوه کارساز نیست، گفت: مردم این منطقه سرمایه لازم برای نوسازی را در اختیار ندارند و ورود سرمایهگذاران به این منطقه نیز با چالشهایی مواجه است. این اراضی به آستان قدس رضوی و اوقاف تعلق دارد و در این زمینه باید اقدامات جهت تسهیل فرایند انجام شود.
معاونت اقتصادی شهرداری مشهد نیز در این جلسه پیشنهاداتی را برای رونق سرمایهگذاری در بخش تولید ارائه کرد. پیشنهادات این معاونت در دو بخش رونقبخشی به ساختوساز در شهر و رونقبخشی به پروژههای مشارکتی ارائه شد.
تسهیل صدور مجوزها، توسعه ظرفیتهای سرمایهگذاری، تعامل در تأمین مالی پروژههای ساختمانی و افزایش جذابیت مناطق کمترتوسعهیافته از طریق ارائه مشوقها، ازجمله راهکارهایی بود که در این زمینه ارائه شد.
نماینده معاونت اقتصادی شهرداری مشهد در این جلسه ضمن تأکید بر اهمیت توسعه ظرفیتهای سرمایهگذاری در مشهد، راهکارهایی را برای انجام این مهم برشمرد. تصویب طرح بلندمرتبهسازی و طرحهای موضعی، مولدسازی اراضی دولتی، استحصال هوشمند اراضی بزرگمقیاس و توسعه بافت فرسوده و رفع چالشهای این امر با همکاری آستان قدس رضوی و اداره اوقاف و امور خیریه نیز ازجمله این راهکارها بود.
نماینده سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی نیز در این جلسه بستههای سرمایهگذاری پیشنهادی این سازمان را ارائه کرد. ایجاد میدانبار مرکزی مشهد، واگذاری دیجیتال بوردهای شهری، ساماندهی انبارهای ضایعات شهری، ایجاد بازار گل و گیاه و توسعه بازار ماکیان ازجمله این پیشنهادات بود.
نماینده این سازمان ضمن مرور اقدامات درآمدی این سازمان در واگذاری عرصهها و غرفههای شهری در بوستانهای سطح شهر مشهد، از درآمد ۱۱۰ میلیارد تومانی این سازمان در سال ۱۴۰۳ خبر داد.