به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست یک روزه که صبح امروز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مجموعه کوهسنگی مشهد با حضور معاونان برنامه ریزی کلانشهرهای کشور برگزار شد، «جوردی واکوئر»، دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان (متروپلیس)، سخنرانی کرد.
توجه به مباحث دیپلماسی شهری در جهت سیاستهای عمومی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اصلی ترین محورهای این نشست یک روزه در کارگروه های مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
«جوردی واکوئر»، دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان طی سخنانی در این نشست عنوان کرد: فعالیت انجمن ما از سال ۱۹۸۶ آغاز شده و اینک در سراسر جهان، ۱۵۰ شهر با ما همکاری دارند.
وی نقش مشهد را در میان شهرهای ایرانی عضو این انجمن مهم توصیف کرد و ادامه داد: قهرمانان دیپلماسی شهری، افرادی هستند که ملی و فرا ملی حرکت میکنند و مشهد، شهری مهم و پویا برای دستیابی به دیپلماسی موفق شهری است.
واکوئر به مشکلات رایج در شهرهای بزرگ اشاره و افزود: مشکلات آلودگی هوا و مخاطرات زیست محیطی، از جمله مهم ترین مشکلات شهرهای بزرگ است و هدف انجمن کلانشهرهای جهان، بهبود وضعیت آن می باشد.
وی رویکرد جلوگیری از تبعیض در فضای شهری را، دومین عامل مهم در سیاستگذاری انجمن برشمرد و عنوان کرد: جلوگیری از نگاه تبعیض آمیز و رعایت حقوق شهروندی در کلانشهرها، از سیاست های اصلی ماست.
دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان در پایان به مباحث مالی مورد نیاز در در شهرهای بزرگ اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: حکومت های مرکزی در زمینه تامین مالی شهرها شاید ضعیف عمل کنند و اینجا، نقش شهرداری ها در تامین منابع مالی حائز اهمیت است.
گفتنی ست؛ دبیرکل اسپانیایی انجمن کلانشهرهای جهان که سفر خود به ایران را با شیراز آغاز کرده است، پس از حضور در مشهد و برپایی کارگاه های تخصصی، ماموریت اش را در تهران به پایان خواهد رساند.