وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد
سرخط خبرها

راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن

  • کد خبر: ۳۲۹۲۰۰
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۹
راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن
در حال ورود به فصل گرما هستیم و عرق‌کردن یکی از بارزترین پدیده‌های این فصل است که حتی پس از یک پیاده‌روی کوتاه‌مدت کل بدن ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عرق عموماً بوی بدی دارد و ما منشأ آن را به‌درستی نمی‌دانیم. اما آیا می‌توان با شناخت منشأ بوی بد عرق، آن را از بین برد؟

به گزارش شهرآرانیوز، بوی بدن به دلیل ترکیبی از باکتری‌ها و عرق روی پوست ایجاد می‌شود. بوی بدن می‌تواند به دلیل هورمون‌ها، غذایی که می‌خورید، عفونت، دارو‌ها یا شرایط زمینه‌ای مانند دیابت تغییر کند. دارو‌های ضد تعریق قوی یا دارو‌های تجویزی ممکن در از بین بردن بوی بد آن موثر باشند.

تعریق ترشح مایعات توسط غدد عرق روی سطح پوست شما است. دو نوع غدد عرق وجود دارد: اکرین و آپوکرین. غدد آپوکرین مسئول تولید بوی بدن هستند.

غدد اکرین

غدد اکرین عرق را مستقیما به سطح پوست شما ترشح می‌کنند. با تبخیر عرق، به خنک شدن پوست و تنظیم دمای بدن کمک می‌کند. بو تولید نمی‌کند هنگامی که دمای بدن شما به دلیل فعالیت بدنی یا گرم بودن افزایش می‌یابد، تبخیر عرق در پوست شما یک اثر خنک کننده ایجاد می‌کند. غدد اکرین بیشتر بدن شما از جمله کف دست و پا را پوشش می‌دهند.

غدد آپوکرین

غدد آپوکرین به داخل فولیکول‌های مو باز می‌شوند. فولیکول‌های مو ساختار لوله مانندی هستند که مو‌های شما را در خود نگه می‌دارند. می‌توانید غدد آپوکرین را در کشاله ران و زیر بغل خود پیدا کنید. این غدد عرق تولید می‌کنند که در تماس با باکتری‌های روی پوست شما بوی آن را می‌دهد. غدد آپوکرین تا سن بلوغ شروع به کار نمی‌کنند، به همین دلیل است که بوی بدن را در کودکان خردسال حس نمی‌کنید.

وضعیتی به نام هیپرهیدروزیس باعث می‌شود فرد بیش از حد عرق کند. افراد مبتلا به این عارضه ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به بوی بدن باشند، زیرا آنها بسیار عرق می‌کنند، اما اغلب این غدد عرق اکرین هستند که بیشترین ناراحتی را با عرق کردن کف دست و پا ایجاد می‌کنند.

عوامل تاثیر گذار روی بوی بد عرق

هر بار که عرق می‌کنید، این احتمال وجود دارد که بدن‌تان بوی نامطبوع تولید کند. برخی افراد نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض بوی بد بدن هستند. عوامل دیگری که می‌توانند بر بوی بدن تاثیر بگذارند عبارتند از:

ورزش
استرس یا اضطراب
هوای گرم
داشتن اضافه وزن یا چاقی
ژنتیک

بیماری‌های مرتبط با بوی بد بدن

دلایل مختلفی برای بوی بد عرق بدن وجود دارد. به عنوان مثال، برخی داروها، مکمل‌ها یا غذا‌ها می‌توانند باعث ایجاد بوی بد در عرق شوند. به یاد داشته باشید که عرق به خودی خود چیزی نیست که بو می‌دهد. این باکتری روی پوست همراه با عرق است که بوی بد ایجاد می‌کند. چندین بیماری با تغییر در بوی بدن افراد مرتبط است:

دیابت
نقرس
یائسگی
تیروئید پرکار
بیماری کبد
بیماری کلیوی
بیماری‌های عفونی
اگر دیابت دارید، تغییر در بوی بدن می‌تواند نشانه کتواسیدوز مرتبط با دیابت باشد. سطوح بالای کتون باعث اسیدی شدن خون و بوی بدن شما می‌شود. بیماری کبد یا کلیوی، ممکن است بویی شبیه به سفید کننده به دلیل تجمع سم در بدن شما ایجاد کند.

آیا برخی غذا‌ها باعث بوی بد می‌شوند؟

ضرب المثل «شما همان چیزی هستید که می‌خورید» ممکن است در مورد بوی بدن صدق کند. اگر غذای سرشار از گوگرد بخورید، ممکن است دچار بوی بد بدن شوید. گوگرد بوی تخم مرغ گندیده می‌دهد. هنگامی که بدن شما آن را در عرق ترشح می‌کند، می‌تواند بوی نامطبوع را از بین ببرد. نمونه‌هایی از غذا‌های غنی از گوگرد عبارتند از:

پیاز
سیر
کلم
کلم بروکلی
گل کلم
گوشت قرمز
برخی غذا‌ها می‌توانند باعث تعریق بیشتر شما شوند. این عرق اضافی می‌تواند بوی بدن‌تان را بیشتر کند. غذا‌ها مستقیما بوی بدن را تحریک نمی‌کنند، اما می‌توانند عاملی در ایجاد بوی بدن شما باشند، زیرا بر میزان تعریق شما تاثیر می‌گذارند.

چگونه پزشکان بوی بد بدن را درمان می‌کنند؟

درمان تعریق بیش از حد و بوی بدن به علت زمینه‌ای بستگی دارد که پزشک شما می‌تواند از طریق معاینه فیزیکی و آزمایش خون یا ادرار آن را تعیین کند.

بهداشت فردی و سبک زندگی

با حمام کردن یا دوش گرفتن روزانه با صابون آنتی باکتریال پوست خود را تمیز نگه دارید. روی مناطقی که بیشتر عرق می‌کنند، مانند زیر بغل و ناحیه کشاله ران، تمرکز کنید. حذف برخی از باکتری‌های روی پوست به طور منظم می‌تواند از بوی نامطبوع بدن جلوگیری کند.

زیر بغل خود را تراشیده نگه دارید تا عرق به سرعت تبخیر شود و زمان زیادی برای تعامل با باکتری‌ها نداشته باشد. مو محل رشد باکتری‌ها است.

به طور مرتب لباس‌های خود را بشویید و لباس‌های تمیز بپوشید.

لباس‌های گشاد درست شده از پنبه بپوشید. این به پوست شما اجازه تنفس می‌دهد. این قاعده در مورد لباس زیر نیز صدق می‌کند. لباس‌های ضد رطوبت (پارچه‌ای که می‌تواند رطوبت را از پوست شما دور کند) نیز مفید است.

از یک ضد تعریق موضعی استفاده کنید که با بازگرداندن عرق به داخل غدد عرق شما عمل می‌کند. زمانی که بدن علامتی مبنی بر پر بودن غدد عرق دریافت می‌کند، تولید عرق کاهش می‌یابد. دارو‌های ضد عرق عمدتا شامل دارو‌های بدون نسخه هستند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->