برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

«اکسیژن» هست، اما کم و گران!

  • کد خبر: ۳۲۹۶۳
  • ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴
«اکسیژن» هست، اما کم و گران!
در روز‌های اوج شیوع کرونا، مشاهدات نشان از کمبود و قیمت نجومی کپسول اکسیژن در بازار حکایت دارد.
امیررضا وثوقی/ شهرآرانیوز - ۷ روز پیش حمیدرضا رحیمی، رئیس کارگروه اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به روند رو به افزایش ابتلا به کرونا در مشهد، از مراجعه روزانه حدود ۴۰۰ بیمار کرونایی به اورژانس بیمارستان‌های مشهد و همچنین حدود ۵۰۰ بیمار مشکوک به این ویروس برای انجام تست به آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا خبر داد.
دو روز پس از اظهار نظر او در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، علی‌اصغر انجیدنی، دبیر کارگروه مراقبت و درمان کرونا در این دانشگاه نیز آمار روزانه تعداد بستری شدگان براثر کرونا در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفر اعلام کرد.
براساس این داده‌ها و با یک حساب سرانگشتی ساده، روزانه حداقل حدود ۲۵۰ نفر از مبتلایان به کرونا در مشهد در بیمارستان بستری نمی‌شوند، بلکه در منزل قرنطینه می‌شوند تا با مراقبت‌های خانگی، روند درمان خود را طی کنند. از آنجاکه یکی از مشکلات شایع بیماران کرونایی، مشکل تنفسی بوده و در روند درمان آن‌ها وجود کپسول اکسیژن و دستگاه‌های اکسیژن ساز الزامی است، افزایش نگران کننده آمار بیماران کرونایی مشهد در روز‌های اخیر، تأثیر بسزایی بر قیمت و کمبود دستگاه‌های تأمین کننده اکسیژن گذاشته است؛ تأثیری که نابسامانی این روز‌های بازار ارز به شکل ویژه‌ای آن را تشدید کرده است.
در وضعیت فعلی، کمبود کپسول در بازار، بر افزایش استرس‎ها و نگرانی‌های طبیعی بیماران کرونایی و خانواده آن‌ها افزوده است؛ حل این مشکل علاوه براینکه نظارت دقیق بر بازار توزیع و عرضه کپسول اکسیژن را می‌طلبد، نیازمند مساعدت‌های دولتی برای واردات این محصول درمانی با ارز دولتی است.
برای بررسی بیشتر میزان این کمبود، به خیابان چمران، مرکز اصلی پخش تجهیزات پزشکی در مشهد، می‌زنیم.
 

وفور همه اقلام درمانی به جز کپسول اکسیژن

از ابتدا تا انتهای خیابان چمران، فروشگاهی را بدون پرسش باقی نگذاشته ایم. با اینکه در فروشگاه‌های ارائه تجهیزات پزشکی، ماسک، شیلد، مواد ضدعفونی کننده و لباس ایزوله به وفور یافت می‌شود، در پاسخ به این سؤال که کپسول «اکسیژن دارید؟» دست رد به سینه مان می‌زنند. با این حال برخی از فروشگاه‌ها ما را به مغازه‌ای در انتهای خیابان چمران ارجاع می‌دهند، که تردد افراد کپسول به دست در آنجا فراوان است.
مسئول فروشگاه، قیمت کپسول اکسیژن را از ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: فعلا بیشتر اکسیژن ۱۰ لیتری برای بیماران کرونایی تجویز می‌شود و قیمتش هم یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است.
او در پاسخ به این سؤالات که کاربرد این کپسول‌ها برای چه مدت است و آیا کپسول اکسیژن اجاره‌ای هم در بازار موجود است، می‌گوید: این کپسول‌ها هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار باید شارژ شود و اکنون هم کپسول برای کرایه نداریم، اما اگر دستگاه اکسیژن ساز کرایه کنید، به نفعتان است؛ قیمت این دستگاه‌ها برای خرید بیشتر از ۸ میلیون تومان است، اما کرایه آن بسته به کشور تولید کننده اش از روزی ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان
است.

فراوانی کپسول و کمبود اکسیژن ساز در دیوار

وضعیت در سایت دیوار با آنچه در کف بازار دیده ایم کمی متفاوت است؛ با جست و جوی کلمه «کپسول اکسیژن» به موارد زیادی برای ارائه کپسول اکسیژن برخورد می‌کنیم. صاحبان برخی از آگهی‌ها کلی فروشان این دستگاه هستند و برخی دیگر، افرادی که در گذشته کپسول خریده اند و حالا با داغ شدن بازار، می‌خواهند این محصول را به قیمت مناسبی به فروش برسانند.
یکی از فروشندگان کلی این کپسول‌ها قیمت خرید ۵۰ عدد کپسول ۱۰ لیتری را یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: کپسول‌های ما ساخت چین ا ست. ما همه کپسول‌های خود را تست می‌کنیم و تحویل مشتری می‌دهیم. برخی افراد از این شرایط استفاده می‌کنند و کپسول ایرانی تولید می‌کنند، اما متأسفانه، چون نظارتی بر تولید نیست، بعضا اجناس نامناسبی تولید و راهی بازار می‌شود.
اما اوضاع دستگاه‌های اکسیژن ساز متفاوت است؛ تعداد این دستگاه‎‌ها نسبت به کپسول اکسیژن در سایت دیوار بسیار کمتر است و قیمت آن برای فروش به طورمیانگین از ۶.۵ میلیون تومان تا ۱۳ میلیون تومان برای خرده فروشی است.
یکی از کرایه دهندگان دستگاه اکسیژن در دیوار به شهرآرا می‌گوید: اجاره دستگاه استرالیایی روزی ۵۰ هزارتومان و دستگاه چینی ۳۰ هزار تومان است؛ اگر خواستید باید ۳۰ میلیون تومان وثیقه بگذارید.
 

جهش دلار و قیمت میلیونی کپسول اکسیژن

از رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی مشهد هم سراغ می‌گیریم. مرتضی مقدم در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه «کپسول ایرانی نداریم و بیشتر این کپسول‌ها چینی است»، می‌گوید: این کپسول‌ها در گذشته با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شد، اما اکنون ارز نیمایی برای واردات این کالا پرداخت نمی‌شود و واردکنندگان مجبورند با دلار ۲۰ هزار تومان کپسول را از دیگر کشور‌ها وارد کنند.
او می‌افزاید: همین موضوع باعث شده است قیمت کپسول ۱۰ لیتری که پیش از این ۲۰۰ هزارتومان بود، حالا به بیش از یک میلیون تومان برسد. مقدم در واکنش به قیمت کپسول اکسیژن در بازار تأکید می‌کند: قیمت یک میلیون و ۴۰۰ هزارتومان برای کپسول ۱۰ لیتری زیاد است. با توجه به افزایش قیمت دلار، رقم حدود یک میلیون تومان برای این حجم کپسول منطقی است؛ بنابراین در روز‌های آینده، این افزایش قیمت را بررسی خواهیمکرد. وی درباره هزینه شارژ کپسول گفت: هزینه شارژ کپسول ۱۰ لیتری حدود ۶ هزار تومان و برای کپسول ۲۰ لیتری حدود ۱۲ هزارتومان است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->