نامه ایران به سازمان ملل متحد در مورد ربایش احمد متوسلیان و همراهانش توسط رژیم صهیونیستی عراقچی و همتای مصری تلفنی گفت‌و‌گو کردند پزشکیان در آیین عزاداری روز تاسوعای حسینی حضور یافت+ فیلم روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها؛ لزوم توجه به مدیریت محلی در تصمیم‌سازی گزارش تکان‌دهنده رسانه اسرائیلی از بند مخصوص زندانیان متهم به جاسوسی برای ایران + تصاویر نتانیاهو سخنگوی خود را برکنار کرد رومانی: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم ازسرگیری روابط انگلیس با سوریه حمله خمپاره‌ای گردان‌های القسام به نظامیان صهیونیست در شرق جبالیا (۱۴ تیر ۱۴۰۴) حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۴ تیر ۱۴۰۴) آمریکایی‌هایی که حامیان صلح معرفی شدند | برندگان بدنام جایزهٔ صلح نوبل شهادت یک مرزبان در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در مریوان (۱۴ تیر ۱۴۰۴) تاکید سپاه بر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب پرونده ربایش سردار متوسلیان شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۳۳۸ نفر رسید (۱۴ تیر ۱۴۰۴) واکنش معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور به انتقادات نسبت به نوع رفتار پزشکیان در دیدار‌های خارجی گلایه مضحک ترامپ به دلیل عدم دریافت جایزه صلح نوبل! طرح شناسایی مشمولان غایب و فراری از خدمت اعتراف یک رسانه عبری: نتانیاهو ماهانه ۱.۲ میلیارد برای ادامه بقایش به اسرائیل ضرر می‌زند تلگراف: ایران ۵ پایگاه نظامی اسرائیل را هدف قرار داد، اما سانسور شد فرماندار تایباد: پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، بازگشت افغانستانی‌های خود معرف افزایش یافته است مدیرکل اتباع استانداری خراسان رضوی: در تلاشیم زمینه بازگشت با عزت و کرامت مهاجران افغانستانی غیرمجاز را فراهم کنیم نایب رئیس خانه احزاب: جنگ فرصتی برای حل اختلافات و رسیدن به وحدت است بروجردی: در صورت تجاوز مجدد اسرائیل به ایران، تاریخ پایان این رژیم غاصب به سر خواهدآمد فروشگاه‌های زنجیره‌ای در قلب اروپا فروش محصولات اسرائیلی را ممنوع کردند ادعای ترامپ: ایران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نکرده است شمقدری: بازگشت بیش از ۲۶ هزار افغانستانی ازطریق مرز دوغارون، فقط طی یک روز | نمی‌توانیم بگوییم همه جاسوس‌هایی که بازداشت شده‌اند، افغان بوده‌اند بقایی: هیچ فرد باوجدانی نمی‌تواند در برابر جنایت فاحش اسرائیل در زندان اوین سکوت کند + فیلم
سرخط خبرها

تأثیر منفی ترامپ بر امور محیط‌زیستی آمریکا در ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری

  • کد خبر: ۳۲۹۶۸۶
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
تأثیر منفی ترامپ بر امور محیط‌زیستی آمریکا در ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری
شبکه تلویزیونی‌ ای‌بی‌سی‌نیوز آمریکا نوشت: همزمان با صدمین روز از دولت دوم «دونالد ترامپ» برخی کارشناسان به پیامد‌های زیست محیطی فرمان‌های اجرایی رئیس‌جمهوری آمریکا و اختلال در برنامه‌های کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان زیست محیطی می‌گویند که از زمان آغاز دولت دوم ترامپ و تنها در مدت ۱۰۰ روز از زمان آغاز به کار دوباره وی به عنوان رئیس جمهوری، فرمان‌های اجرایی گسترده‌ای صادر شده که می‌توانند به محیط زیست آسیب برسانند و اهداف کاهش گاز‌های گلخانه‌ای را مختل کند.

به نوشته این رسانه، ترامپ که در نخستین روز از آغاز به کار دولتش سیلی از فرمان‌های اجرایی را صادر کرد، با صدور چندین دستور محیط زیست را متاثر ساخت از جمله با اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی، خروج از توافق پاریس برای دومین بار و لغو محدودیت‌های حفاری در قلمرو‌های دریایی و زمینی فدرال.

از جمله دستورات اجرایی دیگر ترامپ محافظت از «انرژی آمریکا در برابر زیاده‌روی ایالت‌ها» است که می‌تواند مانع از اجرای قوانین ایالتی و محلی در تولید یا استفاده از زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی، برق آبی و انرژی هسته‌ای شود. کارشناسان می‌گویند این دستور، مقررات انرژی را در سطح فدرال متمرکز می‌کند و سیاست‌های کاهش انتشار کربن را هدف قرار می‌دهد.

جان هولدرن استاد علوم و سیاست‌های زیست‌محیطی و مشاور علمی باراک اوباما رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در این زمینه به‌ای بی سی نیوز گفت: «معکوس کردن خسارات وارده ناشی از این سیاست‌ها در آینده دشوار خواهد بود.»

این شبکه تلویزیونی در ادامه به فهرستی از سیاست‌های ترامپ اشاره کرده که به گفته کارشناسان می‌تواند بیشترین آسیب‌های زیست محیطی را ایجاد کند.

تلاش برای افزایش تولید سوخت‌های فسیلی

کارشناسان می‌گویند اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی توسط ترامپ، چارچوبی را برای تصویب سیاست‌هایی تعیین می‌کند که منجر به افزایش تولید داخلی سوخت‌های فسیلی می‌شود.

مطابق فرمان اجرایی ترامپ، «ما به یک منبع انرژی قابل اعتماد، متنوع و مقرون به صرفه برای پیشبرد صنایع تولیدی، حمل و نقل، کشاورزی و دفاعی کشورمان و حفظ اصول اولیه زندگی مدرن و آمادگی نظامی نیاز داریم.»

ترامپ همچنین علاوه بر لغو محدودیت‌های حفاری، فرمان اجرایی برای گسترش استخراج و استفاده از زغال سنگ در ایالات متحده را نیز امضا کرد.

اما سم سانکار معاون ارشد شرکت غیردولتی «ارث جاستیس» (Earthjustice)، در گفت‌و‌گو با‌ای بی نیوز اعلام کرد که با وجود ادعا‌های ترامپ مبنی بر بحران انرژی، تولید سوخت فسیلی در آمریکا در بالاترین حد خود قرار دارد.

براساس داده‌های اطلاعات انرژی ایالات متحده نیز این کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۳.۲ میلیون بشکه نفت تولید کرد و رکورد ۱۲.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۹ را شکست.

این رسانه خاطرنشان کرده است که در چند سال گذشته، ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی در جهان بوده است.

مقررات‌زدایی سازمان حفاظت محیط زیست

به گفته کارشناسان، احتمالا چندین مورد از آزادی‌های زیست‌محیطی که آمریکایی‌ها امروزه تجربه می‌کنند از جمله هوای پاک، آب پاک و باران پاک، به زودی در نتیجه برنامه‌های مقررات‌زدایی سازمان حفاظت محیط زیست در معرض خطر قرار گیرد.

سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا در تاریخ ۱۲ مارس (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) اعلام کرد که در «بزرگترین اقدام مقررات‌زدایی در تاریخ ایالات متحده» شرکت می‌کند.

لی زلدین مدیر سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده گفت: «این اقدام شامل لغو مقررات انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در تولید زغال سنگ، نفت و گاز و ارزیابی مجدد یافته‌های دولت است که مشخص می‌کند انتشار گاز‌های گلخانه‌ای باعث گرم شدن کره زمین می‌شود و تهدیدی برای سلامت عمومی است».

اما کارشناسان هشدار داده‌اند که لغو این مقررات توانایی سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا را در جلوگیری از ابتلای آمریکایی‌ها به بیماری‌های ناشی آلاینده‌های زیست‌محیطی را مختل می‌کند.

اخراج‌های فدرال و کاهش بودجه‌ها و برنامه‌ها

پس از بازگشت دوباره ترامپ به قدرت، وی با ایجاد وزارت کارآمدی دولت (DOGE) تحت نظارت ایلان ماسک قصد کاهش هزینه‌های فدرال را داشت. این وزارتخانه از زمان آغاز به کار هزاران کارمند فدرال را در موسسات علمی کلیدی، مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی و ناسا، کنار گذاشته است.

اما کارشناسان می‌گویند این امر سبب لغو برخی برنامه‌های حوزه محیط زیست از جمله لغو پرتاب برخی بالن‌های هواشناسی شده و مشکلاتی را در این زمینه به وجود اورده است.

هولدرن در همین خصوص گفت: «وقتی افراد متخصص و شایسته از دولت کنار گذاشته می‌شوند، دیگر نمی‌توانید آنها را دوباره پیدا و استخدام کنید.»

وی سپس اضافه کرد: «این یک حمله تمام عیار به منابع نوآوری علمی و فناوری کشور است».

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->