صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست
سرخط خبرها

اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد

  • کد خبر: ۳۳۰۱۶۰
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد
اصلاح قیمت شیرخام منجر به گرانی لبنیات می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نسبت به پیامد‌های افزایش قیمت شیرخام هشدار داد و اعلام کرد که این اقدام ناگزیر به تغییر قیمت فرآورده‌های لبنی خواهد انجامید؛ تغییری که در نهایت مصرف لبنیات در خانوار‌ها را کاهش داده و بر تولید داخلی اثر منفی می‌گذارد.

علی‌احسان ظفری با اشاره به وضعیت کنونی صنعت لبنیات گفت که با کاهش قدرت خرید مردم، میزان مصرف لبنیات افت کرده و بخش قابل‌توجهی از شیرخام تولیدشده به شیرخشک تبدیل و صادر می‌شود که این روند را می‌توان نوعی خام‌فروشی تلقی کرد.

او تأکید کرد که در چنین شرایطی بهتر است به‌جای تخصیص یارانه به نهاده‌های دامی، سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای تغییر یابد که مصرف داخلی حفظ شود. به گفته ظفری، سرانه مصرف لبنیات در کشور اکنون به حدود ۴۰ کیلوگرم رسیده که عددی نگران‌کننده است و در صورت افزایش قیمت مصوب شیرخام، این رقم حتی کمتر خواهد شد.

او همچنین با اشاره به نرخ فعلی خرید شیرخام از دامداران گفت که هر کیلو شیرخام با نرخ مصوب ۱۸ هزار تومان خریداری می‌شود و در صورت چربی بالاتر تا ۲۲ هزار تومان هم می‌رسد.

ظفری افزود که گرانی شیرخام و لبنیات باعث شده بخشی از مردم مصرف این اقلام را کنار بگذارند و در نهایت، سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی را یکی از عوامل اصلی گرانی مواد غذایی اساسی دانست.

پردرآمد‌ها ۳ برابر کم‌درآمد‌ها لبنیات مصرف می‌کنند

این افزایش چندباره در حالی رخ می‌دهد که بررسی‌های آکادمی سامان از صنعت و بازار لبنیات کشور نشان می‌دهد، اندازه بازار طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، ۱۲ درصد کاهش داشته است.

به گفته حمیدرضا، پیش‌بهار پژوهشگر آکادمی سامان، مصرف محصولات لبنی در سال‌های اخیر متفاوت بوده، مصرف محصولاتی همچون کره با کاهش ۶۰ درصدی مصرف در ۲ سال مواجه شده و مصرف شیر و خامه کاهشی ۲۵ درصدی را ثبت کرده است. به‌طور میانگین ارزش مصرف در ۲ سال حدود ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده و این در حالی است که حجم مصرف ۱۸ درصد کاهش داشته است.

پیش‌بهار توضیح می‌دهد که سرانه مصرف در گروه‌های درآمدی، حکایت از این دارد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ در گروه کم‌درآمد مصرف لبنیات ۶۶ درصد کاهش یافته و اگر مصرف از سال ۱۳۹۰ بررسی شود، خواهیم دید که گروه پردرآمد ۲ برابر خانوار‌های کم‌درآمد، لبنیات مصرف می‌کردند و این اختلاف در سال ۱۴۰۲ به ۳ برابر افزایش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->