ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۰۵۹۸
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱
روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟
به گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بسیاری از بانوان ممکن است با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدی دچار شوند یا با مصرف دارو‌های ضد بارداری دچار تشدید سردرد‌های میگرنی شوند که می‌توان به چنین بیمارانی روغن گل مغربی تجویز کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مجید انوشیروانی، می‌گوید: بسیاری از بانوان مبتلا به میگرن با مصرف قرص‌های ضد بارداری دچار افزایش دفعات و شدت و مدت سردرد می‌شوند، از سوی دیگر ممکن است برخی بانوان با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدتری دچار شوند که در این وضع می‌توان به بیماران روغن گل مغربی تجویز کرد. ولی برخی بیماران نگران اثرات هورمونی این روغن هستند و گمان می‌کنند که ممکن است این روغن مانند قرص‌های استروژنی سردردشان را افزایش دهد.

آیا این باور صحیح است؟

دکتر انوشیروانی با رد این باور نادرست می‌گوید: نمی‌توان روغن گل مغربی را از نظر تاثیر هورمونی با قرص‌های ضد بارداری همانند دانست. گل مغربی حاوی ترکیبی است که می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد. با این حال فعالیت فیتواستروژنی آن ضعیف یا غیر مستقیم است و حتی با استروژن‌های گیاهی سویا یا تخم کتان قابل مقایسه نیست. روغن گل مغربی ترکیبات استروژنی با میل اتصال بالا به گیرنده‌های استروژن ندارد و اثرات هورمونی آن بیشتر ضد التهابی است تا استروژنی. این روغن در کاهش PMS و درد‌های پستانی کمک می‌کند و برخلاف باور عامه مردم، جایگزین قرص‌های ضد بارداری در پیشگیری از بارداری یا درمان جایگزین هورمونی نیست. این روغن بیشتر برای کاهش علائم نشانگان پیش دشتان (سندرم پیش از قاعدگی یا PMS) و درد‌های پستانی و برخی بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و‌ام اس مصرف می‌شود، اما تنظیم کننده هورمونی قابل اعتمادی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین بانوانی که سابقه‌ای از تشدید سردرد با قرص‌های ضد بارداری داشته‌اند نباید از مصرف روغن گل مغربی هراس داشته باشند به ویژه آن که مصرف آن در بهبود نشانگان پیش‌دشتان یا همان PMS نیز سودمند است که به نوبه خود می‌تواند احتمال وقوع سردرد را کاهش دهد.

چه کسانی نباید از روغن گل مغربی (EPO) استفاده کنند؟

بسیاری از افراد با این تصور که روغن گل مغربی نوعی داروی گیاهی است از آن به صورت خودسرانه استفاده می‌کنند. دکتر انوشیروانی با اشاره به اینکه روغن گل مغربی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما در برخی موارد منع مصرف آن از نظر علمی تأیید شده است می‌گوید: روغن گل مغربی ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد، زیرا بر تجمع پلاکتی تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین در افرادی که دچار اختلالات خونریزی دهنده هستند یا از دارو‌های ضد انعقاد مانند وارفارین، آسپرین یا کلوپیدوگرل استفاده می‌کنند باید با احتیاط مصرف شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که اسید گاما-لینولنیک که یکی از اجزای اصلی EPO است، ممکن است آستانه تشنج را کاهش دهد به ویژه در افراد مبتلا به صرع یا کسانی که دارو‌های ضد روان پریشی فنوتیازین مصرف می‌کنند. همچنین به علت احتمال افزایش خون‌ریزی، بهتر است EPO حداقل دو هفته قبل از جراحی قطع شود. برخی افراد از EPO برای آماده سازی زایمان استفاده می‌کنند، اما شواهد علمی در مورد ایمنی آن در دوران بارداری ضد و نقیض است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ممکن است باعث عوارضی مانند پارگی طولانی مدت کیسه آب شود. از آنجایی که EPO ترکیباتی دارد که ممکن است بطور غیر مستقیم بر مسیر‌های استروژنی تأثیر بگذارد، در بیماری‌هایی مانند سرطان پستان یا اندومتریوز باید با احتیاط مصرف شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->