واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۰۵۹۸
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱
روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟
به گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بسیاری از بانوان ممکن است با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدی دچار شوند یا با مصرف دارو‌های ضد بارداری دچار تشدید سردرد‌های میگرنی شوند که می‌توان به چنین بیمارانی روغن گل مغربی تجویز کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مجید انوشیروانی، می‌گوید: بسیاری از بانوان مبتلا به میگرن با مصرف قرص‌های ضد بارداری دچار افزایش دفعات و شدت و مدت سردرد می‌شوند، از سوی دیگر ممکن است برخی بانوان با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدتری دچار شوند که در این وضع می‌توان به بیماران روغن گل مغربی تجویز کرد. ولی برخی بیماران نگران اثرات هورمونی این روغن هستند و گمان می‌کنند که ممکن است این روغن مانند قرص‌های استروژنی سردردشان را افزایش دهد.

آیا این باور صحیح است؟

دکتر انوشیروانی با رد این باور نادرست می‌گوید: نمی‌توان روغن گل مغربی را از نظر تاثیر هورمونی با قرص‌های ضد بارداری همانند دانست. گل مغربی حاوی ترکیبی است که می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد. با این حال فعالیت فیتواستروژنی آن ضعیف یا غیر مستقیم است و حتی با استروژن‌های گیاهی سویا یا تخم کتان قابل مقایسه نیست. روغن گل مغربی ترکیبات استروژنی با میل اتصال بالا به گیرنده‌های استروژن ندارد و اثرات هورمونی آن بیشتر ضد التهابی است تا استروژنی. این روغن در کاهش PMS و درد‌های پستانی کمک می‌کند و برخلاف باور عامه مردم، جایگزین قرص‌های ضد بارداری در پیشگیری از بارداری یا درمان جایگزین هورمونی نیست. این روغن بیشتر برای کاهش علائم نشانگان پیش دشتان (سندرم پیش از قاعدگی یا PMS) و درد‌های پستانی و برخی بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و‌ام اس مصرف می‌شود، اما تنظیم کننده هورمونی قابل اعتمادی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین بانوانی که سابقه‌ای از تشدید سردرد با قرص‌های ضد بارداری داشته‌اند نباید از مصرف روغن گل مغربی هراس داشته باشند به ویژه آن که مصرف آن در بهبود نشانگان پیش‌دشتان یا همان PMS نیز سودمند است که به نوبه خود می‌تواند احتمال وقوع سردرد را کاهش دهد.

چه کسانی نباید از روغن گل مغربی (EPO) استفاده کنند؟

بسیاری از افراد با این تصور که روغن گل مغربی نوعی داروی گیاهی است از آن به صورت خودسرانه استفاده می‌کنند. دکتر انوشیروانی با اشاره به اینکه روغن گل مغربی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما در برخی موارد منع مصرف آن از نظر علمی تأیید شده است می‌گوید: روغن گل مغربی ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد، زیرا بر تجمع پلاکتی تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین در افرادی که دچار اختلالات خونریزی دهنده هستند یا از دارو‌های ضد انعقاد مانند وارفارین، آسپرین یا کلوپیدوگرل استفاده می‌کنند باید با احتیاط مصرف شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که اسید گاما-لینولنیک که یکی از اجزای اصلی EPO است، ممکن است آستانه تشنج را کاهش دهد به ویژه در افراد مبتلا به صرع یا کسانی که دارو‌های ضد روان پریشی فنوتیازین مصرف می‌کنند. همچنین به علت احتمال افزایش خون‌ریزی، بهتر است EPO حداقل دو هفته قبل از جراحی قطع شود. برخی افراد از EPO برای آماده سازی زایمان استفاده می‌کنند، اما شواهد علمی در مورد ایمنی آن در دوران بارداری ضد و نقیض است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ممکن است باعث عوارضی مانند پارگی طولانی مدت کیسه آب شود. از آنجایی که EPO ترکیباتی دارد که ممکن است بطور غیر مستقیم بر مسیر‌های استروژنی تأثیر بگذارد، در بیماری‌هایی مانند سرطان پستان یا اندومتریوز باید با احتیاط مصرف شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->