ابلاغ ماده واحده اصلاح و تکمیل جذب در آموزش و پرورش توسط رئیس جمهور کشف محموله گوسفند قاچاق در کاشمر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) ۵۰ هزار میلیارد ریال سود به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان تخصیص یافت شایعه تخریب کُنارصندل تکذیب شد صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) رنج بسیار بازنشستگان برای دارو و درمان | شرکت‌های دارویی شستا حتی به تأمین اجتماعی دارو نمی‌دهند! ۵ رشته جدید به رشته‌های کارشناسی‌ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزوده شد بسته پذیرایی از مسافران کودک در هواپیما تلفات فُک‌های خزری افزایش یافت تاریخ واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟ بهترین راهکار برای دفع پشه مبلغ کمک هزینه ازدواج از سوی تأمین اجتماعی چقدر است؟ | شرط برخورداری از کمک هزینه ازدواج پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۵ درجه خواهد رسید هشدار تأمین اجتماعی در خصوص کلاهبرداری از پزشکان و درمانگران استفاده از هوش مصنوعی برای توانمندسازی دانش‌آموزان استثنایی هشدار پلیس فتا در خصوص شیوه‌های جدید کلاهبرداری با پیامک قطع یارانه تدبیر جدید آموزش و پرورش برای توانمندسازی دبیران و دانش‌آموزان در سامانه شاد افزایش حق پرستاری معلولان ضایعه‌نخاعی شدید و خیلی‌شدید طرح جدید کشوری به‌مناسبت روز محیط زیست تغییرات ضدکارگری در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور | بازنشستگی، در هاله‌ای از ابهام آخرین جزئیات آتش‌سوزی جنگل گلستان | آتش فعال وجود ندارد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) تسهیلات رفاهی برای بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | از وا‎م‌های ۵۰ میلیون تومانی تا سفر‌های زیارتی برگه‌های امتحان نهایی توسط ۲ مصحح مجزا تصحیح می‌شود تمام کسورات اردیبهشت‌ماه بازنشستگان کشوری پرداخت شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) نامه بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ خطاب به رئیس مجلس: مطالبات پرداخت شود جزئیات جدید برای پذیرفته‌شدگان آزمون دانشجومعلمی چرا حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با تأخیر پرداخت می‌شود؟ رتبه اولیه کنکور چطور محاسبه می‌شود؟
سرخط خبرها

«سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد

  • کد خبر: ۳۳۲۳۲۵
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
«سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد
 سنجد آسیاب شده به دلیل اینکه حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می‌کند، می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو مفید باشد، سنجد باعث کاهش جذب قند‌های ساده در بدن می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سنجد یک میوه بسیار مفید و پرخاصیت است و سه نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد، سنجد سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C است؛ بر اساس طب ایرانی طبیعت سنجد سرد و خشک است و از همین رو برای افراد با طبع گرم و‌تر مناسب بوده و همچنین یکی از خواص سنجد این است که دمای بدن افراد گرم مزاج را پایین آورده و رطوبت بدن آنها را می‌گیرد؛ مصلح سنجد موادی از جمله عسل، شکر قهوه‌ای و نبات است.

میوه سنجد و گل‌های آن به عنوان مواد مغذی برای التیام زخم معده و تب به کار می‌روند و از طرفی نیز برای درمان بیماری‌هایی مانند اسهال، تهوع، استفراغ، ناراحتی‌های معده، آسم و نفخ نیز استفاده می‌شود.

خواص سنجد برای معده

سنجد یک ماده غذایی مفید برای دستگاه گوارش است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار می‌کند و از این طریق موجب جلوگیری از تهوع و استفراغ می‌شود. سنجد سموم معده و روده را رفع می‌کند. سنجد حاوی کارتینوئید‌ها و پلی‌فنول‌ها است که این مواد برای درمان زخم معده مفید و مؤثر هستند. سنجد حاوی فیبر بالایی است و گرسنگی را کاهش می‌دهد و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مفید است.

خواص سنجد برای تقویت استخوان‌ها

سنجد آسیاب شده به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم، فسفر و منیزیم، در تقویت استخوان‌ها تأثیر زیادی دارد. به طوری که مصرف مداوم آن می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کند و در نتیجه به حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک کند. به ویژه در دوران سالمندی، مصرف سنجد می‌تواند از تحلیل رفتن استخوان‌ها جلوگیری نماید.

خواص سنجد برای بهبود درد‌های مفصلی

سنجد آسیاب شده دارای خاصیت ضدالتهابی است و می‌تواند به کاهش درد‌های مفصلی و آرتروز کمک کند. مصرف آن به همراه شیر برای بیماران مبتلا به آرتروز توصیه می‌شود. ترکیبات موجود در سنجد، مانند فلاونوئید‌ها و اسید‌های چرب ضروری، به کاهش التهاب مفاصل کمک می‌کنند و می‌توانند نقش مؤثری در بهبود حرکت و کاهش انقباض عضلانی داشته باشند.

خواص سنجد برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و بدن را در برابر بیماری‌های مسری مختلف، به ویژه سرماخوردگی و آنفلوآنزا مقاوم‌تر می‌کند. علاوه بر این، سنجد دارای ترکیبات ضد باکتری و ضدویروسی است که مصرف آن به پاک سازی بدن از عوامل بیماری زا کمک می‌کنند.

خواص سنجد برای مشکلات گوارشی

فیبر بالای موجود در سنجد آسیاب شده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و باعث رفع مشکل یبوست می‌گردد. همچنین، سنجد به دلیل داشتن ترکیبات قابض، برای درمان اسهال نیز مفید است. ترکیبات فنولیک موجود در سنجد باعث افزایش ترشح آنزیم‌های گوارشی شده که به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند. همچنین، مصرف سنجد می‌تواند از مشکلات عمده زخم معده و التهابات گوارشی جلوگیری نماید.

خواص سنجد برای سلامت پوست و مو

آنتی اکسیدان‌های موجود در سنجد از پیری زودرس جلوگیری کرده و به شادابی و سلامت پوست کمک می‌کنند. همچنین، ویتامین‌های A و E موجود در آن، ریزش مو را کاهش می‌دهند و حتی باعث تقویت و رشد مجدد مو‌ها می‌شوند. همچنین سنجد دارای خاصیت کلاژن سازی است که در حفظ لطافت و جوانی پوست نقش مهمی دارد.

خواص سنجد برای کنترل قند خون و دیابت

سنجد آسیاب شده به دلیل اینکه حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می‌کنند، می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو مفید باشد. سنجد باعث کاهش جذب قند‌های ساده در بدن شده که بنابراین سطح گلوکز خون را کنترل می‌کند و مصرف مداوم آن می‌تواند از نوسانات شدید قند خون جلوگیری کرده و به کنترل بهتر دیابت کمک کند.

خواص سنجد برای کاهش خستگی

سنجد آسیاب شده به عنوان یک ماده انرژی زا عمل می‌کند و برای افرادی که دچار ضعف جسمی و خستگی مفرط هستند، بسیار مفید است. به دلیل وجود ترکیبات مغذی مثل پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی، مصرف سنجد می‌تواند به تقویت بدن و افزایش سطح انرژی کمک کند. همچنین، ترکیبات مفید موجود در سنجد قادر هستند به بهبود عملکرد ذهنی و کاهش استرس کمک نمایند.

خواص سنجد برای کودکان

یکی دیگر از خواص سنجد تقویت سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی کودکان ضعیف و آسیب پذیر است و سنجد می‌تواند آن را تقویت کند. از مهم‌ترین خواص سنجد برای کودکان رفع کمبود ویتامین C در آنها و ممانعت از حضور و ورود عفونت به بدن کودکان است. با ترکیب شیر و پودر سنجد می‌توان به استحکام استخوان کودکان در حال رشد کمک کند و علاوه بر این این ترکیب می‌تواند در رفع سکسکه در کودکان نیز نقش مفیدی داشته باشد.

سنجد غنی از کلسیم است و می‌تواند از ابتلای کودکان به پوکی استخوان جلوگیری کند؛ همچنین سنجد دارای انواع آمینواسید‌ها و پروتئین است و به عضله سازی کودکان کمک می‌کند. سنجد برای درمان تکرر ادرار در کودکان نیز مؤثر است. سنجد علاوه بر کلسیم، غنی از فسفر نیز هست و از این طریق به رشد قد کودکان کمک می‌کند.

خواص سنجد برای کلیه

برای درمان سنگ کلیه، نوشیدن آب فراوان و استفاده از دیورتیک‌های طبیعی توصیه می‌شود تا سنگ کلیه با درد کمتری از بدن خارج شود. سنجد به عنوان یک ادرارآور طبیعی، علاوه بر اینکه قادر به درمان سنگ کلیه است، به سم‌زدایی و پاکسازی کلیه‌ها نیز کمک می‌کند.

سنجد به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی بالا، کاهش دهنده فشار خون و کلسترول است. همچنین از بیماری‌های قلبی محافظت کرده و برای بیماری‌های کلیوی مفید است. این میوه خشک شده پرخاصیت، عملکرد کلیه‌ها را تنظیم می‌کند و با دفع سموم از بدن، باعث بهتر کار کردن کلیه و تصفیه آن می‌شود.

به همین دلیل، فایده سنجد برای سلامت کلیه‌ها ثابت شده است. اگر می‌خواهید میوه سنجد را به صورت تازه مصرف کنید، می‌توانید پوست آن را بگیرید و دانه‌ها را جدا کنید. از آنجایی که پوسته میوه سنجد سفت است و قسمت سفید داخلی آن راحت‌تر مصرف می‌شود، می‌توانید سنجد را بدون پوسته آن بخورید.

خواص سنجد برای چشم

اسید‌های چرب موجود در روغن هسته سنجد می‌توانند با افزایش ترشح اشک، خشکی چشم ناشی از استرس را کاهش دهند. روغن خوراکی هسته سنجد، علائم خشکی چشم که در هوای سرد و معمولاً در زمستان رخ می‌دهد را با بازگرداندن سطوح بالای ذرات در اشک چشم، کاهش می‌دهد. اسید‌های چرب موجود در این میوه، نوعی مواد شیمیایی تولید می‌کنند که جلوی التهاب را می‌گیرد و به تولید اشک کمک می‌کند.

خواص سنجد برای ریزش مو

سنجد غنی از فسفر و کلسیم است و این دو ماده می‌توانند موجب تقویت فولیکول‌های مو شوند و از این طریق از ریزش مو‌ها جلوگیری کنند. همچنین می‌توانید پودر سنجد را به صورت ماسک روی مو‌های خود قرار دهید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را شسته و آب‌کشی کنید و نتیجه این‌کار داشتن مو‌هایی درخشان است.

مضرات سنجد

فواید و خواص سنجد بی شمار است، اما مصرف این میوه پر خاصیت ممکن است در برخی افراد که بیماری‌های خاصی دارند ایجاد مشکل کنند به طور مثال مصرف سنجد برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند مضر است. در برخی موارد ممکن است در افراد ایجاد حساسیت و آلرژی داشته باشد. مصرف سنجد برای افرادی که مزاج سرد دارند مضر است و می‌تواند موجب ضعف اعصاب آنها شود.

ارزش غذایی سنجد آسیاب شده

سنجد سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، آهن، کلسیم، فسفر، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها است. وجود این ترکیبات ارزشمند، این ماده غذایی را به یک داروی طبیعی تبدیل کرده است.

همچنین، سنجد دارای ترکیبات پلی فنولی و فلائونوئیدی است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، از بدن انسان در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و در نهایت مانع از تشکیل توده‌های سرطانی در قسمت‌های مختلف بدن می‌گردد.

نحوه مصرف سنجد آسیاب شده

سنجد آسیاب شده را می‌توان به روش‌های مختلفی مصرف نموده و مخلوط کردن با شیر: ترکیب سنجد آسیاب شده با شیر گرم به تقویت استخوان‌ها و کاهش درد‌های مفصلی کمک می‌نماید. اضافه کردن به ماست یا عسل: ترکیب سنجد با ماست یا عسل باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

ترکیب با خرما و مصرف به عنوان مکمل غذایی: سنجد آسیاب شده همراه با خرما به عنوان یک میان وعده مغذی می‌باشد که برای ورزشکاران و افراد با فعالیت بدنی زیاد مفید است. استفاده در تهیه حلوا و شیرینی‌های سنتی: سنجد آسیاب شده را می‌توان در تهیه انواع حلوا و دسر‌های مقوی به کار برد.

بر این اساس سنجد آسیاب شده یک ماده مغذی و پرخاصیت محسوب می‌شود که می‌تواند به بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند. به طور کلی استفاده از آن به عنوان یک داروی طبیعی در رژیم غذایی روزانه توصیه می‌شود.

به ویژه برای افرادی که دچار مشکلات مفصلی، ضعف جسمانی، بیماری‌های گوارشی و مشکلات پوستی هستند، پیشنهاد خوبی به حساب می‌آید. با توجه به خواص بی نظیر این ماده، مصرف آن می‌تواند به عنوان یک راهکار طبیعی برای حفظ سلامتی و تقویت بدن مورد توجه قرار گیرد.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->