نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

ویتکاف: مذاکرات با ایران مثبت است و در حال پیشرفت هستیم

  • کد خبر: ۳۳۰۸۵۵
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
ویتکاف: مذاکرات با ایران مثبت است و در حال پیشرفت هستیم
خبرنگار آکسیوس گزارش داد، استیو ویتکاف نماینده کاخ سفید با بیان اینکه مذاکرات با ایران در مسیر درست است، به او گفته است آمریکا در تلاش است دور چهارم مذاکرات هسته‌ای با ایران را برای روزهای آتی تنظیم کند.

«باراک راوید» خبرنگار وبگاه آکسیوس به نقل از «استیو ویتکاف» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا گزارش داد، نماینده ترامپ گفته اگر دور بعدی مذاکرات با ایران برگزار نشود، تنها به دلیل سفر رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه خواهد بود.

به گفته ویتکاف، مذاکرات هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است.

استیو ویتکاف می‌گوید مذاکرات هسته‌ای با ایران «در مسیر درستی» پیش می‌رود و ابراز امیدواری می‌کند که پیشرفتی در توافق آزادی زندانیان صهیونیست در غزه پیش از سفر منطقه‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا حاصل شود.

فرستاده ترامپ در امور غرب آسیا روز دوشنبه گفت آمریکا در حال تلاش برای ازسرگیری تلاش‌های دیپلماتیک با ایران است و بی‌وقفه برای آزادی زندانیان صهیونیست در غزه می‌کوشد؛ آن هم با هدف دستیابی به پیشرفت پیش از سفر ترامپ به منطقه.

ویتکاف در گفت‌و‌گو با باراک راوید از آکسیوس، حین شرکت در مراسم سفارت رژیم صهیونیستی، تأیید کرد که واشنگتن به‌زودی قصد دارد مذاکرات هسته‌ای با تهران را از سر بگیرد.

ویتکاف گفت: آمریکا در تلاش است دور چهارم مذاکرات هسته‌ای با ایران را برای این آخر هفته برنامه‌ریزی کند؛ و اگر برگزار نشود، تنها به دلیل سفر رئیس‌جمهور به خاورمیانه است.

با وجود زمان‌بندی حساس، ویتکاف نسبت به مسیر مذاکرات با احتیاط خوش‌بین باقی مانده است.

او افزود: ما در حال دستیابی به پیشرفت‌هایی هستیم. امیدوارم که در مسیر درستی حرکت کنیم. رئیس‌جمهور می‌خواهد این موضوع در صورت امکان از راه دیپلماتیک حل شود، بنابراین تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا آن را پیش ببریم.

آمریکا و ایران سه دور از مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم را با میانجیگری عمان برگزار کرده‌اند که ویتکاف نماینده طرف آمریکایی در آنها بوده است. دور چهارم مذاکرات که قرار بود شنبه گذشته در رم برگزار شود، بدون اعلام تاریخ جدید به تعویق افتاده است. پیشتر همچنین این خبرنگار اسرائیلی پایگاه خبری آمریکایی به نقل از منابعی ادعا کرد که دور بعدی گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.

در مورد موضوع زندانیان صهیونیست نزد حماس هم ویتکاف بر هماهنگی روزانه با بازیگران کلیدی منطقه‌ای از جمله مصر و قطر تأکید کرد و به دستیابی به توافق آتش‌بس و آزادی اسرا امیدوار است.

او به باراک راوید گفت: «امیدوارم پیشرفت کنیم. امیدوارم همه "گروگان‌ها" (زندانیان صهیونیست) آزاد شوند. تقریبا هر روز با قطر، مصر و اسرائیل صحبت می‌کنم. رئیس‌جمهور ترامپ می‌خواهد آنها آزاد شوند. نخست‌وزیر نتانیاهو هم همین را می‌خواهد. ما به‌صورت هماهنگ کار می‌کنیم.»

ویتکاف افزود که دولت آمریکا امیدوار است توافقی «پیش از سفر رئیس‌جمهور ترامپ به خاورمیانه یا در جریان آن» حاصل شود.

ترامپ قرار است هفته آینده به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی سفر کند. سفر به اراضی اشغالی فلسطین در برنامه سفر او قرار ندارد، اما گفته می‌شود «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا قصد دارد در تاریخ ۱۲ مه به سرزمین‌های اشغالی سفر کند و سپس به ترامپ در عربستان بپیوندد.

ویتکاف در سخنرانی خود در سفارت رژیم صهیونیستی با اشاره به ۵۹ زندانی باقیمانده، گفت از طرف رئیس‌جمهور آمریکا تعهد می‌دهد که امسال بی‌وقفه تلاش خواهند کرد تا «واقعیتی از صلح، شکوفایی و برای اسرائیل، وحدت» باشد.

استیو ویتکاف ادامه داد: تلاش‌های بسیاری در جریان است. از جمله ابتکارات کمک‌های بشردوستانه به غزه که آنها را تحسین می‌کنیم، و گسترش توافق‌نامه‌های صلح ابراهیم. در این زمینه به‌زودی اعلامیه‌های بسیاری منتشر خواهد شد.

فرستاده آمریکا از اسرائیلی‌ها خواست وحدت را بر تفرقه، آینده‌نگری را بر اختلاف و امید را بر ناامیدی ترجیح دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->