آیت‌الله علم‌الهدی: جهاد خدمت‌رسانی نقطه قوت نظام اسلامی است | نقش تحسین برانگیز هلال‌احمر در کنترل حادثه بندر شهید رجایی وزیر ارتباطات: سرعت ۵۰۰ مگابیت در ثانیهٔ اینترنت همراه فراگیر خواهد شد عراقچی به عمان سفر کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ساعت برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب طرح دوفوریتی فوق‌العاده خاص برای شهرداری‌ها و کارکنان اجرایی کشور + فیلم ادامه تنش قاهره و تل‌آویو بر سر غزه | مصر تعیین سفیر جدید برای تل‌آویو را به تعویق انداخت تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب مخالفت محمود عباس با مدیریت غزه توسط آمریکا وزیر خارجه: از هیچ کوششی جهت کاهش تنش میان کشور‌های همسایه دریغ نمی‌کنیم استقبال ترامپ از پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف قالیباف: باید برای اثبات کارایی و کارآمدی دین، در اداره جامعه بکوشیم آخرین اخبار از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سیدعلی مدنی‌زاده» برای تصدی پست وزارت اقتصاد به مجلس معرفی می‌شود+بیوگرافی و سوابق بیانیه مشترک اوکراین و اتحادیه اروپا | آتش‌بس بی‌قیدوشرط با روسیه تظاهرات در تل‌آویو با درخواست توقف جنگ و بازگرداندن فوری اسرا ابراز نگرانی یونیسف: طرح اسرائیل برای امدادرسانی انتخاب بین کوچ یا مرگ است هند، پاکستان را به نقض آتش‌بس متهم کرد لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم عراقچی: بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به شمول غنی‌سازی اصرار داریم عراقچی وارد قطر شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آتش‌بس بین هند و پاکستان، شروع‌نشده تمام شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت یک وساطت مشکوک فرمانده نیروی دریایی انگلیس به دلیل رسوایی جنسی استعفا کرد دیدار مقامات چین و آمریکا در ژنو پس از هفته‌ها تنش (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران از اعلام آتش‌بس میان هند و پاکستان استقبال کرد جولانی و پادشاه بحرین در منامه دیدار کردند پایگاه صهیونیستی «رامات دیوید» از سوی جنگنده اسرائیلی بمباران شد!
سرخط خبرها

سازمان ملل: اقتصاد افغانستان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد

  • کد خبر: ۳۳۱۲۱۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
سازمان ملل: اقتصاد افغانستان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد
برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد افغانستان با رکود تولید داخلی و ضعف در ایجاد فرصت‌های شغلی مواجه است و همچنان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در گزارش جدیدی که امروز منتشر کرده نوشته است که برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹، افغانستان در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ رشد ملایم تولید ناخالص داخلی (GDP) برابر با ۲.۷ درصد را تجربه کرده است.

با این حال، روند بهبود همچنان شکننده باقی مانده است: کسری تراز تجاری کشور در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۴ به ۶.۷ میلیارد دلار رسید، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۳، ۵.۱ میلیارد دلار بود.

این افزایش، نشان‌دهنده رکود در تولید داخلی و ضعف در ایجاد اشتغال است. بنابراین، اقتصاد همچنان به شدت به واردات و کمک‌های بین‌المللی وابسته است.

براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۴ حدود ۷۵ درصد از جمعیت افغانستان از امنیت معیشتی برخوردار نبودند، که نسبت به سال ۲۰۲۳، شش درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش دسترسی به مسکن مناسب، خدمات درمانی و کالا‌های ضروری کاهش یافته و در عین حال، شوک‌هایی از جمله حوادث اقتصادی و تغییرات اقلیمی تشدید شده‌اند. خانوار‌های تحت سرپرستی زنان، جوامع روستایی و افراد بی‌خانمان داخلی بیشترین کاهش درآمد و هزینه را گزارش کرده‌اند.

۹۰ درصد از خانوار‌های افغان در پی از دست دادن دارایی‌های مولد، معیشت، فرصت‌های شغلی و درآمد، مجبور به کاهش مصرف روزانه شده‌اند که این امر موجب کاهش توان تاب‌آوری در برابر شوک‌ها و افزایش آسیب‌پذیری آنها شده است.

گزارش سازمان ملل همچنین می‌گوید که با تداوم محدودیت‌ها در زمینه آموزش و اشتغال زنان شکاف جنسیتی بیشتر شده و زنان را بیش از پیش به فقر و انزوای اجتماعی کشانده است.

مناطق روستایی که محل سکونت ۷۱ درصد از جمعیت است، همچنان به‌شدت از خدمات ضروری مانند مراقبت‌های بهداشتی، بهداشت عمومی و معیشت پایدار محروم هستند.

کانی ویگنراجا، معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر منطقه‌ای UNDP برای آسیا و اقیانوسیه، گفت: تحلیل‌های کنونی UNDP و داده‌های جدید نشان‌دهنده ادامه مسیر بسیار نگران‌کننده‌ای برای مردم افغانستان است که در دهه گذشته با آسیب‌پذیری شدید دست‌وپنجه نرم کرده‌اند.

با بازگشت صد‌ها هزار مهاجر در سال جاری و کاهش چشمگیر حمایت‌های بین‌المللی، جوامع افغان با چالش‌های بزرگی رو‌به‌رو خواهند شد که فشار‌ها را بر معیشت شکننده روزمره بیشتر می‌کند. همان‌طور که همواره رخ داده، این وضعیت بار طاقت‌فرسای بیشتری را بر دوش زنان و دخترانی می‌گذارد که از پیش نیز بیشترین عقب‌ماندگی را دارند.

در ادامه این گزارش پیش‌بینی شده است که محدودیت‌ها علیه زنان و دختران بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ نزدیک به ۹۲۰ میلیون دلار به اقتصاد آسیب برساند.

این گزارش خواستار حمایت جامع، از جمله حمایت از کسب‌وکار‌های تحت رهبری زنان، بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط، زنجیره‌های ارزش کشاورزی، معیشت پایدار در مناطق زیست‌محیطی آسیب‌پذیر و ابتکارات حمایت اجتماعی شده است. این اقدامات برای توانمندسازی افغانستان، کاهش وابستگی به کمک‌ها و دستیابی به بهبودی پایدار ضروری‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->