نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد
سرخط خبرها

سازمان ملل: اقتصاد افغانستان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد

  • کد خبر: ۳۳۱۲۱۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
سازمان ملل: اقتصاد افغانستان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد
برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد افغانستان با رکود تولید داخلی و ضعف در ایجاد فرصت‌های شغلی مواجه است و همچنان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در گزارش جدیدی که امروز منتشر کرده نوشته است که برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹، افغانستان در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ رشد ملایم تولید ناخالص داخلی (GDP) برابر با ۲.۷ درصد را تجربه کرده است.

با این حال، روند بهبود همچنان شکننده باقی مانده است: کسری تراز تجاری کشور در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۴ به ۶.۷ میلیارد دلار رسید، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۳، ۵.۱ میلیارد دلار بود.

این افزایش، نشان‌دهنده رکود در تولید داخلی و ضعف در ایجاد اشتغال است. بنابراین، اقتصاد همچنان به شدت به واردات و کمک‌های بین‌المللی وابسته است.

براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۴ حدود ۷۵ درصد از جمعیت افغانستان از امنیت معیشتی برخوردار نبودند، که نسبت به سال ۲۰۲۳، شش درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش دسترسی به مسکن مناسب، خدمات درمانی و کالا‌های ضروری کاهش یافته و در عین حال، شوک‌هایی از جمله حوادث اقتصادی و تغییرات اقلیمی تشدید شده‌اند. خانوار‌های تحت سرپرستی زنان، جوامع روستایی و افراد بی‌خانمان داخلی بیشترین کاهش درآمد و هزینه را گزارش کرده‌اند.

۹۰ درصد از خانوار‌های افغان در پی از دست دادن دارایی‌های مولد، معیشت، فرصت‌های شغلی و درآمد، مجبور به کاهش مصرف روزانه شده‌اند که این امر موجب کاهش توان تاب‌آوری در برابر شوک‌ها و افزایش آسیب‌پذیری آنها شده است.

گزارش سازمان ملل همچنین می‌گوید که با تداوم محدودیت‌ها در زمینه آموزش و اشتغال زنان شکاف جنسیتی بیشتر شده و زنان را بیش از پیش به فقر و انزوای اجتماعی کشانده است.

مناطق روستایی که محل سکونت ۷۱ درصد از جمعیت است، همچنان به‌شدت از خدمات ضروری مانند مراقبت‌های بهداشتی، بهداشت عمومی و معیشت پایدار محروم هستند.

کانی ویگنراجا، معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر منطقه‌ای UNDP برای آسیا و اقیانوسیه، گفت: تحلیل‌های کنونی UNDP و داده‌های جدید نشان‌دهنده ادامه مسیر بسیار نگران‌کننده‌ای برای مردم افغانستان است که در دهه گذشته با آسیب‌پذیری شدید دست‌وپنجه نرم کرده‌اند.

با بازگشت صد‌ها هزار مهاجر در سال جاری و کاهش چشمگیر حمایت‌های بین‌المللی، جوامع افغان با چالش‌های بزرگی رو‌به‌رو خواهند شد که فشار‌ها را بر معیشت شکننده روزمره بیشتر می‌کند. همان‌طور که همواره رخ داده، این وضعیت بار طاقت‌فرسای بیشتری را بر دوش زنان و دخترانی می‌گذارد که از پیش نیز بیشترین عقب‌ماندگی را دارند.

در ادامه این گزارش پیش‌بینی شده است که محدودیت‌ها علیه زنان و دختران بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ نزدیک به ۹۲۰ میلیون دلار به اقتصاد آسیب برساند.

این گزارش خواستار حمایت جامع، از جمله حمایت از کسب‌وکار‌های تحت رهبری زنان، بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط، زنجیره‌های ارزش کشاورزی، معیشت پایدار در مناطق زیست‌محیطی آسیب‌پذیر و ابتکارات حمایت اجتماعی شده است. این اقدامات برای توانمندسازی افغانستان، کاهش وابستگی به کمک‌ها و دستیابی به بهبودی پایدار ضروری‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->