حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم انتقاد تند جنبش مجاهدین فلسطین: موضع سران عرب در سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیست پزشکیان از آغاز آتش‌بس بین هند و پاکستان استقبال کرد سخنگوی دولت در مشهد: دولت به ضرورت «اراده ملی» برای حل مشکلات خراسان رضوی باور دارد بارزانی به ایران سفر کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشارکت زنان در ساختار قدرت نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است سخنگوی دولت با مادر شهید رئیسی دیدار کرد میزبانی پزشکیان از جلسه سران قوا سخنگوی دولت وارد مشهد شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجلاس بغداد از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه آغاز شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین عکس رهبر انقلاب | آیت‌الله خامنه‌ای در یک‌ونیم‌سالگی وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند اردوغان: تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین می‌کنیم نواف سلام خواستار فشار به رژیم صهیونیستی برای عقب‌نشینی از لبنان شد محمود عباس: آرمان فلسطین با خطرات وجودی روبه‌رو است وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی می‌شود تأکید دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت موضوع فلسطین قالیباف: امنیت مهم‌ترین زیرساخت کشور است سازمان ملل: جنگ غزه باید فوری متوقف شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه آمریکا: در قبال افغانستان براساس منافع خود عمل می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: کلید حل بحران‌ زیست‌محیطی کشف‌رود، پیگیری مستمر تصمیمات پیشین است شهادت ۱۲ یمنی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چند کلمه با نمایندگانی که عصبانی بودند

  • کد خبر: ۳۳۲۷۹
  • ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
چند کلمه با نمایندگانی که عصبانی بودند
عبدالجواد موسوی - روزنامه‌نگار
دردناک است. اینکه عده‌ای پس از ۴۱ سال از پیروزی انقلاب هنوز فکر می‌کنند برای اثبات مواضع خود باید دادوبیداد راه بیندازند و رگ گردن متورم کنند یعنی یک جای کار حسابی می‌لنگد.
 
از طالقانی و بهشتی و مطهری و شریعتی که آموزگاران این انقلاب بودند، به چنین جایی رسیدن، حقیقتا که جای دریغ و تأسف بسیار دارد. البته غیرتی‌شدن و تعصب‌ورزیدن در حق مردم امر پسندیده‌ای است، اما به‌حکم «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» آدمیزاد باید بفهمد کجا و با چه کسی سخن می‌گوید.
 
زیر سقف مکانی که آن را «خانه ملت» نام نهاده‌اند، اندکی متانت و تعقل هم بد نیست. بالأخره آنکه عنوان پرطمطراق نماینده مردم را یدک می‌کشد باید برای حفظ ظاهر هم که شده است، با گردنکشان و قلدران تفاوت‌هایی داشته باشد. به‌قول شاعر، «یا نام سکندری رها کن/ یا رسم سکندری به‌پا دار!» البته که مجلس منتقد می‌تواند منشأ خیر و برکت‌های بسیار باشد، اما به‌شرط آنکه رفتار نمایندگان آن مجلس درخور شأن نمایندگی باشد و نمایندگانش به‌جای تکرار حرف‌های پوپولیستی شش‌هفت سال اخیر عده‌ای که بزرگ‌ترین هنرشان کفش‌پرت‌کردن به‌سمت رئیس‌جمهور بوده و بالارفتن از درودیوار سفارت عربستان و انگلیس، ۴ تا حرف حساب بزنند. دست‌کم حالا که قرار است حرف‌های دیگران را تکرار کنند، بروند از روی دست ۴ تا منتقدی که سرشان به تنشان می‌ارزد، مشق کنند.
 
وگرنه دادزدن وسط سخنان وزیرخارجه و او را دروغ‌گو خطاب‌کردن که هنری نیست. هنری هم باشد، از دست همه برمی‌آید و دیگر نیازی به نماینده مجلس نیست. این دسته از نمایندگان محترم اگر نمی‌دانند بدانند که با هوکردن و بدوبیراه‌گفتن به یک وزیر، نه‌تن‌ها شأن و منزلتی کسب نمی‌کنند، بلکه چوب حراج به آبروی موکلان خود می‌زنند. گردوخاک راه‌انداختن و دشنام‌دادن یک نماینده به‌پای خیلی‌ها نوشته می‌شود. درست یا غلط، نمایندگان را عصاره کسانی می‌دانند که به آن‌ها رأی داده‌اند.
 
بی‌شک در بین کسانی که به این نمایندگان محترم رأی داده‌اند، کلی آدم درست‌وحسابی و متدین وجود دارد که به‌امید تغییری در وضع موجود به این بزرگواران رأی داده‌اند. رفتار‌هایی از این دست بیش از همه ستم در حق آنان است. این را هم از یاد نبرند که پایگاه رأی این بزرگواران چندان هم گسترده نیست و اگررأی دهندگان با این عملکرد از این عزیزان روی برگردانند، کارشان دشوار خواهد شد.
 
در ضمن این را هم از خاطر نبرند که این بداخلاقی‌ها اگر شدت پیدا کند، ممکن است آن عده‌ای را که در اسفند ۹۸ پای صندوق‌های رأی آمدند، دلسرد کند و دوباره رأی ندهند؛ آن وقت است که باید سال‌ها از صندلی‌های سبز مجلس دور بمانند. اگر در دولت ایراداتی وجود دارد که قطعا دارد، راه مقابله با آن هرچه هست، این نیست. برای اثبات حق‌طلبی و انقلابی‌بودن هم راه‌های معقول‌تری وجود دارد. من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->