حجت فقیه، رئیس تولیدمحتوای مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی و مسئول غرفه انتشارات «برترین آرزو»، در حاشیه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: مجموعه انتشاراتی برترین آرزو که مربوط به مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی است، امسال با ۶۵ عنوان کتاب در دو غرفه اصلی و برترین آرزو در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد. این مجموعه انتشاراتی در آثار خود به دنبال ایجاد حرکت عالی تربیتی برای نوجوان و جوان ایرانی است تا اندیشههای بنیادی نوجوانها و جوانها را ارتقا بخشد؛ از جمله اندیشههای بنیادی درخصوص اسلام، ارتباط انسان با خدا و جنبههای معنوی و مذهبی مانند زندگی پس از مرگ. ما در این حوزهها به دنبال تولیدمحتوای مناسب و زبان و ادبیات روز هستیم درحالیکه نوجوان و جوان معاصر ما متن خوبی دراینباره نداشت.
وی بیان کرد: خوشبختانه تولیدات «برترین آرزو» مورد استقبال نوجوانان و جوانان بسیاری قرار گرفته است و تا به امروز، بعد از نزدیک ۸ سال میتوان گفت آثار ما جزو پرفروشترین کتب معارفی نوجوان ایران محسوب میشود. برخی آثار باوجود اینکه ۵ یا ۳ سال از تولدشان گذشته ولی بارها چاپ مجدد داشتند؛ از جمله کتاب اخیر ما باعنوان «عشق خدا» که سال ۱۴۰۲ منتشر شده و امسال عدد چاپ آن به ۲۷۰ رسیده است.
فقیه ابراز کرد: یکی از نقاطضعفی که در تولید کتاب برای مخاطب نوجوان وجود دارد و مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهایشان از نمایشگاه نیز مطرح کردند، وجود کتابهای ترجمهای است درحالیکه نوجوان و جوان ایرانی نیاز به تولید آثار با توجه به فرهنگ و دین خود با ادبیات مناسب و بهروز دارد تا به خواندن آنها مشتاق شود. یکی از اقداماتی که ما در تولید آثار خود لحاظ میکنیم، توجه به نیاز و مسائل نوجوان است؛ از خودشان نظرسنجی میکنیم که دوست دارند با چه موضوعی کتاب بخوانند. در غرفه امسال نیز چالشی ایجاد کردیم با این عنوان که «دوست داری توی کتابی که میخونی چی باشه؟» و بیشترین مسئلهای که تاکنون عنوان شده بعد از زندگی پس از مرگ، معنای زندگی و امیدبهزندگی است.
وی تأکید کرد: ما نیازمند تولیدمحتوای مناسب برای نوجوانان و جوانان هستیم؛ چراکه این گروه در مرحلهای از هویتیابی و استقلال قرار دارند و نیازمند مطالبی هستند که با زبان روز و نیازهای فکری آنها همسو باشد، درحالیکه آنطورکه بایدوشاید در ایران توجه ناشران به این حوزه دیده نمیشود. البته مشکلاتی مانند گرانی قیمت کتاب، کمبود کتابفروشیهای فعال و ضعف سیستم فرهنگی در ترویج مطالعه نیز در این کمکاری مؤثر بوده است.
مدیر تأمین محتوای انتشارات «برترین آرزو» ادامه داد: ما افتخار این را داریم که آثار برترین آرزو بعد از هشت سال تجربه در حوزه آثار معارفی نوجوان جزو کارهای مطرح و تأییدشده کشور است و بهتازگی وارد ترجمه آثار به زبانهای انگلیسی، عربی، اردو و ترکی شدیم و آثار خود را به کشورهای همسایه و برخی کشورهای اروپایی ارسال میکنیم.
فقیه تصریح کرد: با این اوصاف، نمایشگاه کتاب باید بهعنوان محلی برای تبادل اندیشه و فعالیتهای فرهنگی و گفتوگوهای فکری مورد توجه قرار گیرد، نه صرفاً یک بازار تجاری برای برخی ناشران با آثارهای کمارزش و ناشناخته و تجاری؛ لذا ناشران و کتابفروشیها در توسعه فرهنگ مطالعه نقش بسزایی دارند. نمایشگاه کتاب باید به عنوان سکویی برای عرضه مطالب جدید و ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطبان و تقویت فرهنگ کتابخوانی و فروش کتاب در کشور عمل کند و بهتر است برگزارکنندگان و برنامهریزان، توجه بیشتری به ایجاد فعالیتهای فرهنگی، گفتوگوهای علمی و ایجاد فضاهای مناسب برای ترویج فرهنگ مطالعه در نمایشگاه داشته باشند.