انتشار یازدهمین آلبوم رضا صادقی با نام برنده درباره ادوارد فیتزجرالد نخستین مترجم رباعیات خیام | تولدی دوباره با خیام آئین بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت چهاردهم برگزار شد+ فیلم و عکس (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اسب‌هایی در تاریکی ذهن | روایت معاصر «اکوئوس» در مشهد نقدی بر فیلم «دایناسور» ساخته مسعود اطیابی | فتح گیشه با فرمول همیشگی خوش نویسی ایرانی در معرض ترکتازی انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی خواستار برخورد جدی با مقصرین احتمالی مرگ عکاس خبری شد روایت پرونده جنجالی عباس کیارستمی در «طعم عباس» سفر موزیسین‌های بین‌المللی به ایران اولین جشنواره فیلم فضای باز آغازبه‌کار کرد | لذت تماشای فیلم کوتاه زیر نور ماه انیمیشن «آسمان دوست‌داشتنی» به عنوان بهترین اثر جشنواره «انیماتیبا» معرفی شد انتشار تک آهنگ لحظه رفتن با صدای حسن مهدی اعتباری همایش ملی هوش مصنوعی در سازمان صدا و سیما برگزار شد جایزه غافل‌گیرکننده یک عمر دستاورد هنری برای کوین اسپیسی در جشنواره کن آموزش داستان نویسی | سه گام اژدها (بخش اول) گپ وگفتی با ناشران مشهدی حاضر در سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران | بازار کتاب های دینی و مقاومت همچنان رونق دارد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ آنچه در هجدهمین جشن «شب بازیگر» گذشت
سرخط خبرها

آئین بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت چهاردهم برگزار شد+ فیلم و عکس (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۳۴۰۸
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶
آئین بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت چهاردهم برگزار شد+ فیلم و عکس (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت و استاندار خراسان رضوی و جمعی از دوست داران این شاعر بزرگ برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مراسم بزرگداشت سالروز حکیم عمر خیام نیشابوری بعد از ظهر امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چهاردهم، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محمد شالویی رئیس مرکز آثار ملی ایران و هیئت همراه در مکان آرامگاه این شاعر بزرگ در نیشابور برگزار شد.

مهاجرانی: خیام، آغازگر فلسفه رهایی از جهان هستی بود 

سخنگوی دولت در آیین بزرگداشت روز خیام گفت: خیام، حکیمی که فلسفه زیست اخلاقی را به بشر آموخت.

فاطمه مهاجرانی، در آیین بزرگداشت روز حکیم عمر خیام که در آرامگاه این اندیشمند برجسته در نیشابور برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در دیار فرهیختگان، بر نقش بنیادین نگاه فلسفی خیام در تربیت انسان اخلاق‌مدار تأکید کرد.

مهاجرانی با بیان اینکه "خیام تنها یک عالم نبود، بلکه حکیمی بود که نه‌فقط علم را آموخت، بلکه خرد را زیست"، اظهار داشت: خیام با پرسش آغاز کرد، با شکوفایی ذهن ادامه داد و با اندیشه، هستی را معنا کرد. اگر امروز به او لقب حکیم می‌دهیم، به این دلیل است که فلسفه زندگی را به انسان می‌آموزد؛ او با سپیده‌دم، با کوزه، و با هستی به گفت‌وگو می‌نشست.

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به لایه‌های عمیق اندیشه خیام، تصریح کرد: وقتی می‌گوید: “هر جا که قدم نهی تو بر روی زمین / آن مردمک چشم نگاری بوده است”، در واقع انسان را به فروتنی، پرهیز از قدرت‌طلبی و التزام به اخلاق فرا می‌خواند. این فلسفه اوست که دل‌ها را شیفته خود کرده، نه صرفاً دانش نجوم یا ریاضیات که در آن نیز سرآمد بود.

وی با تأکید بر جایگاه جهانی خیام افزود: خیام یکی از مفاخر بزرگ بشری است که نامش نه‌فقط در تاریخ، بلکه بر ماهواره‌ها و در ساختارهای علمی و مهندسی نیز حک شده است. امروز بازتاب اندیشه او را در آثار ادبی، فلسفی و حتی سبک زندگی انسان معاصر می‌توان مشاهده کرد.

مهاجرانی ادامه داد: خیام نگاهی را پایه‌گذاری کرد که اخلاق را به متن زندگی بازگرداند. در رباعیات او، اندیشه‌ای جاری است که انسان را از دل‌بستگی به جهان ناپایدار بازمی‌دارد و به جستجوی معنا دعوت می‌کند. خوشا به حال مردم نیشابور که خیام‌وار می‌اندیشند و می‌زیند.

وی همچنین با اشاره به مقاله‌ای از دکتر شفیعی کدکنی یادآور شد: در این مقاله، نیشابور به‌عنوان یکی از خاستگاه‌های اصلی فرهیختگی و زایش اندیشه در تاریخ ایران معرفی شده است؛ ظرفیتی که امروز نیز باید در مسیر توسعه علمی و فرهنگی کشور به کار گرفته شود.

 در پایان سخنان خود، مهاجرانی با خواندن یکی از دوبیتی‌های خیام خاطرنشان کرد:
کم کن طمع از جهان و می‌سوز خرسند / از نیک و بد زمانه بگسل پیوند
می‌دن می در کف و زلف دلبری گیر / چه زود هم بگذرد و هم نماند این چند…
و افزود: انسان‌ها تنها به اندازه اثری که در جهان می‌گذارند، ماندگار خواهند ماند.

آئین بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت چهاردهم آغاز شد+ فیلم و عکس (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

آغاز به کار دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نیشابور

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشکر از آغاز بکار دفتر این نهاد فرهنگی در نیشابور خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، از آغاز به کار رسمی دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نیشابور خبر داد.

وی با بیان اینکه این اقدام در پاسخ به درخواست‌های مکرر مسئولان و فرهیختگان نیشابور انجام شده است، گفت: این دفتر از امروز همزمان با ۲۸ اردیبهشت‌ماه، سالروز بزرگداشت خیام، به‌صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.

شالویی تصریح کرد: در حال حاضر تنها دو شهرستان نیشابور و کاشان دارای دفتر رسمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->