واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند

  • کد خبر: ۳۳۳۴۶۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۳
هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند
وزیر بهداشت با بیان این که حدود ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند، گفت: این موضوع منجر به افزایش چاقی، فشار خون و بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت) در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های روابط عمومی‌ها، بر نقش مهم آنها در حوزه سلامت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه روابط عمومی‌ها سهم بزرگی در ارتقای سلامت جامعه بر عهده دارند، گفت: روابط عمومی‌ها اعضای مؤثر تیم ملی سلامت هستند و نقش کلیدی آنها این است که بتوانند در جهت ارتقای سلامت مردم به‌صورت کامل ایفای نقش کنند. تمامی اعضای تیم سلامت اعم از پزشک، پرستار و بهورز در این مسیر همراه‌اند.

دیپلماسی سلامت؛ راهی برای تقویت روابط داخلی و بین‌المللی

ظفرقندی با اشاره به اهمیت «دیپلماسی سلامت» اظهار داشت: دیپلماسی سلامت به معنای طرح و تقویت جایگاه حوزه سلامت چه در داخل کشور و چه در سطح بین‌الملل است. در شرایط سخت، نظیر تحریم‌ها، این نوع دیپلماسی می‌تواند در رفع چالش‌های سیاسی و اجتماعی مؤثر باشد.

وی افزود: دیپلماسی سلامت سالم، انسان‌دوستانه و در راستای خیر عمومی و منافع ملی است. از طریق توسعه علمی، گردشگری سلامت و ارتباطات بین‌رشته‌ای و بین‌المللی می‌توانیم جایگاه سلامت کشور را ارتقا دهیم که در نهایت به سود مردم خواهد بود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بسیاری از رشته‌های پزشکی مورد نیاز از طریق دیپلماسی سلامت راه‌اندازی شده‌اند. به‌عنوان نمونه، در حوزه پیوند کبد و جراحی سرطان زنان، با استفاده از گردشگری سلامت و تعاملات بین‌المللی، قرارداد‌هایی منعقد شده که نتایج ارزشمندی به همراه داشته است. امروزه در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران نزدیک به دو هزار مورد پیوند کبد انجام شده است.

وی همچنین به جلسات اخیر خود با رئیس‌جمهور درباره پروژه‌هایی نظیر «شهر واکسن» و «برج فناوری» اشاره و ابراز امیدواری کرد این برنامه‌ها از مسیر دیپلماسی سلامت پیگیری و به نتایج مؤثری ختم شوند.

ضرورت تقویت حضور در عرصه بین‌المللی

ظفرقندی با اشاره به کاهش فعالیت‌های بین‌المللی در سال‌های گذشته گفت: این رکود منجر به کاهش تولید مقالات و فعالیت‌های علمی ما شده است. با این حال، کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار به ۲۲ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، دستاورد مهمی است که نشان‌دهنده پیشرفت حوزه سلامت کشور است. روابط عمومی‌ها باید در انعکاس و توسعه این دستاورد‌ها نقش مؤثری ایفا کنند.

وزیر بهداشت تأکید کرد: حوزه روابط عمومی باید در دیپلماسی سلامت فعال‌تر شود چرا که این موضوع، شاخصی مهم برای توسعه ملی به شمار می‌آید. هدف از تمام این اقدامات این است که منافع آن به مردم برسد و پرچم ایران در عرصه جهانی بالا برود.

وی افزود: در نظام سلامت، ۲۵ درصد از فعالیت‌ها مستقیماً به وزارت بهداشت مربوط است و ۷۵ درصد دیگر به عوامل خارج از حوزه سلامت بازمی‌گردد. پیوند این دو بخش، بر عهده روابط عمومی‌هاست.

وزیر بهداشت به چالش کم‌تحرکی در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، حدود ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند که این موضوع منجر به افزایش چاقی، فشار خون و بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی شده است. روابط عمومی‌ها می‌توانند در فرهنگ‌سازی برای سبک زندگی سالم، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشند.

ظفرقندی همچنین به پویش «نه به تصادف!» اشاره کرد و گفت: مرحله نخست این پویش با موفقیت در زمینه هشداردهی و فرهنگ‌سازی به پایان رسیده و ادامه آن در دستور کار قرار دارد.

وی بر اهمیت افزایش سواد سلامت در جامعه تأکید کرد و گفت: نقش روابط عمومی‌ها در ارتقای سواد سلامت بسیار حیاتی است. متأسفانه امروزه ۵۰ درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بی‌اطلاع هستند. بدون ارتقای آگاهی عمومی، با گسترش بیماری‌ها مواجه خواهیم شد.

وزیر بهداشت در پایان با اشاره به خدمات درخشان جامعه پزشکی در بحران‌های اخیر، از جمله حادثه بندر شهید رجایی، گفت: ارائه خدمات ارزنده به مصدومان این حادثه، نشان‌دهنده تعهد و توان بالای نظام سلامت کشور است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->