ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها

  • کد خبر: ۳۳۳۶۷۳
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹
  • ۱
پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها
در حالی که برای پذیرش داوطلبان ورود به هیئت علمی دانشگاه‌ها برای همه افراد، شرط سنی ۴۰ سال تعیین شده است، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که این محدودیت سنی برای زنان، تا ۵۰ سالگی افزایش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه در همایش ملی جمعیت، به ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در ۱۴ بند توسط مقام معظم رهبری در سال ۹۳ و تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ در مجلس، تأکید کرد که سیاست‌های کلی، راهبردی و قوانین لازم در حوزه جمعیت وجود دارد، اما نهاد‌های مسئول، به وظایف خود در اجرا عمل نمی‌کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آمار کمتر از یک میلیون تولد در سال گذشته را نگران‌کننده خواند و گفت: آمار مرگ‌ومیر در برخی استان‌ها از تولد بیشتر است که زنگ خطری جدی برای آینده کشور است و نشان‌دهنده وجود مشکل در حوزه حکمرانی جمعیت است.

وی در ادامه سه خلأ اساسی را در اجرای سیاست‌های جمعیتی برشمرد و با تأکید بر اهمیت پایش مستمر آمار‌های جمعیتی، گفت: اتاق‌های رصد داده‌هایی دارند، اما باید به اطلاعات و تحلیل تبدیل و بر اساس علل و عوامل شناسایی‌شده، برنامه‌ریزی شود. ما نیازمند یک اتاق وضعیت هوشمند و توانمند با رصد مستمر در حوزه جمعیت و نرخ باروری در کل جغرافیای کشور و کشف علل و عوامل کاهش جمعیت هستیم.

خسروپناه به جامعیت اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی جمعیت مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین مصوب مجلس اشاره و بر لزوم تدوین یک نقشه راه اجرایی مشخص تأکید کرد و افزود: کار در حوزه جمعیت، کاری سنگین و پر هزینه است، اما لازم است هر سال، حداقل سه مؤلفه یا محور در حوزه جمعیت تعیین شود و تمامی دستگاه‌ها از صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های فرهنگی، برای تحقق آن همکاری کنند. اینکه انتظار داشته باشیم بار اصلی بر دوش ستاد ملی جمعیت باشد، شدنی نیست، چرا که ستاد، یک قرارگاه است نه مجری.

وی از نحوه نمایش زنان در برخی سریال‌های تلویزیونی انتقاد کرد و گفت: زنان با روحیه لطیف و با محبت، مظهر جمیل و جمال الهی هستند، اما متأسفانه بعضا به عنوان زنان خشن، جنایتکار و قاتل در سریال‌ها به تصویر کشیده می‌شوند. ستاد ملی جمعیت باید نسبت به این سریال‌ها مدعی‌العموم باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر تقویت باور‌های دینی، توکل به خدا، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ترویج سبک زندگی اسلامی تأکید کرد و گفت: باید حمایت‌های مادی و معنوی از جوانان و خانواده‌ها صورت گیرد. دختران و پسران جوان برای ازدواج و فرزندآوری به حمایت معنوی و اطلاع‌رسانی در مورد شیرینی‌های زندگی مشترک و فرزندآوری نیاز دارند و فقط حمایت مادی کافی نیست.

نگاه تساوی‌محور در تدوین برخی قوانین، تبعیض آشکار و بی‌عدالتی نسبت به زنان است

وی با انتقاد از اجرا نشدن صحیح قوانین مصوب و نگاه تساوی‌محور در تدوین برخی قوانین گفت: برخی قوانین را عادلانه تصور می‌کردیم، ولی در عمل منصفانه نیستند و باید اصلاح شوند.

خسروپناه این سوالات را نیز مطرح کرد که چرا قوانین مربوط به هیات علمی برای مردان و زنان یکسان باشد؟ چرا سن بازدارنده برای ورود به هیات علمی در هر دو جنس یکسان است؟ چرا یک زن باید بین فرزندآوری و پیشرفت علمی، یکی را انتخاب کند؟

وی به محدودیت سنی ۴۰ سال برای ورود به هیات علمی گریزی زد و گفت: یک زن تحصیل‌کرده، دانشمند و محقق که علاقه‌مند به فعالیت علمی است، اگر تصمیم بگیرد فرزند داشته باشد، مجبور است چند سال از عمر علمی‌اش را صرف زندگی خانوادگی کند. بعد از آن، ما از او می‌خواهیم در مدت زمان مشخصی مقاله بنویسد، ترفیع گیرد و رکود علمی نداشته باشد؛ در حالی که فرصت لازم برای توسعه علمی به او داده نشده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: وقتی به یک زن دانشگاهی می‌گوییم باید فرزندآوری داشته باشی، اما از مردانمان چنین انتظاری نداریم، یعنی داریم یک تبعیض آشکار را رقم می‌زنیم. این تساوی در ظاهر، عادلانه نیست و باید اصلاح شود.

ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی

خسروپناه با تاکید بر ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، گفت: به نظر می‌رسد که باید به زنان تا سن ۵۰ سالگی اجازه ورود به هیات علمی داده شود. حقوق خانوادگی و مادری به زنان دانشگاهی داده نمی‌شود، در حالی که به مردان این فرصت داده می‌شود. این تبعیض است و در جلسات مختلف این موضوع را مطرح کرده‌ام. باید اصلاح شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مزایای فرزندآوری از دیدگاه شرعی هم پرداخت و گفت: اسلام به مادری یک حق شرعی نگاه می‌کند. این تنها یک تکلیف نیست، بلکه یک حق است. اگر این نکات را جدی بگیریم، قطعاً فرهنگ‌سازی فرزندآوری در کشور رونق خواهد یافت.

خسروپناه سپس در جمع خبرنگاران به اینکه بخش قابل توجهی از سیاست‌های جمعیتی که رهبر معظم انقلاب ابلاغ کرده‌اند، هنوز اجرایی نشده است، گفت: از مجموع سیاست‌ها و قوانین مصوب در حوزه جمعیت، کمتر از ۵۰ درصد اجرا شده است؛ در حالی که این سیاست‌ها کاملاً کاربردی و آینده‌نگرانه هستند.

وی افزود: بعضی از این قوانین به بهانه‌هایی مانند نبود بودجه، کنار گذاشته شده‌اند و گاهی نیز در اجرای آنها استثنا قائل می‌شوند. این رفتار‌ها به اعتماد عمومی آسیب می‌زند.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Armenia
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
0
0
شرط سنی رو کلا باید بردارن چه برای زنها چه مردها هیچ جای دنیا این وضعیت نیست برای هیات علمی شدن سواد و مقالات یک نفر باید سنجیده بشه نه سن و سالش
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->