خبر جدید برای بازنشستگان | زمان پرداخت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد
سرخط خبرها

ضرورت پیوند سیاست‌گذاری جمعیتی با توسعه اقتصادی و رفاه عمومی

  • کد خبر: ۳۳۳۷۱۴
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۵
ضرورت پیوند سیاست‌گذاری جمعیتی با توسعه اقتصادی و رفاه عمومی
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان رضوی بر لزوم برنامه‌ریزی جامع برای مقابله با بحران پیری جمعیت تأکید کرد و گفت: اگر رفاه، امنیت اقتصادی و اعتماد عمومی را ارتقا دهیم، جامعه به‌طور طبیعی به سمت فرزندآوری خواهد رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی نبی‌پور، امروز، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، در همایش «همه برای ایران جوان» که با محوریت جوانی جمعیت، در تالار شهر مشهد برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و سایر شهدا، سخنان مبسوطی درباره اهمیت و ابعاد مختلف مسئله جمعیت در ایران ایراد کرد.

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف ازجمله شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی، نهادهای پزشکی و دانشگاهی و فعالان اجتماعی در این رویداد، تصریح کرد: برگزاری این‌گونه نشست‌ها و همایش‌ها به صورت هم‌افزایی می‌تواند گامی مؤثر درراستای فرهنگ‌سازی و تبیین اهمیت موضوع جمعیت و جوان‌سازی آن باشد.

وی به ارائه آمارهایی درباره روند کاهشی نرخ جمعیت در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۳۵۱، نرخ جمعیت ایران ۶.۸ درصد بود، اما این رقم در دهه ۷۰ به ۳.۶ درصد کاهش یافت. در دهه ۸۰ به حدود ۲ درصد و در دهه ۹۰ به حدود یک درصد رسید، به‌گونه‌ای‌که برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که هم‌اکنون این نرخ به زیر یک درصد رسیده است.

نبی‌پور خاطرنشان کرد: این آمار نگران‌کننده است و اگر این روند ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ ایران به پیرترین کشور منطقه تبدیل شود.

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه مسئله جمعیت فقط دغدغه ایران نیست، بلکه مسئله‌ای جهانی است، بیان کرد: ما باید تعادل جمعیتی را حفظ کنیم؛ نه‌اینکه صرفاً به افزایش یا کاهش آن بپردازیم. در دهه ۶۰ با رشد بالای جمعیت مواجه بودیم که موجب فشار مضاعف به زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی شد. اما اکنون روندی معکوس در جریان است که در صورت تداوم، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی خواهد داشت.

وی در ادامه، به سخنان مقام معظم رهبری در نخستین جلسه دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب صراحتاً به وزیر بهداشت دستور دادند که مسئله جمعیت را جدی بگیرد. ما قانون جوانی جمعیت را تدوین و تصویب کرده‌ایم، مشوق‌های اقتصادی در نظر گرفته‌ایم و برنامه‌های تبلیغی و تبیینی مختلفی را اجرا می‌کنیم. با این حال باید بپذیریم که این اقدامات، به‌تنهایی کافی نیست.

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی با تبیین ابعاد مختلف مسئله، گفت: در کنار اقدامات فرهنگی و تبلیغی، باید بسترهای اقتصادی، اجتماعی و روانی فرزندآوری را نیز فراهم کنیم. اگر خانواده‌ها نسبت‌به آینده خود اطمینان و آرامش خاطر داشته باشند، قطعاً میل به فرزندآوری افزایش خواهد یافت. یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش نرخ زادوولد در سال‌های اخیر، احساس ناامنی نسبت‌به آینده اقتصادی و اجتماعی است.

وی با تأکید بر ضرورت نگاه سیستمی به مسئله جمعیت، گفت: ما نیاز به یک روح جمعی برای مواجهه با این بحران داریم. همان‌طورکه در سال‌های پس از جنگ، بدون برنامه‌ریزی گسترده، نرخ زادوولد افزایش یافت، امروز نیز اگر زمینه‌های اعتماد، رفاه و توسعه فراهم شود، جامعه به‌طور طبیعی در مسیر افزایش جمعیت حرکت خواهد کرد.

نبی‌پور همچنین به تأثیر تحولات جهانی و فضای مجازی در تصمیم‌گیری خانواده‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: رشد آگاهی عمومی در عصر دیجیتال، قدرت تحلیل، مقایسه و انتخاب را در مردم افزایش داده است. در چنین شرایطی، صرفاً با توصیه و تبلیغ نمی‌توان سیاست‌های جمعیتی را پیش برد، بلکه باید با اقدامات عملی و ملموس اعتماد مردم را جلب کرد.

وی در ادامه سخنان خود، ضمن هشدار درباره تبعات ادامه روند کاهش جمعیت، ازجمله افزایش شدید هزینه‌های درمانی و تأمین اجتماعی در یک دهه آینده، اظهار داشت: برای جلوگیری از پیری جمعیت و بحران‌های ناشی از آن، باید یک رویکرد چندوجهی را در پیش گرفت؛ از توسعه اقتصادی گرفته تا ارتقای سطح رفاه، آموزش و امید اجتماعی. 

وی در پایان گفت: همه ما در هر جایگاهی که هستیم، باید تلاش کنیم تا با اصلاح فضای تصمیم‌گیری، بستر را برای تعادل جمعیتی فراهم کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->