صدور کارت ورود به جلسه آزمون کاردانی به کارشناسی از فردا (۳ شهریور ۱۴۰۴) رکوردشکنی جابجایی مسافران متروی مشهد در شب شهادت امام رضا (ع) بازدید رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از موکب‌های عزاداری روز پایانی ماه صفر و شهادت امام رضا (ع) ورود بیش از ۵میلیون و ۲۴۱ هزار نفر زائر و مسافر به مشهد (۲ شهریور ۱۴۰۴) خواص و فواید مصرف روغن ذرت برای سلامتی بدن پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ شهریور ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و کاهش کیفیت هوا در مشهد اقدامات ضروری برای مراقبت از زانو‌ها یک راه ساده برای محافظت از سلامت قلب زنان مسن کشف ۳ میلیون قرص لاغری مرگبار (۲ شهریور ۱۴۰۴)  تابستان چگونه مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ چگونه متوجه نارسایی کبد شویم؟ افزایش ۳۰ درصدی حقوق خدمتگزاران | اولویت استخدام نیروی خدمتگزار آموزش و پرورش با تحصیلات زیر دیپلم بودجه ۶.۳ همتی برنامه شیرمدرسه در ۱۴۰۴ | مدارس دولتی ابتدایی مناطق محروم در اولویت شیر مدارس از سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ توزیع می‌شود | تخصیص اعتبار ۶.۳ همتی به برنامه شیر مدارس قطار‌های فوق‌العاده مسافری در مسیر مشهد برای روز‌های پایانی ماه صفر برقرار هستند + ویدئو محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های منتهی به مشهد و جاده‌های چالوس و هراز اعلام شد (۲ شهریور ۱۴۰۴) آیا استفاده همزمان از «مرخصی زایمان» و «بیمه بیکاری» امکان پذیر است؟ کشف محموله بزرگ رتیل و عقرب قاچاق در فرودگاه امام خمینی ۸ مصدوم در پی تصادف در جاده مشهد (اول شهریور ۱۴۰۴) ورود روزانه ۱۸۰۰ اتوبوس به مشهد برای بازگشت زائران دهه آخر صفر کشف و امحای ۷ تُن مواد غذایی ناسالم در موکب‌های پذیرایی از زائران | موکب‌ها به توصیه‌های بهداشتی توجه کنند خبر خوب وزیر بهداشت برای دانشجویان پزشکی: افزایش ۳۰درصدی حقوق رزیدنت‌ها از ماه جاری مرگ مشکوک رقیه حاتمی‌پور فعال گردشگری در بیمارستان | ایا پای قصور پزشکی در میان است؟ کاهش ۷۷ درصدی تصادفات فوتی دهه پایانی ماه صفر در خراسان رضوی جزئیات ابر و بخار شکل‌گرفته بالای قلۀ دماوند به روایت فیلمبردار آن + فیلم توزیع حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار گذرنامه زیارتی با پست در ایام اربعین جزئیات داستان ۲ سال قهرمانی پیاپی تیم ملی المپیاد نجوم ایران در جهان بازار شیرخشک‌های معمولی و رژیمی در بهترین وضعیت هستند (یکم شهریور ۱۴۰۴) توضیحات رئیس سازمان ملی تربیت کودک درمورد شهریه کودکستان‌ها + ویدئو
سرخط خبرها

۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت

  • کد خبر: ۳۳۴۰۱۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۹
۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته که به‌صورت عادلانه میان شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی توزیع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی پیر صالحی  با اشاره به شرایط نامطلوب حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی، تاکید کرد که حل مشکلات این حوزه تنها با تلاش وزارت بهداشت ممکن نیست و همکاری نهادهایی، چون بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، بیمه‌ها، گمرک، وزارت نفت و وزارت ارتباطات ضروری است.

پیرصالحی ادامه داد: در برخی موارد، به علت مشکلات اجرایی، پرداخت‌ها به شرکت‌ها به طور مستقیم انجام نشده، اما تلاش شده از منابع داخلی جبران شود.

به گفته وی، تاکنون حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد بدهی‌ها پرداخت شده و برای مابقی نیز برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

پیرصالحی همچنین افزود: علی‌رغم تصویب ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط مجلس، هنوز بودجه‌ای به وزارت بهداشت پرداخت نشده و تأکید کرد که انتقال این اعتبارات به مصارف دیگر توسط دانشگاه‌ها تخلف محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به مشکلات ارزی گفت: شرکت‌ها در تأمین ارز و واردات دچار مشکل‌اند و بانک مرکزی نیز در تخصیص و تأمین ارز با چالش جدی روبروست.

وی اظهار داشت: برای ایجاد ذخایر راهبردی ۷۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده که برای تأمین نیاز شش‌ماهه کفایت نمی‌کند و رقم واقعی حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما تسهیلات ریالی مربوطه هنوز عملیاتی نشده است.

پیرصالحی درباره افزایش قیمت شیرخشک‌های متابولیک و رژیمی نیز توضیح داد: به دلیل قطع ارتباط مستقیم با کارخانه‌های اروپایی، خرید از بازار ثانویه انجام می‌شود که هزینه‌ها را بالا برده است. همچنین تغییر نرخ ارز تجهیزات نیز بر افزایش قیمت‌ها تأثیرگذار بوده و ضرورت حمایت بیمه‌ها را بیشتر کرده است.

وی بر لزوم پیگیری مستمر توسط دانشگاه‌ها برای جلوگیری از انباشت بدهی‌ها تأکید کرد و گفت: همکاری سایر دستگاه‌ها برای حفظ سلامت مردم ضروری و حیاتی است.

پیرصالحی با اشاره به کاهش منابع ارزی و دشواری‌های انتقال همان میزان محدود ارز موجود، تأمین دارو، تجهیزات و مواد اولیه را با چالش جدی توصیف کرد و گفت: در یک ماه اخیر پرداخت‌های ارزی به شرکت‌های خارجی به‌شدت کاهش یافته و در صورت ادامه این وضعیت، کشور با کمبود اقلام حیاتی روبه‌رو خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، بدهی انباشته وزارت بهداشت به حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده که بخش بزرگی از آن مربوط به مطالبات شرکت‌های دارویی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی است.

وی درباره تبعات حذف ارز ترجیحی گفت: با جهش نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، قیمت تمام‌شده بسیاری از اقلام چند برابر شده و بیمه‌ها باید این مابه‌التفاوت را جبران کنند. تأخیر چندماهه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها نیز موجب شده در توزیع برخی اقلام مانند شیرخشک اختلال ایجاد شود. در عین حال، بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نداشتن نقدینگی، امکان خرید ارز یا تهیه مواد اولیه را ندارند.

معاون وزیر بهداشت از کمبود‌های ظاهراً کوچک ولی تأثیرگذار مانند برق، گازوئیل ژنراتور‌ها و بسته‌بندی نام برد و بیان کرد: این موارد می‌توانند کل زنجیره تولید را دچار اختلال کنند.

پیرصالحی در ادامه نسبت به مصرف غیرمنطقی برخی اقلام مثل شیرخشک هشدار داد و از تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت مصرف آلبومین به‌عنوان الگویی مثبت یاد کرد.

وی در پایان تأکید کرد: بدون مشارکت نهادهایی، چون بانک مرکزی، وزارت نفت، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، حل این چالش‌ها ممکن نیست و گزارش‌های میدانی دانشگاه‌ها باید مبنای سیاست‌گذاری ملی قرار گیرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->