سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت

  • کد خبر: ۳۳۴۰۱۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۹
۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته که به‌صورت عادلانه میان شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی توزیع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی پیر صالحی  با اشاره به شرایط نامطلوب حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی، تاکید کرد که حل مشکلات این حوزه تنها با تلاش وزارت بهداشت ممکن نیست و همکاری نهادهایی، چون بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، بیمه‌ها، گمرک، وزارت نفت و وزارت ارتباطات ضروری است.

پیرصالحی ادامه داد: در برخی موارد، به علت مشکلات اجرایی، پرداخت‌ها به شرکت‌ها به طور مستقیم انجام نشده، اما تلاش شده از منابع داخلی جبران شود.

به گفته وی، تاکنون حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد بدهی‌ها پرداخت شده و برای مابقی نیز برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

پیرصالحی همچنین افزود: علی‌رغم تصویب ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط مجلس، هنوز بودجه‌ای به وزارت بهداشت پرداخت نشده و تأکید کرد که انتقال این اعتبارات به مصارف دیگر توسط دانشگاه‌ها تخلف محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به مشکلات ارزی گفت: شرکت‌ها در تأمین ارز و واردات دچار مشکل‌اند و بانک مرکزی نیز در تخصیص و تأمین ارز با چالش جدی روبروست.

وی اظهار داشت: برای ایجاد ذخایر راهبردی ۷۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده که برای تأمین نیاز شش‌ماهه کفایت نمی‌کند و رقم واقعی حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما تسهیلات ریالی مربوطه هنوز عملیاتی نشده است.

پیرصالحی درباره افزایش قیمت شیرخشک‌های متابولیک و رژیمی نیز توضیح داد: به دلیل قطع ارتباط مستقیم با کارخانه‌های اروپایی، خرید از بازار ثانویه انجام می‌شود که هزینه‌ها را بالا برده است. همچنین تغییر نرخ ارز تجهیزات نیز بر افزایش قیمت‌ها تأثیرگذار بوده و ضرورت حمایت بیمه‌ها را بیشتر کرده است.

وی بر لزوم پیگیری مستمر توسط دانشگاه‌ها برای جلوگیری از انباشت بدهی‌ها تأکید کرد و گفت: همکاری سایر دستگاه‌ها برای حفظ سلامت مردم ضروری و حیاتی است.

پیرصالحی با اشاره به کاهش منابع ارزی و دشواری‌های انتقال همان میزان محدود ارز موجود، تأمین دارو، تجهیزات و مواد اولیه را با چالش جدی توصیف کرد و گفت: در یک ماه اخیر پرداخت‌های ارزی به شرکت‌های خارجی به‌شدت کاهش یافته و در صورت ادامه این وضعیت، کشور با کمبود اقلام حیاتی روبه‌رو خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، بدهی انباشته وزارت بهداشت به حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده که بخش بزرگی از آن مربوط به مطالبات شرکت‌های دارویی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی است.

وی درباره تبعات حذف ارز ترجیحی گفت: با جهش نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، قیمت تمام‌شده بسیاری از اقلام چند برابر شده و بیمه‌ها باید این مابه‌التفاوت را جبران کنند. تأخیر چندماهه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها نیز موجب شده در توزیع برخی اقلام مانند شیرخشک اختلال ایجاد شود. در عین حال، بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نداشتن نقدینگی، امکان خرید ارز یا تهیه مواد اولیه را ندارند.

معاون وزیر بهداشت از کمبود‌های ظاهراً کوچک ولی تأثیرگذار مانند برق، گازوئیل ژنراتور‌ها و بسته‌بندی نام برد و بیان کرد: این موارد می‌توانند کل زنجیره تولید را دچار اختلال کنند.

پیرصالحی در ادامه نسبت به مصرف غیرمنطقی برخی اقلام مثل شیرخشک هشدار داد و از تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت مصرف آلبومین به‌عنوان الگویی مثبت یاد کرد.

وی در پایان تأکید کرد: بدون مشارکت نهادهایی، چون بانک مرکزی، وزارت نفت، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، حل این چالش‌ها ممکن نیست و گزارش‌های میدانی دانشگاه‌ها باید مبنای سیاست‌گذاری ملی قرار گیرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->