آخرین وضعیت کسبه مجتمع قائم ۱۷ شهریور مشهد | ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌ای که خاکستر شد افتتاح فصل دهم «پاتوق فیلم کوتاه» با فیلمی از کیانوش عیاری بندِ حیات مشهد | گذری بر تاریخ سدسازی و نقش سد «گلستان» در تأمین آب شرب مردم ارض اقدس مدیرکل راهبری و نظارت بر حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: ایمن‌ترین حمل‌و‌نقل کشور را داریم ۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ۱۲ پروژه عمرانی شهر مشهد ساخت و خرید ۳۴۰ چشمه سرویس بهداشتی جدید در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) | احتمال تداوم آلودگی هوا تا صبح فردا بیش از نیمی از بوستان‌های شهر مشهد زمین بازی کودکان دارند | ۳۸۴ زمین به وسایل بازی استاندارد مجهز شدند آلودگی هوای مشهد از وضعیت اضطرار عبور کرد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر
سرخط خبرها

چلۀ فرهنگ‌بانی

  • کد خبر: ۳۳۴۳۵۳
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴
چلۀ فرهنگ‌بانی
به پاسداشت این حکمت متعالی و اندیشه عالی، چه خوب است که روزی در تقویم ما به نام روز ملی «ابوسعید ابوالخیر» باشد؛ روزی هرچه بیشتر نزدیک به اردیبهشت هویت‌آفرین ایران اسلامی تا «چله فرهنگ‌بانی» از عطار آغاز، با فردوسی و خیام امتداد و با روز ابوسعید تکمیل شود.

اردیبهشت را می‌توان موسم بزرگداشت فرهنگ و ادب خراسان دانست؛ از این جهت که در آخرین روز‌های فروردین با بزرگداشت عارف فرزانه خراسان «عطار نیشابوری» به استقبال ماه بهشتی سال می‌رویم، پس از این در ۲۵ اردیبهشت‌ماه به تکریم مقام شامخ حکیم ابوالقاسم فردوسی می‌پردازیم و سه روز بعد، منطق و مسلک دانشمند بزرگ دوران‌ها خیام نیشابوری را گرامی می‌داریم. پس حقیقتا اردیبهشت، موسم بزرگداشت فرهنگ و ادب خراسان و بلکه ایران است.

با این حال، این مجال فرصتی برای سخن گفتن با مردم فرهنگ‌دوست و فرهیخته خراسان است تا از ستاره دیگری در این کهکشان هویت‌آفرین بگوییم. حکیم و عارف فرزانه ابوسعید ابوالخیر یکی دیگر از فرزندان خراسان بزرگ که شاید کمتر به او پرداخته شده است.

بوسعید در روز یکشنبه اول ماه محرم سال ۳۵۷ هجری در میهنه متولد شد و در همان‌جا روز پنج‌شنبه چهارم شعبان سال ۴۴۰ هجری زندگی را بدرود گفت تا سرانجام در روز جمعه، او را در همان مهنه به خاک بسپارند. در جایی که بعد‌ها به نام «مشهد مقدس شیخ» به زیارتگاه ابدی ارباب ذوق و حال مشهور شد. علت شهرت او نیز به‌عنوان «ابوسعید ابوالخیر» این است که کنیه پدرش احمد، ابوالخیر بوده است و ابوسعید ابوالخیر یعنی ابوسعیدی که فرزند ابوالخیر است.

بی‌گمان کسانی هستند که بهشت و دوزخ ادیان را باور ندارند و نیز هستند کسانی که از بهشت و دوزخ ادیان تأویل و تفسیری سمبولیک و رمزی ارائه می‌دهند. در این چشم‌انداز که ما اکنون به بهشت و دوزخ می‌نگریم، باور داشتن یا نداشتن بهشت و دوزخ ادیان امری است به آن سوی حیات وانهاده درحالی که بوسعید در کلام و منطق خود متمرکز بر بهشت و دوزخی است در همین جهان که در طول حیات فردی هریک از ما متجلی می‌شود؛ انعکاس اعمالمان، افکارمان و باورهایمان.

به باور بوسعید، اندکی از مردم همه عمر درین دوزخ‌اند و اندکی همه عمر در بهشت و خیل انبوهی میان بهشت و دوزخ در نوسان؛ لحظه‌هایی بهشتی و نیز لحظه‌هایی دوزخی. بوسعید به این نکتۀ ژرف روانی پی برده بود که «بهشت آنجاست که تو نباشی»، یعنی زمان و مکانی که از نفس و خواهش‌های نفسانی خبری نباشد و دوزخ آن‌جاست که نفس و خواهش‌های نفس میدان یابد و «تو» مغلوبِ آن خواهش‌ها باشی. اکنون به پاسداشت این حکمت متعالی و اندیشه عالی، چه خوب است که روزی در تقویم ما به نام روز ملی «ابوسعید ابوالخیر» باشد؛ روزی هرچه بیشتر نزدیک به اردیبهشت هویت‌آفرین ایران اسلامی تا «چله فرهنگ‌بانی» از عطار آغاز، با فردوسی و خیام امتداد و با روز ابوسعید تکمیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->