پیش‌بینی بورس (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴)| پس‌لرزه توقف واگذاری خودروسازان ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) پیگیری عادی‌سازی پرونده ایران در FATF در اجلاس اوراسیا قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول (۴ خرداد ۱۴۰۴) شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا اطلاعیه داد علت گران شدن قیمت سیمان چه بود؟ افزایش ۱۵ درصدی مصرف برق در خراسان رضوی در اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته پرداخت وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری ۲۰۰ میلیون تومان پاداش برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز سقف جدید نگهداری ارز برای اشخاص مشخص شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود خروج سنگین پول حقیقی از بازار سهام | خودرویی‌ها ترمز بورس را کشیدند (۴ خرداد ۱۴۰۴) مبارزه با ملخ در حدود چهار هزار هکتار از مزارع مشهد انجام شد شرکت‌های خراسانی در بورس؛ از خوش‌بینی تا واقعیت اکتشاف، مهم ترین چالش پیش روی توسعه معادن خراسان رضوی | ثروت خفته خراسان در دل زمین ایران پنجمین قدرت معدنی جهان | کشف ۲درصد گنجینه‌های معدنی ایران طلا و سکه امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۴ خرداد ۱۴۰۴) | دلار به کمتر از ۸۳ هزار تومان افت کرد مشکل بیمه کامیون‌داران حل خواهد شد | احتمال سه‌نرخی‌شدن سوخت کامیون‌ها جریمۀ روزانه ۱۰۰ هزار تومانی خودروهای بدون معاینه فنی خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی از ۸.۵ هزار تن عبور کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) صدور کارت سوخت در کمتر از یک هفته | ثبت‌نام اینترنتی جایگزین مراجعه حضوری شد توقف واگذاری سهام ۲ شرکت بزرگ خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در بورس (۴ خرداد ۱۴۰۴) چین، دو فروند هواپیمای کارکرده مسافربری را ۴برابر گران‌تر از قیمت واقعی به ایران فروخت جمع‌آوری کارت‌های سوخت از امروز استارت خورد (۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش مصرف آب با گرم‌شدن هوا | در تابستان باید منتظر جیره‌بندی آب در مشهد باشیم؟ طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه دستاوردی داشت؟ | گران‌فروشی نان‌های بی‌کیفیت زیر سایه طرح هوشمندسازی یارانه یک ماه گذشته نانوایی‌ها واریز شد | احتمال افزایش قیمت نان در آینده‌ای نزدیک قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار (۴ خرداد ۱۴۰۴) | آلبالو در مشهد چند؟
سرخط خبرها

ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود

  • کد خبر: ۳۳۴۶۲۲
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود
دبیرانجمن واردکنندگان برنج گفت: براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، ثبت سفارش‌های جدید از دهم خردادماه آغاز خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با بیان اینکه آخرین ثبت سفارش واردات برنج به ۲۷ اسفندماه سال گذشته بازمی‌گردد، گفت: براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، ثبت سفارش‌های جدید از دهم خردادماه آغاز خواهد شد. با این حال، نگرانیم همانند تجربه ناموفق بهمن‌ماه -که ثبت سفارش برای ماه رمضان و نوروز با تاخیر و الزام مهلت ۴۵ روزه برای اظهار انجام شد، این‌بار تامین برنج ایام محرم و با چالش همراه شود.

به گفته وی، ماه محرم از هفته اول تیرماه آغاز می‌شود و از زمان ثبت سفارش تا ورود محموله‌ها به کشور نیز حداقل دو ماه زمان لازم است؛ بنابراین، در بهترین حالت، ورود کالا به بازار زودتر از دهه اول مرداد امکان‌پذیر نخواهد بود. این در حالی است که احتمال اجرای ممنوعیت فصلی واردات از ابتدای مردادماه نیز وجود دارد. این وضعیت مبهم می‌تواند هم واردکنندگان را با چالش جدی مواجه و هم روند تأمین بازار را مختل کند.

خاکی با اشاره به مشکلات ارزی گفت: از مهرماه سال گذشته تاکنون هیچ‌گونه تخصیص ارزی برای محموله‌های اظهار شده صورت نگرفته که این مسئله، به بروز مشکلات جدی مالی و اعتباری برای فعالان این حوزه منجر شده و استمرار جریان تأمین را با تهدید روبه‌رو کرده است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: با توجه به کاهش شدید بارش‌ها و وضعیت نگران‌کننده منابع آبی و همچنین با وجود قیمت‌های افسار گسیخته فعلی در بازار، اعمال ممنوعیت واردات در زمان برداشت نه‌تنها ضرورتی ندارد، بلکه به تشدید التهاب در بازار منجر خواهد شد و هزینه بسیاری در بردارد؛ کمااینکه در پی ممنوعیت واردات در سال گذشته، نتایج نامطلوب آن را شاهد بودیم و هستیم. وی افزود: با سیستمی شدن فرآیند ثبت سفارش و نظارت بر حجم واردات، اساسا نیازی به ممنوعیت وجود ندارد و این سیاست در سال‌های اخیر در برخی مقاطع کنار گذاشته شده بود.

خاکی ارائه آمار‌های نادرست تولید داخلی را یکی از دیگر عوامل اصلی بی‌ثباتی بازار برنج دانست و گفت: طبق اعلام مرکز آمار، سطح زیر کشت برنج در سال گذشته ۴۹۱ هزار هکتار بوده که منجر به تولید کمتر از ۲ میلیون تن برنج می‌شود. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی، برنامه‌ریزی واردات را بر مبنای تولید ۲.۷ میلیون تن انجام داده است. وی هشدار داد که در سال زراعی پیش‌رو، با توجه به شرایط جوی و کاهش سطح زیر کشت، میزان تولید داخلی حتی از سال گذشته نیز کمتر خواهد بود.

وی با اشاره به راهکار‌های خروج از وضعیت نابسامان فعلی بازار، تاکید کرد: رفع فوری مشکلات و معوقات در تخصیص و تامین ارز، تسریع در ترخیص حدود ۲۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرکات، اجتناب از اعمال ممنوعیت فصلی واردات، حذف ارز ترجیحی مشروط به تسویه مطالبات گذشته، مدیریت حجم واردات متناسب با نیاز واقعی کشور و همچنین زمان‌بندی دقیق ثبت سفارش‌ها در مقاطع اوج مصرف، مجموعه راهکار‌هایی است که در صورت اجرا می‌تواند به بازگشت ثبات به بازار و تعدیل منطقی قیمت‌ها منجر شود.

منبع: اقتصاد معاصر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->