ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

پلاستیک رسانا ابداع شد

  • کد خبر: ۳۳۴۹۲
  • ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۸
پلاستیک رسانا ابداع شد
محققان دانشگاه میشیگان، پلاستیک شفافی را توسعه داده‌اند که رسانای برق است و می‌توان از آن در تولید نمایشگر‌های لمسی و پنجره‌هایی مجهز به سلول خورشیدی استفاده کرد. پلاستیک رسانای شفاف از لایه بسیار ظریف نقره و پلاستیک ساخته شده و در آن مقدار اندکی مس وجود دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، پلاستیکهای معمولی رسانای ضعیف الکتریسیته هستند و بیشتر اوقات از آنها برای عایق بندی در مقابل جریان برق استفاده می شود. بنابراین در بیشتر مواقع از آن برای پوشاندن سیم ها و صفحه مدارها استفاده می شود. اما محققان از مدت ها قبل امیدوار بودند با اضافه کردن مواد دیگر خاصیت رسانایی را به پلاستیک اضافه کنند تا بتوان محصول نهایی را در نمایشگرهای لمسی بزرگ یا پنجره هایی با سلول های خورشیدی به کار برد.


درهمین راستا محققان دانشگاه میشیگان ماده جدیدی را براساس پژوهش های پیشین خود در همین حوزه توسعه داده اند. آنها قبلا در تحقیقی نشان داده بودند با افزودن یک لایه نازک نقره به ورقه پلاستیک می توان آن را به رسانای جریان برق تبدیل کرد. البته این روش پر هزینه بود و قابلیت انتقال نور را نیز ۱۰ درصد کاهش می داد.


یک روش برای ارتقای قابلیت انتقال نور پلاستیک، افزودن پوشش ضدانعکاس به آن است اما این مواد به طور معمول رسانای الکتریسیته نیستند. بنابراین محققان با ترکیبی از فلزات و مواد چند لایه این مشکل را برطرف کردند.


به این ترتیب پلاستیک رسانای شفاف از لایه بسیار ظریف نقره و پلاستیک ساخته شده و در آن مقدار اندکی مس وجود دارد. ضخامت این نوع پلاستیک ۶.۵ نانومتر است.


لایه رسانای مذکور بین دو ماده «دی الکتریک» قرار گرفت که یکی از آنها از جنس دی اکسید آلومینیوم و دیگر اکسید روی است. این امر سبب می شود نور سریع تر از پلاستیک گذر کند و قدرت انتقال محصول نیز از پلاستیک عادی بیشتر است. در حقیقت قدرت انتقال نور پلاستیک جدید ۸۸.۴ و پلاستیک عادی ۸۸.۱ درصد است.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->