سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد استعفای رئیس ناسا آمریکا همزمان با آغاز دولت دوم ترامپ فرهنگستان جایگزین «فوروارد» را معرفی کرد ترامپ دستور بایدن برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی را لغو کرد آیا رمزارزها در نوسان‌ نرخ ارز اثرگذار هستند؟ بیش از ۵۷ هزار حمله سایبری در پاییز ۱۴۰۳ علیه ایران اتفاق افتاد+جزئیات با حمایت ترامپ، ممنوعیت تیک تاک در آمریکا برداشته شد پیام هکرها برای کسب‌وکارهای رژیم صهیونیستی: «غزه پیروز است!» مدت ریلزهای اینستاگرام به ۳ دقیقه‌ افزایش یافت پشتیبانی از فناوری صوتی Eclipsa به گوگل کروم و اندروید می‌آید آمریکایی‌ها بعد از ممنوعیت تیک تاک در کشورشان، از چه سرویسی استفاده می‌کنند؟ امکان رجیستری آیفون‌های فعال قبل از مصوبه دولت فراهم شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا فعالیت تیک تاک در آمریکا متوقف شد؟ + حواشی و واکنش‌ها جزئیاتی تازه از پرونده پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در فرانسه (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پلاستیک رسانا ابداع شد

  • کد خبر: ۳۳۴۹۲
  • ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۸
پلاستیک رسانا ابداع شد
محققان دانشگاه میشیگان، پلاستیک شفافی را توسعه داده‌اند که رسانای برق است و می‌توان از آن در تولید نمایشگر‌های لمسی و پنجره‌هایی مجهز به سلول خورشیدی استفاده کرد. پلاستیک رسانای شفاف از لایه بسیار ظریف نقره و پلاستیک ساخته شده و در آن مقدار اندکی مس وجود دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، پلاستیکهای معمولی رسانای ضعیف الکتریسیته هستند و بیشتر اوقات از آنها برای عایق بندی در مقابل جریان برق استفاده می شود. بنابراین در بیشتر مواقع از آن برای پوشاندن سیم ها و صفحه مدارها استفاده می شود. اما محققان از مدت ها قبل امیدوار بودند با اضافه کردن مواد دیگر خاصیت رسانایی را به پلاستیک اضافه کنند تا بتوان محصول نهایی را در نمایشگرهای لمسی بزرگ یا پنجره هایی با سلول های خورشیدی به کار برد.


درهمین راستا محققان دانشگاه میشیگان ماده جدیدی را براساس پژوهش های پیشین خود در همین حوزه توسعه داده اند. آنها قبلا در تحقیقی نشان داده بودند با افزودن یک لایه نازک نقره به ورقه پلاستیک می توان آن را به رسانای جریان برق تبدیل کرد. البته این روش پر هزینه بود و قابلیت انتقال نور را نیز ۱۰ درصد کاهش می داد.


یک روش برای ارتقای قابلیت انتقال نور پلاستیک، افزودن پوشش ضدانعکاس به آن است اما این مواد به طور معمول رسانای الکتریسیته نیستند. بنابراین محققان با ترکیبی از فلزات و مواد چند لایه این مشکل را برطرف کردند.


به این ترتیب پلاستیک رسانای شفاف از لایه بسیار ظریف نقره و پلاستیک ساخته شده و در آن مقدار اندکی مس وجود دارد. ضخامت این نوع پلاستیک ۶.۵ نانومتر است.


لایه رسانای مذکور بین دو ماده «دی الکتریک» قرار گرفت که یکی از آنها از جنس دی اکسید آلومینیوم و دیگر اکسید روی است. این امر سبب می شود نور سریع تر از پلاستیک گذر کند و قدرت انتقال محصول نیز از پلاستیک عادی بیشتر است. در حقیقت قدرت انتقال نور پلاستیک جدید ۸۸.۴ و پلاستیک عادی ۸۸.۱ درصد است.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->