آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه
سرخط خبرها

کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۳۵۳۸۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳
کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به کاهش سه‌ درصدی آمار ازدواج در کشور گفت: متوسط سن ازدواج در کشور برای دختران ۲۴.۱ سال و برای پسران ۲۸.۳ سال بوده، همچنین میانگین سنی ازدواج در استان تهران نسبت به سایر استان‌های کشور بالاتر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحید دستجردی در خصوص آمار ازدواج در کشور اظهار کرد: متأسفانه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش سه‌ درصدی آمار ازدواج در کشور بوده‌ایم. در سال ۱۴۰۲، بر اساس آماری که سازمان ثبت احوال ارائه کرده، تعداد ازدواج‌ها در کشور بالغ بر ۴۸۴ هزار مورد بوده، در حالی که این آمار در سال ۱۴۰۳ به ۴۷۰ هزار مورد کاهش یافته است.

میانگین سن ازدواج دختران و پسران ایرانی؛ تهرانی‌ها دیرتر ازدواج می‌کنند

وی در خصوص میانگین سن ازدواج در کشور عنوان کرد: متوسط سن ازدواج اول در سال گذشته، برای دختران ۲۴.۱ سال و برای پسران ۲۸.۳ سال بوده است، استان تهران بالاترین متوسط سن ازدواج را بین استان‌های کشور دارد؛ به‌طوری‌که متوسط سن ازدواج میان دختران تهرانی ۲۷.۱ سال و میان پسران ۳۰.۶ سال است.

سیستان و بلوچستان دارای کمترین میانگین سنی ازدواج

دستجردی افزود: کمترین میانگین سنی ازدواج دختران و پسران مربوط به استان سیستان و بلوچستان است؛ به‌گونه‌ای که میانگین سن ازدواج اول میان دختران این استان ۲۰.۸ سال و میان پسران ۲۴.۹ سال گزارش شده، استان خراسان جنوبی نیز پس از سیستان و بلوچستان کمترین میانگین سنی ازدواج را دارد، همچنین متوسط سن ازدواج مردان در استان‌های تهران، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، البرز و فارس بالای ۳۰ سال است. برای کاهش سن ازدواج در کشور، باید تسهیلات و برنامه‌ریزی‌های دقیقی در نظر گرفته شود.

دلایل اصلی تأخیر جوانان در ازدواج چیست؟

دبیر ستاد ملی جمعیت در خصوص عوامل تأخیر در ازدواج و افزایش تجرد در استان‌های کشور گفت: عواملی نظیر مسکن، شرایط اقتصادی، بازار کار و رفاهیات، تأثیر زیادی بر تأخیر در ازدواج دارند، عامل مؤثر دیگر، مطلوبیت ازدواج است که باید با دیدگاه‌ها، ارزش‌ها و نگرش‌های نسل جدید هماهنگ شود، به همین منظور، لازم است برنامه‌هایی مبتنی بر ارزش‌ها و هنجار‌های اجتماعی برای افزایش مطلوبیت ازدواج اجرا شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل مؤثر، عدم توازن بین دو جنس است، به‌دلیل تحولات جمعیتی، تغییر نرخ باروری، مرگ‌ومیر و مهاجرت، شاهد به‌هم خوردن توازن میان تعداد زنان و مردان هستیم، همچنین، تفاوت سنی، ناهماهنگی در سطح تحصیلات زنان و مردان و تعارض میان زندگی شغلی و خانوادگی، از دیگر عواملی هستند که به تأخیر در ازدواج جوانان منجر می‌شوند.

نسبت تجرد در دختران روستایی بیشتر از دختران شهری است

دستجردی با اشاره به اینکه نسبت تجرد در دختران روستایی بیش از دختران شهری است، تصریح کرد: برای مردان، این وضعیت معکوس بوده؛ به‌طوری که نسبت تجرد پسران در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است، علت این امر، مهاجرت پسران از روستا‌ها به شهرهاست که در نهایت منجر به افزایش نرخ تجرد میان دختران روستایی می‌شود.

۸۰ درصد زوجین وام ازدواج را صرف مسکن می‌کنند

دبیر ستاد ملی جمعیت خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته، تسهیلات بانکی برای ازدواج و فرزندآوری به‌خوبی ارائه شده است، اما با توجه به محدود بودن منابع بانکی، تعداد زیادی از متقاضیان در صف دریافت این تسهیلات قرار گرفته‌اند، امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۴، مجلس تمهیدات مناسبی برای این مسئله بیندیشد تا جوانان بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند. یکی از مزایای وام ازدواج، بازپرداخت ۱۰ ساله آن است که فشار زیادی بر زوجین وارد نمی‌کند. حدود ۸۰ درصد زوجین این وام را برای تأمین مسکن استفاده می‌کنند؛ بنابراین توجه به این مسئله می‌تواند نقش مؤثری در تسهیل ازدواج جوانان ایفا کند.

وی با اشاره به کاهش نرخ باروری عنوان کرد: در زمینه فرزندآوری، باید برای سه گروه، برنامه‌های ویژه‌ای طراحی شود؛ نخست، مجرد‌ها که متأسفانه تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و لازم است برای تسهیل ازدواج آنان اقدام شود؛ دوم، متأهلینی که هنوز فرزندی ندارند؛ و سوم، خانواده‌هایی که تنها یک فرزند دارند، برای این دو گروه اخیر نیز باید برنامه‌هایی جهت تسهیل فرزندآوری طراحی و اجرا شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->