پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴ درک فلسفه حجاب، مسیر درونی‌سازی این فریضه را هموار می‌کند لبنانی‌های آرمیده در جوار امام رضا (ع) این رستخیز عام که نامش محرم است نگفته حل کرد مشکلم را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده سردار شهید حسین سلامی دیدار کرد نگاهبان مرز‌های مقتدر | درباره شهید سردار مهدی ربانی که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید میهن‌دوستی، دستور امیرالمؤمنین (ع) است چشمه رأفت، پناه آهوان | شیوه برخورد با حیوانات به سبک امام رضا(ع) اجرای طرح جامع آموزش قرآن به کودکان در مساجد شهر مشهد هنرمندان «حوزه هنری سوره» خادم چایخانه حرم امام‌رضا(ع) شدند فعلا کسی کاری نکند! | نگاهی به وضعیت اجرای طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در مشهد دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «سردار شهید حسین سلامی» سردار غلامحسین غیب‌پرور به شهادت رسید
سرخط خبرها

پیرمرد، دریا بود

  • کد خبر: ۳۳۶۴۰۷
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲
  • ۱
پیرمرد، دریا بود
برای دنیا ناز کرد، دنیا را پس زد و شد دنیای خیلی از جوان‌های روزگارش.
حامد عسکری
نویسنده حامد عسکری

همیشه وقتی به پیرمرد فکر می‌کنم، بهتم، یک کتابخانه، یک عصا و یک عینک، تقریبا همه دارایی‌اش از دنیا، به گمانم همین بود. جمله‌ای شنیدم از بزرگی که می‌گفت عوض اینکه دنبال دنیا بیفتی، برای دنیا ناز کن، او دنبالت می‌افتد و این انگار همه جهان‌بینی پیرمرد بود. برای دنیا ناز کرد، دنیا را پس زد و شد دنیای خیلی از جوان‌های روزگارش. این‌جوری نبود که دستش از مال‌ومنال کوتاه باشد و پسش بزند، اتفاقا بزرگ‌زاده بود و خاندانی متمول داشت، اما چشم بست.

توی احوالاتش می‌خواندم که جوانی‌هایش سیگار هم می‌کشیده و یک روز که هوس کرده، رفته سر طاقچه و دیده پاکتش خالی است و بعد کفش‌وکلاه کرده برود دنبال خرید سیگار و وسط راه گفته: چشمم روشن آقاسید، شدی بنده سیگار و راهی کوچه‌ات کرده و همان‌جا به خودش نهیب زده و سیگار را کنار گذاشته. دل به خدا سپردن و یقین و اعتماد و اعتقاد راسخ به خدا و کارهایش، از او آدمی ساخت که در سال‌های مبارزه گفته بود هیچ کشوری هم راهم ندهد، توی دریا‌ها کشتی‌به‌کشتی سفر می‌کنم و کارم را که بیدار کردن مردم است، انجام می‌دهم. 

خیلی حرف است استاد اخلاق باشی، عرفان و اصول و کلام و فقه را تا پله آخر رفته باشی و نشسته باشی بر تارک مرجعیت و یکهو هدفی را که سال‌ها علمای شیعه آرزویش را داشتند، خیز برداری به‌سمت تحققش و بشوی منتهی‌الیه آرزوی کلینی‌ها و مجلسی‌ها و میرداماد‌ها و الی‌یومناهذا...

جمله معروفی هست که شنیدیم همه و می‌گوید: سیاست پدرومادر ندارد و سپیدخوانی این جمله این است که سیاست به معنای اکنونش مفهومی حرام‌زاده دارد؛ یعنی توافقی و زدوبندی و صلح و جنگی و معاهده و پیمانی بی‌قیدوشرط که برای رسیدن به اهداف اهلش هیچ مبنای اخلاقی ندارد و هرچیزی از یک موجود بی‌پدرومادر برمی آید، و او با حرفی جدید آمد، با جهانی جدید، او از حکمرانی خدا گفت و دیده شدن پابرهنه‌ها و کوخ‌نشین‌ها و یک مویشان را با کاخ‌نشین‌ها عوض نکرد. حرف‌هاش را هنوز ورق می‌زنم و می‌خوانم و می‌بینم چقدر عجیب‌اند، چقدر امروز هم به هشدار‌ها و نهیب‌هایی که داده و زده است، مبتلاییم و چقدر پیش‌بینی‌هایش دقیق و درست بود.

سی‌وچند سال از رفتنش می‌گذرد و تشییع پیکرش، مقبولیت و عزت و شکوهش را برای همیشه تاریخ ترجمه کرد. هربار که ایام سالگرد ارتحالش می‌شود، این بیت محمدعلی بهمنی مرحوم در ذهنم مرور می‌شود که در سوگش گفته بود:

ما به جسم شهدا گریه نکردیم مگرمی‌توانیم به جان شهدا گریه کنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
0
0
امام با اون اندیشه بزرگ چکار باید بکنیم که برای دهه هشتادی ها و بعد اونها الگو باشه ؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->