افت قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی ادامه پیدا کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک به یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید با ۳۰ میلیون تومان کدام موبایل‌های پرطرفدار را می‌توان خرید؟ (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت دینار در بازار آزاد و بانک مرکزی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران بازگشت خریداران به بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ تیر ۱۴۰۴) آغاز به کار نمایشگاهی تهران پس از وقفه یک ماهه آثار جنگ تحمیلی ۱۲ هزار تن کود کشاورزی ویژه کشت پاییزه در خراسان رضوی تأمین شد چگونه انتخاب بهترین ارائه‌دهنده تلفن ابری می‌تواند کسب و کار شما را متحول کند؟ خرید بلیت اتوبوس برای اربعین ۱۴۰۴ محدود شد واردات خودروی کارکرده بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به مناطق آزاد ممکن شد استاندار خراسان رضوی: بهره‌برداری از راه‌آهن خواف-هرات نقطه عطف توسعه کریدورهای ترانزیتی ایران و افغانستان است قیمت اونس جهانی طلا تغییر قیمت کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چقدر قیمت دارد؟ رشد اندک قیمت نفت جهانی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر گرانی برنج زیر ذره‌بین نهاد‌های قضایی | برخورد با تخلفات بازار کالا مشاوران املاک درخواست افزایش نرخ کمیسیون کردند شرایط دستمزد کارگران نانوایی در مشهد اصلاح شد + جزئیات وزیر صمت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ تمدید می‌شود نرخ طلا در مشهد بار دیگر افزایشی شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | هندوانه گران شد تأکید فرماندار مشهد بر تداوم نظارت و بازرسی‌ها در حوزه ارزاق و نان اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم از امروز شارژ می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + روش استعلام برقراری پرواز‌های فرودگاه گناباد پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) حمایت ۱۳ هزار میلیارد تومانی صندوق تثبیت از بازار سرمایه بورس چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟ قوه قضاییه: پروژه‌های رمزارزی «بم‌چین» و «بنیادبم» کلاهبرداری است فرصت اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا ۷ مرداد ۱۴۰۴ فراهم شد
سرخط خبرها

رکورد سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی به ۳.۳ تریلیون دلار رسید

  • کد خبر: ۳۳۷۰۶۹
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۱
رکورد سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی به ۳.۳ تریلیون دلار رسید
گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) حاکی از آن است که سرمایه‌گذاری جهانی در بخش انرژی در سال جاری میلادی به بیش از سه تریلیون دلار خواهد رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق گزارش ماه ژوئن آژانس بین‌المللی انرژی، سرمایه‌گذاری جهانی در این حوزه در سال ۲۰۲۵ به ۳.۳ تریلیون دلار خواهد رسید. به نوشته این نهاد، در بحبوحه ابهامات اقتصادی و نگرانی‌های امنیت انرژی، فناوری‌های انرژی پاک که موتور محرکه افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند، سرمایه‌ای دو برابر بیشتر از سوخت‌های فسیلی جذب خواهند کرد.

طبق این گزارش، انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های پاک شامل انرژی‌های تجدیدپذیر، هسته‌ای، شبکه‌های برق، سوخت‌های دارای اثر گلخانه‌ای پایین، بهره‌وری و برق‌رسانی در سال جاری، به ۲.۲ تریلیون دلار برسد؛ رقمی که بازتاب تلاش‌ها در راستای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای، تاثیر سیاست‌گذاری صنعتی، نگرانی‌های امنیت انرژی و راهکار‌های مقرون به صرفه مبتنی بر برق است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری در حوزه نفت، گاز طبیعی و ذغال سنگ نیز به ۱.۱ تریلیون دلار برسد.

گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی، ارزیابی جامعی را درباره چشم‌انداز کنونی سرمایه‌گذاری در حوزه سوخت‌ها، فناوری‌ها و مناطق ارائه می‌دهد. در این گزارش، تغییرات یک دهه گذشته و تاثیر ابهامات ژئوپلیتیکی و اقتصادی بر سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی برجسته شده است.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی درباره این گزارش گفت: در بحبوحه ابهامات ژئوپلیتیکی و اقتصادی که بر چشم‌انداز انرژی جهان سایه افکنده، امنیت انرژی به عنوان محرک اصلی رشد سرمایه‌گذاری در این حوزه در سال جاری تجلی یافته و به رکورد ۳.۳ تریلیون دلار رسیده است. این در حالی است که کشور‌ها و شرکت‌ها در تلاشند تا از خود مقابل طیف وسیعی از مخاطرات محافظت کنند.

در این گزارش از چین به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار جهانی در بخش انرژی نام برده شده که دوبرابر اتحادیه اروپا و تقریبا به اندازه مجموع هزینه‌کرد این بلوک و آمریکا، سرمایه گذاری کرده است. سهم پکن برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی پاک در طول یک دهه گذشته از یک‌چهارم به حدود یک‌سوم افزایش یافته است.

روند سرمایه‌گذاری‌ها از تغییر رویکرد به سمت «عصر برق» حکایت دارد. در سال ۲۰۱۵ سرمایه‌گذاری در بخش سوخت‌های فسیلی ۳۰ درصد بیشتر از سرمایه‌گذاری در حوزه تولید، شبکه‌ها و ذخیره برق بود. با این حال، در سال جاری میلادی، سرمایه‌گذاری در این حوزه ۵۰ درصد بیشتر از سرمایه‌گذاری در بخش سوخت‌های فسیلی خواهد بود.

همچنین، هزینه جهانی برای تولید برق با اثر گلخانه‌ای پایین نسبت به سال ۲۰۲۰ تقریبا دوبرابر شده که عمده محرک آن صفحات خورشیدی هستند. انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاری در صنایع خورشیدی در سال جاری، به ۴۵۰ میلیارد دلار برسد.

سرمایه ورودی به بخش انرژی هسته‌ای نیز ظرف پنج سال، رشدی ۵۰ درصدی داشته است و انتظار می‌رود که در سال جاری به ۷۵ میلیارد دلار برسد. افزایش تقاضای برق از تداوم سرمایه‌گذاری در تامین ذغال سنگ به ویژه در چین و هند حمایت می‌کند. پکن در سال ۲۰۲۴ شروع به احداث نیروگاه‌های ذغال سنگی جدید با ظرفیت حدود ۱۰۰ گیگاوات کرد.

پنل‌های خورشیدی ارزان آسیا، دردسر بزرگ آمریکا

به نوشته آژانس بین‌المللی انرژی، انتظار می‌رود که کاهش قیمت نفت و تقاضا به افت ۶ درصدی در سرمایه‌گذاری اولیه در حوزه نفت منجر شود که نخستین کاهش پس از افت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ خواهد بود. در سوی مقابل، سرمایه‌گذاری در حوزه تاسیسات گاز طبیعی رو به افزایش است و انتظار می‌رود که رشد چشمگیر آن حد فاصل سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ رقم بخورد.

در این گزارش اشاره شده است که الگو‌های هزینه‌کرد در جهان همچنان ناهمگن و بسیاری از اقتصاد‌های در حال توسعه به ویژه در آفریقا، برای تجمیع سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های انرژی در تقلا هستند. آفریقا به‌رغم اینکه ۲۰ درصد جمعیت جهان را در دل خود جای داده، تنها ۲ درصد سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی پاک را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->