قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | انگور ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در تره‌بار شرکت مخابرات ایران علت افزایش ۵۰ درصدی آبونمان تلفن ثابت را اعلام کرد ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت لغو شد آخرین خبر از افزایش قیمت نان در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جزئیات بیشتر از «پیش‌فروش ارز» اعلام شد

  • کد خبر: ۳۳۷۶۳۲
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۱
جزئیات بیشتر از «پیش‌فروش ارز» اعلام شد
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اعلام جزئیات «پیش فروش ارز» گفت: قرارداد پیش فروش ارز یکی از قرارداد‌های مدت دار ارزی- ریالی است که صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانند در این نوع قرارداد، با مشخص کردن تاریخ آینده جهت مراودات تجاری خود، اقدام به خرید و فروش ارز کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، اصغر بالسینی با بیان اینکه روز چهارشنبه (۲۱ خرداد ماه) از ابزار جدید مرکز مبادله ایران یعنی پیش فروش ارز رونمایی خواهد شد، گفت: راه اندازی ابزار پیش فروش ارز موجب عمق بخشی به بازار ارز کشور خواهد شد، ضمن اینکه مدیریت ریسک نوسانات ارزی و تامین مالی ریالی برای صادرکنندگان، مهمترین مزیت‌های این ابزار برای فعالان اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بستر انعقاد قرارداد‌های مدت‌دار ارزی - ریالی در مبادلات ارزی کشور کارکرد‌های مهم برای صادرکنندگان و واردکنندگان خواهد داشت، گفت: تامین مالی ریالی صادرکنندگان، تامین نیاز ارزی آتی واردکنندگان، پوشش ریسک و برنامه‌ریزی تجاری مهمترین بهره مندی‌های بازرگانان کشور از این قرارداد‌های مدت دار است.
بالسینی اظهار داشت: قرارداد پیش فروش ارز یکی از قرارداد‌های مدت دار ارزی-ریالی است که صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانند در این نوع قرارداد، با مشخص کردن تاریخ آینده جهت مراودات تجاری خود، اقدام به خرید و فروش ارز کنند؛ فروشنده ارز که همان صادرکننده است متعهد می‌شود، مقدار مشخصی ارز را در تاریخی مشخص مثل ۳ یا ۶ ماه آینده و با نرخی از پیش تعیین شده به خریدار یا واردکننده تحویل دهد.
وی خاطرنشان کرد: در این ابزار طراحی شده، تاریخی برای حراج در نظر گرفته می‌شود که در این تاریخ و با نرخ روز مرکز مبادله ایران، متعهدین خرید و متعهدین فروش به توافقی برای معامله ارز در سررسید آینده می‌رسند و پس از آن بخشی از ثمن مورد توافق (مثلا ۳۰ درصد آن) بین خریدار و فروشنده تسویه می‌شود.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: در تاریخ سررسید که می‌تواند مثلا سه یا ۶ ماه آینده باشد، بیع بین دو طرف انجام می‌شود و نرخ ارز مبنای تسویه باقی‌مانده ثمن معامله نیز نرخ همان روز مرکز مبادله ایران خواهد بود.
وی گفت: در نهایت نیز فرآیند تحویل ارز و تسویه نهایی ریالی آغاز خواهد شد. این نکته باید تاکید شود که در تاریخ برگزاری حراج صرفا بخشی از ریال مورد توافق قرارداد تسویه می‌شود و تسویه نهایی ریال با در نظر گرفتن نرخ ارز در تاریخ بیع و پس از کسر تخفیفات و پیش پرداخت ریالی اولیه انجام خواهد شد.

منافع پیش فروش ارز برای صادرکننده

وی ادامه داد: برخی از صادرکنندگان به دنبال پیش‌فروش مدت‌دار ارز حاصل از صادرات خود به منظور تامین مالی ریالی خرید مواد اولیه، تولید محصول و توسعه صادرات هستند. از سوی دیگر، برخی از واردکنندگان نیز به دنبال پیش‌خرید ارز به منظور قطعی کردن تاریخ تامین ارز خود و برنامه‌ریزی هر چه بهتر واردات خود هستند تا از خرید کالای مورد نظرشان در زمان مشخص از کشور‌های خارجی، اطمینان حاصل کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پیش فروش ارز با یک نرخ منصفانه، منافع زیادی را نصیب صادرکنندگان کشور خواهد کرد، توضیح داد: تامین منابع ریالی ناشی از صادرات محصولات تولیدی در آینده، دستیابی به امکان برنامه‌ریزی جهت خرید ریالی مواد اولیه و توسعه صادرات و امکان انعقاد قرارداد بلندمدت در چارچوب و سازوکار قانونی، از مهمترین منافع صادرکنندگان در حوزه پیش فروش ارز خواهد بود.

منافع پیش فروش ارز برای واردکننده

سخنگوی مرکز مبادله ایران معتقد است که واردکننده نیز تمایل دارد ما به ازای دریافت امتیازاتی، مبلغی بابت قیمت قرارداد پیش فروش ارز به عرضه کننده پرداخت کند.
بالسینی مهمترین دستاورد‌های واردکنندگان را از قرارداد‌های پیش فروش ارز، قطعی شدن تاریخ تایید درخواست تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، دسترسی به ارز مطلوب در دوره تامین ارز و امکان انعقاد قرارداد بلندمدت در چارچوب و سازوکار قانونی اعلام کرد.

سازوکار پیش فروش ارز

سخنگوی مرکز مبادله ایران درباره سازوکار برگزاری پیش فروش ارز گفت: صادرکننده دارای صلاحیت، پس از کسب استعلامات مورد نیاز، اطلاعیه عرضه خود را به مرکز مبادله ارسال کرده و مرکز مبادله پس از بررسی مفاد اطلاعیه، آن را منتشر می‌کند. سپس واردکنندگان با بررسی مفاد عرضه، اقدام به پیشنهاد گذاری در روز حراج می‌کنند. پیشنهاد گذاری مبنی بر اعلام مابه‌التفاوت مد نظر واردکنندگان (تخفیفات) صورت می‌پذیرد.
وی ادامه داد: مابه التفاوت پیشنهادی واردکنندگان نمی‌تواند از مابه‌التفاوت پایه اعلامی توسط صادرکننده بیشتر باشد. در صورت فزونی تقاضا به عرضه، واردکنندگانی برنده عرضه می‌شوند که مقدار تخفیف کمتری درخواست کنند. برندگان حراج، بخشی از ریال مورد معامله را بعد از برگزاری حراج و مابقی ریال مورد معامله را در حوالی تاریخ سررسید تحویل ارز، به حساب فروشنده واریز کرده و ارز مورد معامله را تحویل می‌گیرند.
بالسینی در پایان بر مزایای ابزار پیش فروش ارز فعالان اقتصادی تاکید کرد و بیان کرد: مدیریت ریسک نوسانات ارزی و تامین مالی مهمترین مزیت‌های این ابزار برای فعالان اقتصادی است. شرکت‌ها و واردکنندگان با پیش‌خرید ارز، خود را در برابر افزایش نرخ ارز در آینده بیمه می‌کنند و صادرکنندگان نیز با پیش‌فروش ارز از محل درآمد‌های آتی صادراتی نقدینگی مورد نیاز را تأمین می‌کنند.

منبع:همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->