«سفره علوی» در خیابان امام رضا (ع) مشهد برپا شد+ ویدئو بیانیه ستاد مردمی برگزاری مراسم‌های کیلومتری غدیر پیام آیت‌الله سیستانی در محکومیت شدید تجاوز اسرائیل به ایران زندگی‌نامه شهید احمدرضا ذوالفقاری، از دانشمندان هسته‌ای حجاج ایرانی مشکلی برای ادامه اسکان در سرزمین وحی ندارند (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) زندگی‌نامه شهید سیدامیرحسین فقهی، از دانشمندان هسته‌ای آیت الله علم الهدی: شهادت فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای خللی در راه انقلاب ایجاد نمی‌کند | دشمن بداند؛ ما نه عقب می‌نشینیم، نه خسته می‌شویم حرکت زائران از صحن‌های مختلف حرم مطهر رضوی به سمت باب‌الجواد(ع) و محل آغاز راهپیمایی ضد رژیم صهیونیستی برنامه‌ریزی برای توزیع متعادل زائران اربعین در تمامی مرز‌های کشور ثبت‌نام حج عمره از روز‌های آینده آغاز خواهد شد | اعزام عمره ۱۴۰۴، از نیمه دوم ماه محرم آیت‌الله علم‌الهدی: غدیرخم اوج مقاومت پیامبر(ص) دربرابر عملیات روانی ضدولایت بود | غدیر، حرکتی عظیم درراستای حفظ اصالت رهبری دینی بود + فیلم رحیم‌پور ازغدی: حکومت دینی باید در خدمت مردم و عدالت باشد | غدیر معیاری ابدی برای تشخیص حق و باطل است تشرف ۷۰۰ مدیر پرستاری وزارت بهداشت به حرم مطهر امام‌رضا(ع) (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مدیرکل اوقاف خراسان رضوی: مقام معظم رهبری پرچم‌دار گفتمان مقاومت در امتداد پیام غدیر هستند معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق: پیام غدیر، اساس امامت و پایه مقاومت دربرابر ظلم است | اندیشه امامین انقلاب نقشه راه مقاومت است حرم امام‌رضا(ع) آماده میزبانی از زائران عید غدیر ۱۴۰۴ انتقال ۸ نفر از حجاج بستری در بیمارستان‌های مکه و مدینه به ایران (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) فوت ۱۸ زائر ایرانی حج ۱۴۰۴ در سرزمین وحی (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) زائران خراسانی بیت‌الله الحرام با ۳۷ پرواز به مشهد بازمی‌گردند  امت اسلامی به وحدت، همگرایی و صلابت دینی در برابر کفر جهانی نیاز دارد
سرخط خبرها

غدیر، راه روشن تاریخ | درباره اهمیت حفظ عید غدیرخم به عنوان یک حادثه تاریخی

  • کد خبر: ۳۳۸۰۱۰
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳
غدیر، راه روشن تاریخ | درباره اهمیت حفظ عید غدیرخم به عنوان یک حادثه تاریخی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدصادق موسوی‌شیرازی می‌گوید: اگر غدیر را محصور در حادثه‌اى تاریخى و بدون ارتباط با حفظ کیان اسلام بدانیم، آن وقت مدیریت جامعه اسلامى به دست نااهلان و نامحرمان خواهد افتاد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غدیر معمولا در حافظه تاریخی ما عیدی بزرگ است که در آن ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان شرط اکمال دین اعلام و ابلاغ شده است و ما هم آن را جشن می‌گیریم و بزرگ می‌داریم، اما این واقعه در غدیرخم سال دهم هجری، متوقف و محصور نمانده، بلکه رخ داده است تا چراغ راه نه‌فقط شیعیان و مسلمانان بلکه فراتر از آن انواع بشر باشد و آن‌ها را به مقصد سعادت برساند؛ البته به شرط‌ها و شروطها.... در آستانه این عید اعظم با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدصادق موسوی‌شیرازی، مؤلف مجموعه «تمام نهج‌البلاغه» و کارشناس مذهبی، در این باره گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

پیوند غدیر با اکمال دین

با توجه به آنکه پیامبر (ص) در صحراى عرفات اعلام کرده بودند که ممکن است این آخرین سفر حجشان باشد و عمر شریفشان رو به پایان است، این حج را «حجه‌الوداع» نامیدند، پس باید تکلیف مسلمانان در مرحله پس از رحلت ایشان معین می‌شد و اگر امر مدیریت جامعه اسلامى بدون تعیین جانشین ایشان -که بتواند پرچمدار صادق دین و راهنماى امین مسلمانان باشد- رها می‌شد، حتما این شریعت الهى که ختم‌کننده همه ادیان آسمانى و عصاره زحمات طاقت‌فرساى تمامى انبیای خداوند بود، به انحراف کشیده می‌شد.

غدیر؛ اعلام ولایت

براى خنثى کردن توطئه‌ها، خداوند متعال با فرستادن جبرئیل امین به‌همراه آیه «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ...» وظیفه حضرت رسول (ص) را رساندن بى‌درنگ و بدون، چون وچراى پیام الهى معرفی و تأکید کرد در صورت حصول کوچک‌ترین تأخیر در ابلاغ این پیام، کل موضوع پیامبرى نعوذبالله زیر سؤال خواهد رفت! پیوند بین ابلاغ این پیام با حرکت بیست‌وسه‌ساله رسول‌ا... (ص)، بیانگر حیاتى بودن آن است که اگر تنها مقصود آیه، اعلام محبت چهره شناخته‌شده‌اى به نام علی‌بن‌ابیطالب (ع) می‌بود (همان‌طور که برخی مدعى هستند)، دیگر این همه تأکید بر ارتباط تنگاتنگ میان ابلاغ این پیام و اصل رسالت، لازم نبود.

تضمین خدا درباره غدیر

جمله «وا... یعصمک من‌الناس» بیانگر احتمال اعتراض به این ابلاغ درمیان حاضران است که خداوند متعال، تضمین برخورد با هرگونه اعتراض را به پیامبر (ص) مى‌دهد و در جمله آخر آیه «إن‌ا... لا یهدى القوم الکافرین» به کفر معترضان و غیرقابل هدایت بودن آنان، تصریح می‌کند. از این‌رو، موضوع غدیر، چون تضمین‌کننده بقای دین اسلام است و بدون تعیین جانشین براى ادامه راه نبوت، تمام زحمات ۱۲۴ هزار پیامبر با رحلت رسول خاتم (ص) از دست می‌رفت، غدیر خم اتمام نعمت الهى است.

علی (ع)، منصوب خداست نه پیامبر (ص)

همان‌طور که رسالت رسول خاتم (ص)، پایان مسیر بعثت رسولان بود، باید انتخاب جانشین ایشان هم با همان ضابطه و معیار و ازسوى خداوند سبحان و با معرفی پیامبر (ص) انجام می‌شد و حضرت در پاسخ کسى که سؤال کرد آیا تعیین پسرعمت (علی) براى سرکردگى جامعه اسلامى ازسوى خداوند است یا با پسند شخص شما، با قاطعیت می‌فرمایند: «حتما از جانب خداوند سبحان و تعالى است».

واقعه‌ای به بلندای تاریخ

حادثه غدیر با آن روشى که پیامبر (ص) در جمع کردن بیشترین تعداد حضار و مقدمه‌سازى براى بیان اهمیت موضوع انجام دادند؛ و بعد از آن سخن گفتن حضرت از اولویت داشتنشان بر جان و مال تک‌تک مسلمانان با عبارت «ألستُ اولى بکم من أنفسکم» براساس تصریح آیه قرآنى «النَّبِیُّ أَوْلی بِالمُؤْمِنینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ» و همچنین اقرار مکرر گرفتن از حاضران و بعد از همه اینها، طرح موضوع ولایت و جانشینى علی‌بن‌ابیطالب (ع)، ناظر بر تضمین آینده اسلام تا پایان تاریخ بشریت است.

غدیر؛ امری فرا زمانی

اگر غدیر را محصور در حادثه‌اى تاریخى و بدون ارتباط با حفظ کیان اسلام بدانیم، آن وقت مدیریت جامعه اسلامى به دست نااهلان و نامحرمان خواهد افتاد و آرام‌آرام مسئله «لا وا... إلاّ دفناً دفناً» از دهان حاکمى به نام اسلام، صادر و منکر هرگونه وحى آسمانى می‌شود و به‌دنبال آن حاکم دیگرى کتاب خدا را آتش می‌زند و پاره‌پاره مى‌کند، لذا تعیین جانشین براى رسول خدا (ص) از سوى خداوند متعال یک ضرورت است و با همان معیارى که خداوند، پیامبر خود را از میان انسان‌ها انتخاب کرده است، شخص مناسب براى ادامه راهش را نیز تعیین مى‌کند.

نخستین انحراف

با تأمل در احوال بشریت عموما و جامعه اسلامى خصوصا در طول تاریخ، روشن مى‌شود که انحراف نخستین و به‌ظاهر نه‌چندان از صراط مستقیم آن روز، منشأ همه تفرقه‌ها و جنگ‌ها و خونریزى‌ها و ارتکاب جنایت‌ها در طول تاریخ بوده است و هرکه با گماشتن تعداد چندصدنفر، به مرکز اساسى شهر‌ها یا پایتخت کشور اسلامى یورش برده و با کشتار صد‌ها و هزاران بی‌گناه، سلطه خود را بر گرده مردم تحمیل کرده و اطاعت از خود را با زر و زور و تزویر و تهدید، واجب دانسته و براى ایجاد رعب و وحشت در دل مردم توسط مزدبگیران خود و اجبار دیگران به پذیرش سلطه‌اش، مرتکب هرگونه ارتکاب جنایت و وحشی‌گیری شده است.

ظهور؛ امتداد غدیر

طبق آیات قرآن و برحسب وعده قطعى الهى، صالحان در پایان، امور جامعه بشریت را به دست خواهند گرفت و، چون هدف خداوند از خلقت، بسط رحمت خود بر خلایق است، اگر چندصباحى نابکاران و ظالمان سوار بر مسند قدرت شوند، لیکن این سلطه‌گران مدت طولانى حکم‌فرما نخواهند ماند و ما در عصر و زمان خود شاهد سقوط ستمکارانى همانند شاه ایران و صدام بوده‌ایم، درحالى‌که در ایران کسى تصور نمى‌کرد رژیم کهن شاهنشاهى روزى فروبریزد، و در عراق نیز احدى به خود احتمال کنار رفتن صدام را نمی‌داد، اینها همان مسیری است که با غدیر آغاز و به ظهور ختم می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->