واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها

  • کد خبر: ۳۳۹۰۲۸
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶
کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها
شبکه‌ وسیعی از حیات در زیر سطح جنگل، نهفته که شامل قارچ‌های زیرزمینی است و با انتقال مواد مغذی به گیاهان و حبس کربن در اعماق خاک، به تنظیم آب‌وهوای زمین و حفظ اکوسیستم‌ها کمک می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در میان قارچ‌ها، قارچ‌های «میکوریزا»، به ویژه گونه‌های «اکتومیکوریزا» روابط همزیستی پیچیده‌ای با درختان و گیاهان برقرار می‌کنند و دانشمندان در تلاش برای درک و محافظت از این ارگانیسم‌های ضروری، با مانعی شگفت‌انگیز مواجه شده‌اند که اکثر این قارچ‌ها هنوز ناشناخته باقی مانده‌اند.

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که تا ۸۳ درصد از قارچ‌های «اکتومیکوریزال» متعلق به «گونه‌های تاریک» هستند که هرگز به‌طور رسمی نامگذاری یا توصیف نشده‌اند. دانشمندان این موجودات را فقط از طریق قطعاتی از «دی‌ان‌ای» (DNA) آنها می‌شناسند و ناشناس بودن آنها، چالش مهمی برای حفاظت از محیط زیست ایجاد می‌کند.

تنوع قارچ‌ها

فقط حدود ۱۵۵ هزار گونه قارچی رسما ثبت شده‌اند، در حالی که دانشمندان تخمین می‌زنند که بین دو تا سه میلیون گونه وجود دارد. در سال‌های اخیر، نمونه‌برداری از «دی‌ان‌ای محیطی» (eDNA)، استخراج مستقیم مواد ژنتیکی از خاک و ریشه‌ها به محققان کمک کرده است تا گونه‌های بسیار بیشتری را شناسایی کنند، با این حال، برای بیشتر این قارچ‌های مرموز، هیچ نمونه مشابهی در سوابق علمی وجود ندارد.

لورا ون گالن، محقق ارشد این تحقیق گفت: ما راه درازی تا رسیدن به ارتباط تمام توالی‌های «دی‌ان‌ای»  قارچی با گونه‌های نامگذاری شده در پیش داریم. «دی‌ان‌ای» محیطی، پتانسیل عظیمی به‌عنوان ابزار تحقیقاتی برای شناسایی گونه‌های قارچی دارد، اما نمی‌توانیم گونه‌های بدون نام را در طرح‌های حفاظتی بگنجانیم.

به‌طور سنتی، دانشمندان گونه‌های توصیف شده را با دوجمله‌ای‌های لاتین نامگذاری می‌کنند و بدون این شناسه‌ها، «گونه‌های تاریک» از چارچوب‌های حفاظتی مستثنی می‌مانند.

قارچ‌ها سلامت جنگل را تضمین می‌کنند

قارچ‌های «اکتومیکوریزا»، چیزی بیش از ساکنان گمنام خاک هستند و نیروگاه‌های سلامت سیاره محسوب می‌شوند. این قارچ‌ها با تقریبا یک چهارم از کل حیات گیاهی شریک هستند و نقش بزرگی در چرخه کربن زمین ایفا و سالانه بیش از ۹ میلیارد تن دی‌اکسیدکربن را جذب می‌کنند.  این رقم، بیش از ۲۵ درصد از دی‌اکسیدکربن منتشرشده سالانه توسط سوخت‌های فسیلی است. آنها همچنین به تنظیم جریان مواد مغذی در جنگل‌ها، پشتیبانی از مقاومت گیاهان و حتی تجزیه آلاینده‌ها کمک می‌کنند.

ون گالن گفت: مناطق عرض جغرافیایی میانی و نیمکره جنوبی نشانه‌هایی از زیستگاه بسیاری از گونه‌های ناشناخته را نشان می‌دهند.

محققان اظهار کردند: یکی از راه‌های کاهش مشکل «گونه‌های تاریک»، جمع‌آوری، مطالعه و توالی‌یابی قارچ‌ها است. قارچ‌هایی وجود دارند که دهه‌هاست در مجموعه‌های باغ‌های گیاه‌شناسی باقی مانده‌اند و باید فورا توالی‌یابی شوند.

خطرات زیاد است

سایت ارث گزارش کرد، بسیاری از این قارچ‌های ناشناخته با گونه‌های گیاهی مرتبط شدند که خود در معرض خطر انقراض هستند. اگر این گیاهان ناپدید شوند، شرکای قارچی آنها احتمالا با عملکرد‌های حیاتی اکولوژیکی بدون اینکه هرگز ثبت شوند، ناپدید خواهند شد.

ون گالن هشدار داد: ما اینجا در معرض خطر هستیم و اگر این گیاهان میزبان را از دست بدهیم، ممکن است جوامع قارچی بسیار مهمی از بین بروند که هنوز چیزی در مورد آنها نمی‌دانیم.

اولویت‌بندی گونه‌های قارچی زیرزمینی

ابزار‌های لازم برای بررسی تنوع قارچی از قبل وجود دارند. آنچه کم داریم، شناخت گسترده از نقش قارچ‌ها در آب‌وهوا و تنوع زیستی و تلاش هماهنگ برای مطالعه و محافظت از آنهاست.

ون گالن گفت: ما واقعا باید توجه بسیار بیشتری به قارچ‌های موجود در خاک داشته باشیم تا بتوانیم گونه‌ها را درک و از آنها محافظت کنیم و قبل از اینکه آنها را از دست بدهیم، آنها را حفظ کنیم.

محققان امیدوارند تحقیقات آنان به سازمان‌های حفاظت از محیط زیست کمک کند تا مناطق غنی از تنوع قارچی زیرزمینی را حتی اگر گونه‌های یافت شده در آنجا هنوز بی‌نام باشند در اولویت قرار دهند.

نتایج این تحقیق در مجله Current Biology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->