راهکار‌های موثر برای پیشگیری از نیش پشه‌ها در تابستان معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خبر داد: تعلیق از خدمت ۲۲ کارمند دولت در استان به جرم ارتشاء و اختلاس کمبود چه ویتامینی باعث خارش سر می‌شود؟ نام روز‌های هفته تأمین اجتماعی اعلام شد شرور فضای مجازی در تهران دستگیر شد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) بازگشت محصولات آرایشی قاچاق به بازار با بسته بندی جدید ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور سارقان ۷۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شد سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود اعتراض بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به عدم پرداخت مابه‌التفاوت فروردین‌ماه ۱۴۰۴ | فیش حقوقی خرداد صادر نشد شناسایی ۸۲۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در مناطق غیرنظامی تهران چرا سیل تگزاس تبدیل به فاجعه‌ای چنین کُشنده شد؟ حضور دو یوزپلنگ آسیایی در منطقه یوزکنام پل ابریشم + ویدئو آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های اربعین از ۲۴ تیر ۱۴۰۴ جهش آنی مبلغ قبوض تلفن ثابت به نام آبونمان روند کاهشی ابتلا به سالک در مشهد مرگ مشکوک با پس‌زمینه دعوای زن‌وشوهری بیش از ۳ میلیارد تومان مالیات برای ثبت مهریه ۳۰۰ سکه‌ای گفت‌وگو با مال‌خر متهم به خرید ۲ هزار گوشی دزدی | بندبازی یک سارق بندِ باز شهادت ۳ نیروی پلیس درپی حادثه تروریستی در چابهار (۲۱ تیر ۱۴۰۴) سولاریوم چه خطراتی را برای پوست ایجاد می‌کند؟ نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد ۱۴۰۴، هفته اول شهریورماه اعلام خواهد شد هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات قطره‌های چشمی در فضای مجازی اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ تیر ۱۴۰۴) نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس: تعویق آزمون استخدامی آموزش‌ و پرورش منتفی است
سرخط خبرها

حدود ۴۰ درصد از سطح زمین تخریب شده است

  • کد خبر: ۳۳۹۵۰۵
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
حدود ۴۰ درصد از سطح زمین تخریب شده است
«روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی» امسال با یادآوری این نکته تلخ گرامی داشته شد که سالانه یک میلیون کیلومتر مربع از زمین‌های حاصلخیز به دلیل بیابان‌زایی تخریب و تقریباً ۴۰ درصد از سطح زمین در دسته مناطق تخریب‌شده طبقه‌بندی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بیابان‌زایی یا بیابانی شدن پدیده‌ای است که بر اثر عملکرد نادرست انسان در طبیعت پدید می‌آید. بیابان‌زایی یکی از شیوه های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب و هوا و فعالیت های انسانی حادث می شود.

طبق کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد، این روز که هر ساله با شعاری متفاوت گرامی داشته می‌شود، در سال ۱۹۹۴ رسماً ۱۷ ژوئن به عنوان «روز بیابان‌زایی و خشکسالی» نامگذاری شد تا آگاهی‌رسانی افزایش یابد و اقداماتی برای مبارزه با بیابان‌زایی، تخریب زمین و خشکسالی برای مقابله با این بحران جهانی بسیج شود.

مراسم و کمپین های روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی World Day to Combat Desertification and Drought که به آن روز بیابان‌زدایی نیز گفته می‌شود، هر سال در هفدهم ژوئن برگزار می‌شود.

خشکسالی یکی از جدی‌ترین خطرات برای توسعه بلندمدت در کشورهای در حال توسعه و حتی مرفه است، بنابراین تمرکز این روز بر بازپس‌گیری زمین‌های تخریب‌شده و تبدیل آن‌ها به محیطی سالم به‌منظور افزایش انعطاف‌پذیری اقتصادی، افزایش درآمد و تضمین امنیت غذایی با ارائه پاسخ‌های قابل اجرا برای مشکل بیابان‌زایی قرار دارد.

امسال (۲۰۲۵)، این روز جهانی با شعار «زمین را احیا کنید؛ فرصت‌ها را آزاد کنید» نامگذاری شده است.

طبق بیانیه کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی (UNCCD)، هرکسی در آینده سهمی دارد، بنابراین باید نقشی ایفا کند. هدف از این بیانیه الهام بخشیدن به اقدامات و تبدیل بحث‌های بیشتر مربوط به خشکسالی و بیابان‌زایی به جریان اصلی این اقدامات است، چراکه با پرداختن مداوم به این مسائل می‌توان راه‌حل‌های پایداری در راستای حفظ سیاره برای نسل‌های آینده پیدا کرد.

امروزه، تقریباً ۴۰ درصد از سطح زمین به عنوان تخریب‌شده طبقه‌بندی می‌شود که مستقیماً بر بیش از ۳ میلیارد نفر تأثیر می‌گذارد و اثرات وخیمی بر آب و هوا، تنوع زیستی و معیشت در سراسر جهان ایجاد می‌کند.

طبق گزارش UNCCD، مجموع خسارات اقتصادی ناشی از تخریب زمین، بیابان‌زایی و خشکسالی سالانه ۸۷۸ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که نیاز فوری به مداخله جهانی را برجسته می‌کند.

به گزارش آناتولی، طبق مکانیسم جهانی UNCCD، توقف و معکوس کردن تخریب زمین، نیازمند سرمایه‌گذاری پایدار جهانی به میزان یک میلیارد دلار در روز بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ است.

هدف کلی جهانی، احیای ۱۵ میلیون کیلومتر مربع از زمین‌های تخریب‌شده تا سال ۲۰۳۰ است.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ ژوئن به مناسبت روز جهانی بیابان‌زدایی و خشکسالی گفت: من از دولت‌ها، مشاغل و جوامع می‌خواهم که به این فراخوان پاسخ دهند و اقدامات مربوط به تعهدات جهانی مشترک خود در مورد استفاده پایدار از زمین را تسریع کنند. ما باید روند تخریب را معکوس کنیم و منابع مالی برای احیا را افزایش دهیم - از جمله با آزادسازی سرمایه‌گذاری خصوصی.

از اعمالی که منجر به بیابان زایی می شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- شخم اراضی در جهت شیب

- بهره برداری نادرست از زمین‌های کشاورزی

- استفاده‌ی افراطی از کود و سموم شیمیایی

- چرای مفرط و بیش از ظرفیت از مراتع

- بهره برداری‌های بی‌رویه از جنگل‌ها و جنگل‌تراشی

- بهره برداری بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی که منجر به شوری آب و درنهایت شوری خاک می شود

- تبدیل نابه‌خردانه‌ی اراضی منابع ملی به کشاورزی، ویلاسازی و …

موارد نام برده از جمله عملکرد سوء انسان است که منجر به پدیده بیابان‌زایی شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->