اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اعلام شد + جزئیات حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق کشور کشف شد خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی پایتخت زمان واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری بگیران مشخص شد چگونه اوقات فراغت خوبی برای کودکان بسازیم؟ کشف مقادیری شربت موادمخدر از ۲ مسافر قطار تهران - نیشابور (۲۱ تیر ۱۴۰۴) علت اصلی شکاف و تَرک روی زبان چیست؟ حجت‌الاسلام علی طائب درگذشت + زندگینامه و سوابق حق اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از گزش پشه‌ها در تابستان معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خبر داد: تعلیق از خدمت ۲۲ کارمند دولت در استان به جرم ارتشا و اختلاس کمبود چه ویتامینی باعث خارش سر می‌شود؟ نام روز‌های هفته تأمین اجتماعی اعلام شد شرور فضای مجازی در تهران دستگیر شد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) بازگشت محصولات آرایشی قاچاق به بازار با بسته بندی جدید ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور سارقان ۷۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شد سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

حملات روانی، خطرناک‌تر از جنگ تن‌به‌تن | چطور استرس ناشی از جنگ را مدیریت کنیم؟

  • کد خبر: ۳۳۹۵۵۸
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۲
حملات روانی، خطرناک‌تر از جنگ تن‌به‌تن | چطور استرس ناشی از جنگ را مدیریت کنیم؟
استرس یک واکنش طبیعی بدن به محرک‌ها یا فشارهای فیزیکی، عاطفی یا روانی بوده و تجربه آن در شرایط جنگی، بسیار طبیعی است؛ اما می‌توان با رعایت چند نکته اساسی، میزان آن را مدیریت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر، میان هیاهوی انفجار‌ها و فریاد زنان و کودکان بی‌گناه در زیر آوار ظلم رژیم صهیونیستی، خبر‌های دیگری نیز باعنوان «عملیات‌ روانی» به گوش می‌رسد؛ عملیاتی که روان افراد را به‌جای جسمشان هدف می‌گیرد و بسیار خطرناک‌تر از زخمی است که به تن می‌نشیند.

این روزها در شرایط جنگی که حملات جنایتکارانه اسرائیل و موردهدف قراردادن شهروندان بی‌گناه، خواه ناخواه هراسی بر جان پیر و جوان می‌اندازد، یکی از مهم‌ترین اعمالی که باید انجام داد، مدیریت این موقعیت با روش‌های اصولی است تا بتوان با آرامش خاطر، در انتظار نابودی زودهنگام رژیم منحوس صهیون نشست.

پذیرفتن ترس، بزرگ‌ترین گام در مسیر مدیریت استرس

یک روانشناس اجتماعی و عضو بازنشسته هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، درباره سایه استرسی که در ایام اخیر بر سر مردم افتاده است، توضیح داد: استرس یک واکنش طبیعی بدن به محرک‌ها یا فشارهای فیزیکی، عاطفی یا روانی بوده و تجربه آن در شرایط جنگی، بسیار طبیعی است؛ اما می‌توان با رعایت چند نکته اساسی، میزان آن را مدیریت کرد.

عزیزالله تاجیک‌اسماعیلی، میزان تاب‌آوری در شرایط پراسترس را ظرفیت روانی دانست و ادامه داد: استرس تحت تأثیر دو عامل درونی و بیرونی ایجاد می‌شود. در شرایط فعلی بُعد بیرونی بسیار شدید و برای همه یکسان است و نمی‌توان در آن تغییر ایجاد کرد، اما بُعد درونی هر فرد با دیگری تفاوت‌هایی دارد. این تفاوت مربوط به میزان ظرفیت روانی اشخاص است که تا چه سطح و مرتبه‌ای بتوانند استرس و ترس خود را مدیریت کنند.

این روانشناس اجتماعی به نکات مهم کنترل استرس اشاره و بیان کرد: اولین و مهم‌ترین گام در مدیریت استرس، پذیرفتن ترس و نفی‌نکردن آن است. زمانی که افراد بدانند ترسیدن و دچار استرس‌شدن در شرایط حساس، واکنشی کاملاً طبیعی است، آسان‌تر می‌توانند این احساسات را تحت سلطه خود درآورند. انسان زمانی که در شرایط تهدید قرار می‌گیرد، اولین واکنشی که از خود نشان می‌دهد، عملی آنی برای حفظ جانش است.

عقاید ارزشی و دینی، ظرفیت روانی را بالا می‌برد

تاجیک‌اسماعیلی یکی از علل تفاوت ظرفیت روانی در افراد را عقاید شخصی و ارزش‌های ذهنی دانست و تشریح کرد: ظرفیت روانی افراد جامعه عموماً تابع نظام ارزشی در فرهنگ جامعه است و همین موضوع ما را در مقیاس با دیگر کشور، متمایز جلوه می‌دهد؛ چنان‌که مردم کشور ما وجه مشترکی قدرتمند در نظام‌های ارزشی، اعتقادی و ملی دارند که باعث انسجام میان ما می‌شود. مردم ما به دلیل قدمت کشور ایران، احساس غرور همیشگی دارند و زمانی که با تجاوز وحشیانه دشمن مواجه و درگیر ترس و استرس می‌شوند، تعارض ارزش و طبیعت به سراغشان می‌آید.

وی افزود: مواجهه افراد با این تعارض نیز با دیگری متفاوت است؛ به طوری که ممکن است، یک نفر قدرت ترسش بیشتر از عرق ملی‌اش باشد و از طرفی، یک شخص حاضر باشد برای حفظ خاک و دفاع از وطنش جان خود را فدا کند.

این عضو بازنشسته هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی درخصوص راهکار‌های مدیریت اضطراب در شرایط جنگی اظهار کرد: بسیاری از افراد گمان می‌کنند، رعایت جوانب احتیاط نشانه ترس است؛ با اینکه احتیاط یکی از طبیعی‌ترین واکنش‌هایی است که یک فرد می‌تواند در شرایط بحران از خود نشان دهد؛ لذا مردم باید به‌خاطر داشته باشند که استرس و عکس‌العمل‌های مربوط به آن، کاملاً عادی است. اتفاقاً احتیاط در شرایط جنگی می‌تواند یکی از علل مهم کاهش استرس باشد؛ به عنوان مثال زمانی که هشدار حمله صادر می‌شود، پناه‌بردن به مکانی امن می‌تواند حس ترس را کاهش دهد.

تاجیک‌اسماعیلی درباره اهمیت آموزش به مردم خصوصاً کودکان خاطرنشان کرد: در شرایط جنگ، حمایت از کودکان و سالمندان بسیار مهم است. یکی از این حمایت‌های مؤثر، آموزش در حین بازی برای مدیریت و نحوه بروز احساس ترس و نگرانی‌شان است. نمونه‌ای از این بازی‌ها، مانور موقعیت حملات جنگی در خانه و آموزش کار‌هایی است که در این موقعیت باید انجام داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->