ابهام در سرنوشت «هلنا» کودک ۱۱ ساله اصفهانی در سالگرد ربودن او | آیا قتلی اتفاق افتاده است؟ رئیس شورای شهر تهران: شهرداری به تنهایی قادر به بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده نیست بیماران خاص و صعب‌العلاج تأمین اجتماعی می‌توانند مستندات بیماری را در سامانه ثبت کنند ضرورت تأمین مصوبات مالی مرتبط با تأمین اجتماعی توسط دولت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در استان اعتراف به قتل پس از ۲۴ ساعت | شوهرم را  کشتم، دوش گرفتم و  خوابیدم! خانه سالمندان، سرای گرانی | نگاهی به وضعیت مراکز نگهداری سالمندان در خراسان رضوی اعلام زمان ارسال نتایج ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان به سازمان سنجش ۴۵۰ هزار نفر داوطلب کنکور کارت ورود به جلسه گرفتند عاملی که خطر سکته مغزی در جوانان را ۲ برابر می‌کند اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش تعداد واحد‌های خسارت‌دیده ناشی از جنگ تحمیلی اسرائیل به ۸ هزار واحد در تهران جزئیاتی از تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در خراسان رضوی هزینه سالانه واکسن ضد هاری ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان است عامل اصلی افزایش فشارخون، این ماده معدنی است گزارش سازمان غذا و دارو از روند توزیع شیرخشک شیرخشک با کدملی و لحاظ سن نوزاد توزیع می‌شود زمان ورود داوطلبان به حوزه‌های کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ افزایش موارد سرطان آپاندیس در نسل جدید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | ابرناکی و بارش رگباری در ۱۴ استان طی امروز ثبت‌نام وام ازدواج ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری از امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + شرایط و مدارک لازم اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد
سرخط خبرها

راهکارهایی برای مقابله با پرخوری عصبی ناشی از شرایط بحرانی و جنگی

  • کد خبر: ۳۳۹۸۳۴
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴
راهکارهایی برای مقابله با پرخوری عصبی ناشی از شرایط بحرانی و جنگی
اصلی‌ترین عامل پرخوری عصبی، استرس است. استرس از نظر علمی به حالت نگرانی اطلاق می‌شود که علت بروز آن مشخص و ملموس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در لحظات پردغدغه، تشویش درگیری و اخبار ناخوشایند این روزها، هر کس به نحوی نگرانی، ترس و استرس خود را مدیریت می‌کند؛ یک نفر می‌نویسد، یک نفر با دیگری درددل می‌کند و یک نفر هم چاره کار را در یخچال و میان خوراکی‌های مختلف جست‌و‌جو می‌کند. برخی از افراد دسته سوم که به‌اصطلاح درگیر پرخوری عصبی هستند، تلاش می‌کنند با خوردن، کمی حواسشان را از اتفاقات اطراف دور کنند.

اما برخی دیگر از این افراد، نه با عمد و تصمیم، بلکه به‌تبع فشار‌های جسمانی، مجبور به پرخوری می‌شوند؛ به طوری که ممکن است درصورت خودداری از خوردن، درد، سوزش و گرفتگی‌های شدیدی را در اجزای دستگاه گوارش خود احساس کنند.

چرا دچار پرخوری عصبی می‌شویم؟

یک کارشناس تغذیه درباره پرخوری‌های عصبی، خصوصاً در روز‌های پرالتهاب مانند شرایط جنگی، توضیح داد: اصلی‌ترین عامل پرخوری عصبی، استرس است. استرس، از نظر علمی به حالت نگرانی اطلاق می‌شود که علت بروز آن مشخص و ملموس است. با اینکه عوامل دیگری هم می‌توانند در پرخوری عصبی نقش داشته باشد، اما استرس به دلیل تأثیرگذاری سریع بر دستگاه‌های بدن، خصوصاً سیستم گوارش، به صورت مستقیم در این اتفاق دخیل است.

محمدعلی باقری درباره عملکرد دستگاه گوارش در شرایط استرس ادامه داد: در همه دستگاه‌های بدن، سیستم عصبی فعال بوده و طبیعی است که با برهم‌خوردن تعادل مکانیزم عصبی، فعالیت دستگاه‌ها هم مختل شود. دستگاه گوارش به عنوان یکی از بخش‌هایی که تحت تأثیر شدید و مستقیم سیستم عصبی قرار می‌گیرد، از بلع گرفته، تا جذب مواد غذایی را با مشکل مواجه می‌کند و ممکن است منجر به اسپاسم‌های شدید معده شود.

او در ادامه، به تبعات پرخوری عصبی اشاره کرد و گفت: به دلیل مشکلاتی که برای هضم و جذب غذا پیش می‌آید، مواد خوراکی در بدن انباشته شده و علاوه بر چاقی، منجر به یبوست نیز خواهد شد که هر دو این عواقب هم مشکلات خاص خود را به همراه دارند.

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی در شرایط جنگ و درگیری

باقری با بیان اینکه استرس انواع گوناگونی دارد و هرکدام از آن‌ها بر شدت پرخوری عصبی تأثیرگذار است، افزود: عوامل متعددی در شدت استرس و به دنبال آن میزان پرخوری مؤثر است؛ ازجمله سن، شرایط بحرانی، جنسیت و حتی فصل! البته برخی افراد هم دائم‌الاسترس هستند و عواقب این استرس همواره همراهشان است. مهم‌ترین موضوعی که در این باره باید مورد توجه قرار بگیرد، شناخت نوع استرس و شدت درگیری ما با آن است. در این صورت می‌توان به‌خوبی از توصیه‌های مربوطه برای بهبود شرایط استفاده کرد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به پرهیز‌های غذایی در روز‌هایی که استرس گریبان‌گیر اعضای خانواده می‌شود، بیان کرد: در زمان‌های پراسترس پرهیز از مصرف فست‌فود و غذا‌های چرب سرخ‌کردنی بسیار اهمیت دارد و باعث می‌شود عملکرد دستگاه گوارش بهبود یابد. یکی دیگر از کار‌هایی که می‌تواند در این شرایط کمک‌کننده باشد، خودداری از تماشای تلویزیون، خصوصاً اخبار در زمان صرف غذاست.

باقری درنهایت به خوراکی‌هایی که در وضعیت بحران و جنگی مفید هستند، اشاره و خاطرنشان کرد: در این ایام، مصرف میوه، سبزیجات، غذا‌های کبابی و تنقلات خشک توصیه می‌شود. در کنار این مواد غذایی، مصرف مایعات و نوشیدنی‌های طبیعی مانند آب، دوغ و آبمیوه‌های مختلف نیز بسیار مؤثر است. علاوه بر آن، آماده‌کردن بسته‌های آجیل نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد و علاوه بر تنظیم قند و فشارخون، مواد مغذی به بدن برساند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->