شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

پس لرزه‌های مطلقه بودن

  • کد خبر: ۳۴۰۰۷
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
پس لرزه‌های مطلقه بودن
یک روان‌شناس و مشاور خانواده می‌گوید: دید منفی‌ای که به بانوان مطلقه وجود دارد باعث می‌شود آن‌ها بعد از جدایی از جمع دوستان و حتی خانواده کناره بگیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، به تعداد واقعه‌های طلاقی که در سال اتفاق می‌افتد، زنان مطلقه‌ای را داریم که تعداد زیادی از آنان بعد از این اتفاق سرپرست خانوار می‌شوند.

دکتر زهره معینی، روان‌شناس و مشاور خانواده اینگونه توضیح می‌دهد: پیدا کردن یک شغل مناسب، تهیه مسکن و یک سرپناه امن، رسیدگی به نیاز‌ها و مشکلات بچه‌ها و ...  یعنی بازی کردن ۲ نقش هم زمان. همه این مسائل یک طرف، مشکلات غیرمنتظره‌ای که جامعه و باور‌های نادرست مردم بر دوش این افراد می‌گذارد طرف دیگر. برای همین، اگر از بیشتر بانوانی که طلاق گرفته اند درباره وضعیتشان پس از جدایی بپرسید، همه آن‌ها یک عقیده مشترک دارند: «نگاه جامعه بعد از جدایی به زنان بسیار آزار دهنده است.»، موضوعی که همه ابعاد زندگی یک زن مطلقه را تحت شعاع قرار می‌دهد و مشکلاتی غیرمعمول برایش رقم می‌زند. صحبت‌های امروزم کمی تلخ است، فقط برای اینکه بدانیم با قضاوت‌ها یا باور‌های نادرستمان با زندگی این افراد چه  می‌کنیم.

آمار‌ها نشان می‌دهد تنها ۱۶ درصد بانوان مطلقه شاغل اند و این امر می‌تواند منشأ مشکلات نادرستی برای آن‌ها باشد. این افراد برای گذران زندگی یا باید به خانه پدری برگردند -که این امر گاهی سبب دخالت‌های بی مورد در زندگی شان می‌شود- یا خیلی زود ازدواج کنند. ازدواج بد نیست، ولی ازدواج زودهنگام و اجباری آن هم با وجود بچه، نتیجه‌ای جز طلاق دوباره نخواهد داشت. اگر هم به دنبال کار باشند، به دلیل نداشتن مهارت‌های لازم، شغل‌هایی به آن‌ها پیشنهاد می‌شود که میزان سوءاستفاده در آن‌ها بسیار زیاد است.

بیشتر زنانی که طلاق می‌گیرند دوست ندارند به خانه پدری برگردند. از این رو، یکی از مشکلات اصلی آن‌ها تأمین مسکن خواهد بود. نگاه‌های آزاردهنده همسایه‌ها و مزاحمت‌ها و مشکلاتی که برایشان ایجاد می‌شود -به ویژه از سوی برخی مردان هوس باز که بیشتر مواقع متأهل هم هستند- سبب می‌شود اغلب به دردسر بیفتند. این مشکل فقط به تهیه مسکن ختم نمی‌شود. آن‌ها هنگام سفر و تفریح هم برای اقامت در هتل یا مهمان سرا همین مشکلات را دارند.

یکی از دغدغه‌های مهم و آزاردهنده زنان مطلقه برعهده گرفتن حضانت بچه هاست. افزون بر اینکه برای تأمین مالی آن‌ها با مشکل مواجه اند، تربیت دوگانه بچه‌ها هم دردسرساز است و مادران بیشترین ضربه را از این نظر می‌خورند. این بچه‌ها معمولا بابت حقارتی که جامعه به دلیل نداشتن پدر به آن‌ها تحمیل می‌کند، افسرده، جامعه گریز و جامعه ستیز می‌شوند و سر ناسازگاری با مادر پیدا می‌کنند.

دید منفی‌ای که به بانوان مطلقه وجود دارد باعث می‌شود آن‌ها بعد از جدایی از جمع دوستان و حتی خانواده کناره بگیرند. تنها ماندن برای بانوان آزاردهنده است و در صورتی که حساس‌تر و عاطفی‌تر باشند، این آسیب برای آن‌ها شدیدتر خواهد بود و به احساس بیگانگی، ناامنی، ناراحتی در رابطه و انزوا منجر می‌شود.

مزاحمت‌های همسر قبلی از شایع‌ترین شکایت‌هایی است که بانوان بعد از طلاق دارند، به ویژه وقتی طلاق توافقی نباشد و بچه‌ها با مادر زندگی کنند و مادر بخواهد دوباره ازدواج کند. دید جامعه به این مادران هم بسیار بد است و انتظار می‌رود با وجود بچه، دیگر ازدواج نکنند و تا آخر عمر نقش مادر فداکار را بازی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->