راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

توصیه‌های بهداشتی اطمینان از سلامت آب آشامیدنی در شرایط اضطراری

  • کد خبر: ۳۴۱۱۷۶
  • ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
توصیه‌های بهداشتی اطمینان از سلامت آب آشامیدنی در شرایط اضطراری
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت دستورالعمل‌ها و توصیه‌های کارشناسان بهداشت محیط برای گندزدایی آب توسط مردم و اطمینان از سلامت آب آشامیدنی به‌ویژه در شرایط اضطراری، هنگام قطعی آب شهری یا استفاده از آب چاه، چشمه و رودخانه از اهمیت بالایی برخوردار است و علاوه بر کمک به حفظ سلامت فردی، نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت عمومی و جلوگیری از بروز اپیدمی‌های ناشی از آب آلوده و شیوع بیماری‌هایی همچون اسهال، وبا، حصبه، و ... دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید وفا با بیان اینکه بحران‌های انسان ساخت مانند انفجار، آتش سوزی، جنگ، تصادفات جاده‌ای با تانکر‌های حمل مواد شیمیائی و خرابکاری و حوادث تروریستی می‌تواند سلامت آب را به خطر بیندازد، افزود: جوشاندن آب همچنان ساده‌ترین و مؤثرترین روش برای گندزدایی آب است. آب باید به مدت حداقل یک دقیقه به‌طور کامل جوشیده و پس از خنک‌شدن، قابل استفاده می‌باشد. این روش به‌راحتی بسیاری از عوامل بیماری‌زا از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها را از بین می‌برد و نیاز به تجهیزات پیچیده یا مواد شیمیایی ندارد.

وی اظهار داشت: علاوه بر جوشاندن، استفاده صحیح از ترکیبات کلردار به‌عنوان روشی مطمئن و عملی برای گندزدایی آب محسوب می‌شود. پرکلرین (پودر کلر ۷۰ درصد) ازجمله پرکاربردترین مواد گندزداست که با رعایت دستورالعمل صحیح، مردم می‌توانند آب را به‌طور کامل ایمن کنند. دکتر وفا تاکید کرد: مردم ظروف ذخیره آب را مرتباً شست‌وشو و ضدعفونی کنند و آب را فقط در ظروف تمیز، بدون بوی نامطبوع و دربسته ذخیره کنند. این کار مانع ورود آلودگی‌های ثانویه به آب می‌شود. همچنین آب ذخیره‌شده نباید به مدت طولانی بدون استفاده بماند و بهتر است به‌صورت روزانه یا حداکثر هر دو روز یک‌بار، آب تازه تهیه و جایگزین شود.

مدیر سلامت محیط وکار معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: دمای محیط و نور مستقیم خورشید می‌تواند کیفیت آب ذخیره‌شده را تحت‌تأثیر قرار دهد، به همین دلیل آب شرب گندزدایی‌شده باید در محیط خنک و تاریک نگهداری شده و از ذخیره آب به‌مدت طولانی پرهیز شود. چنانچه آب ذخیره‌شده دچار تغییر رنگ، بوی نامطبوع یا کدورت شد، باید از مصرف آن خودداری کرده و آب تازه تهیه نمود.

دکتر وفا تاکید کرد: مردم ساکن مناطق محروم، روستایی و حاشیه‌شهرها، که دسترسی به آب لوله‌کشی تصفیه‌شده و بهداشتی ندارند، باید به این دستورالعمل‌ها پایبند باشند و به کودکان، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، آب جوشیده یا آب گندزدایی‌شده بدهند. همچنین آموزش اعضای خانواده به رعایت بهداشت فردی، شستن صحیح دست‌ها با آب و صابون و استفاده از آب سالم برای شست‌وشوی سبزیجات و میوه‌ها، می‌تواند به‌میزان چشمگیری خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی را کاهش دهد.

مدیر سلامت محیط وکار معاونت بهداشت دانشگاه گفت: در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر به شرکت آبفای شهرستان که متولی تامین آب شرب بهداشتی سالم می‌باشند تماس گرفته و یا در صورت بروز علائم بیماری‌های گوارشی، بلافاصله به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده یا با شماره تماس ۱۹۰ که توسط وزارت بهداشت اعلام گردیده است، تماس بگیرند.

شایان ذکر است روش تهیه و استفاده از کلر مادر به شرح ذیل می‌باشد: برای تهیه «کلر مادر»، یک قاشق مرباخوری پودر پرکلرین (حدود ۱۵ گرم) را به یک لیتر آب خنک و تمیز اضافه کرده و خوب هم بزنید تا پودر به‌طور کامل حل شود. این محلول غلیظ را «محلول کلر مادر» می‌نامند. آن را در یک بطری تیره، تمیز و سربسته بریزید و دور از نور مستقیم خورشید و دسترس کودکان نگهداری کنید. این محلول تا یک هفته قابل استفاده است.

برای ضدعفونی آب آشامیدنی، به ازای هر لیتر آب شفاف و تمیز، ۳ تا ۷ قطره از محلول کلر مادر را اضافه کرده و خوب هم بزنید. آب را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا کلر فرصت تماس و نابودی کامل میکروب‌ها را داشته باشد. پس از این مدت، آب آماده مصرف است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->