عصر شعر غزه در حوزه هنری انقلاب اسلامی هنری خراسان رضوی برگزار شد ویدئو | درخواست مجید واشقانی از بهاره رهنما برای کمک به اتحاد ایران واکنش بازیگر معروف هالیوودی به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه + عکس نمایشگاه آثار شهیده «منصوره عالیخانی» در بوسنی و هرزگوین + عکس جایگزین فیلم «پیرپسر» مشخص شد | «سینما متروپل» به زودی اکران می‌شود نگاهی به قسمت هفتم و هشتم سریال «اجل معلق» | بار سریال بر دوش «بهزاد خلج» برگزاری آیین اهدای جایزه «کتاب اربعین» | پویشی برای معرفی آثار مرتبط با اربعین حسینی تصویری جدید از تتوهای سر محسن چاوشی + عکس جایگزین سریال «مختارنامه» مشخص شد + زمان پخش رویداد ملی «ایران برنده بازی» به بیش از ۷ میلیون مخاطب رسید انتقاد تند بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه ابوالفضل پورعرب با فیلمی جدید به سینما می‌‎آید ششمین جلد «چهره‌های موسیقی ایران معاصر» منتشر شد | کتابی برای معرفی مفاخر موسیقی ایران «ثریا» از ایروان روی آنتن زنده شبکه یک می‌رود ساختار مدیریتی موسیقی کشور با حضور مسئولین بررسی شد نمایشگاه آثار چیدمان تجسمی و حجم «نویز سفید» در نگارخانه آسمان مشهد رشد خوش نویسی در توسعه و ترویج مهارت هاست آموزش داستان نویسی | نقطه چین های سرنوشت (بخش دوم) درباره «جستار سیاسی» با نگاهی به آثاری از جرج اورول و هرتا مولر | جمع بی طرفی و جامع نگری
سرخط خبرها

فلسفه کرونا در کتاب «عالمگیر»

  • کد خبر: ۳۴۱۶۵
  • ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
فلسفه کرونا در کتاب «عالمگیر»
کتاب «عالمگیر» نوشته اسلاوی ژيژک اتفاق مهمی در دنیای کتاب‌های فلسفه محسوب می‌شود. این کتاب که به مهم‌ترین دغدغه این روزهای بشر یعنی بیماری «کرونا» پرداخته است، با ترجمه هوشمند دهقان از اوایل خردادماه در کتاب‌فروشی‌های سراسر کشور منتشر می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، آدم‌هایی که فلسفه می‌دانند، نگاه دیگری به زندگی روزمره دارند و آن‌هایی که فلسفه می‌خوانند، شاید به‌دنبال راهی هستند برای رهایی از تعلقات عالم. در این میان فلسفه مدرن طرف‌داران بسیار زیادی دارد، زیرا در کنار مسائل پیچیده فلسفی بشر، به مسائل ریز و جزئی زندگی هم می‌پردازد. شاید به همین دلیل است که انتشار کتاب «عالمگیر» نوشته اسلاوی ژیژک اتفاق مهمی در دنیای کتاب‌های فلسفه محسوب می‌شود. کتابی که به مهم‌ترین دغدغه این روز‌های بشر یعنی بیماری «کرونا» پرداخته و خواسته است بگوید چگونه کووید۱۹ دنیا را تکان می‌دهد.
 

اثری مهم از جنجالی‌ترین فیلسوف معاصر

اسلاوی ژیژک در حقیقت از جنجالی‌ترین فیلسوفان و نظریه پردازان معاصر است که در زمینه‌های مختلفی از جمله فلسفه، جامعه‌شناسی و مطالعات فرهنگی صاحب‌نظر است. او همچنین بر سینما، موسیقی، تاریخ، فلسفه و روان‌پزشکی نیز تسلط دارد و همین ویژگی‌ها او را به یکی از پرکارترین نظریه‌پردازان معاصر تبدیل کرده است. او در ۲۰ سال گذشته در بیش از ۴۰۰ کنفرانس بین‌المللی در حوزه فلسفه و جامعه‌شناسی در سراسر جهان شرکت و بیش از ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده است.
 

گفتار‌هایی از تارانتینو و هگل تا معاون وزیر بهداشت ایران

در این کتاب ژیژک با شور و شوق همیشگی‌اش به استفاده از تمثیل‌های موجود در فرهنگ عامه، صفحات این کتاب را با گفتار‌هایی از کوئنتین تارانتینو، هربرت جورج ولز، هگل و مارکس می‌آراید و تصویری جذاب از بحران کرونا را ایجاد می‌کند.

شاید جالب باشد بدانید این فیلسوف سرشناس در فصل چهارم کتابش گریزی هم به ایران می‌زند. او از قول دکتر ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، نقل می‌کند که ویروس کرونا، ویروس دمکراتی است، فقیر و غنی و مسئول و غیرمسئول نمی‌شناسد.
او معتقد است که در برابر این ویروس، همگی در یک قایق نشسته‌ایم.


در حقیقت ژیژک در این کتاب می‌کوشد با نگاه همیشه نقادانه‌اش تأثیرات کرونا بر دنیا را بدون هیچ تعارفی با دسته‌بندی‌های سیاسی واشکافی کند و البته پس از آن راهکار منحصر‌به‌فرد خود را ارائه دهد.
 

انتقاد به پوتین و ترامپ

ژیژک در این کتاب در کنار ترامپ، پوتین و اردوغان را هم از انتقاد‌های خود بی‌نصیب نمی‌گذارد. او با نقل‌قول‌هایش از کتاب مقدس، تاریخ ادبیات و آنچه در گستره وسیعی از جغرافیای جهان از ایران تا ایتالیا می‌گذرد و مواجهه‌اش با منتقدان مطالعه این کتاب را برای مخاطب تجربه‌ای آشنا، اما غریب ساخته است.
 

زبان ساده و روان کتاب

در پایان می‌توان گفت از مهم‌ترین ویژگی‌های این کتاب زبان ساده و روان آن است که سبب می‌شود مخاطبان بدون نگرانی از سخت و پیچیده بودن مباحث فلسفی، بتوانند آن را مطالعه کنند.
انتشارات «صدای معاصر» کتاب «عالمگیر» را در ۹۶ صفحه و با بهای ۲۰ هزار تومان چاپ کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->