فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

فلسفه کرونا در کتاب «عالمگیر»

  • کد خبر: ۳۴۱۶۵
  • ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
فلسفه کرونا در کتاب «عالمگیر»
کتاب «عالمگیر» نوشته اسلاوی ژيژک اتفاق مهمی در دنیای کتاب‌های فلسفه محسوب می‌شود. این کتاب که به مهم‌ترین دغدغه این روزهای بشر یعنی بیماری «کرونا» پرداخته است، با ترجمه هوشمند دهقان از اوایل خردادماه در کتاب‌فروشی‌های سراسر کشور منتشر می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، آدم‌هایی که فلسفه می‌دانند، نگاه دیگری به زندگی روزمره دارند و آن‌هایی که فلسفه می‌خوانند، شاید به‌دنبال راهی هستند برای رهایی از تعلقات عالم. در این میان فلسفه مدرن طرف‌داران بسیار زیادی دارد، زیرا در کنار مسائل پیچیده فلسفی بشر، به مسائل ریز و جزئی زندگی هم می‌پردازد. شاید به همین دلیل است که انتشار کتاب «عالمگیر» نوشته اسلاوی ژیژک اتفاق مهمی در دنیای کتاب‌های فلسفه محسوب می‌شود. کتابی که به مهم‌ترین دغدغه این روز‌های بشر یعنی بیماری «کرونا» پرداخته و خواسته است بگوید چگونه کووید۱۹ دنیا را تکان می‌دهد.
 

اثری مهم از جنجالی‌ترین فیلسوف معاصر

اسلاوی ژیژک در حقیقت از جنجالی‌ترین فیلسوفان و نظریه پردازان معاصر است که در زمینه‌های مختلفی از جمله فلسفه، جامعه‌شناسی و مطالعات فرهنگی صاحب‌نظر است. او همچنین بر سینما، موسیقی، تاریخ، فلسفه و روان‌پزشکی نیز تسلط دارد و همین ویژگی‌ها او را به یکی از پرکارترین نظریه‌پردازان معاصر تبدیل کرده است. او در ۲۰ سال گذشته در بیش از ۴۰۰ کنفرانس بین‌المللی در حوزه فلسفه و جامعه‌شناسی در سراسر جهان شرکت و بیش از ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده است.
 

گفتار‌هایی از تارانتینو و هگل تا معاون وزیر بهداشت ایران

در این کتاب ژیژک با شور و شوق همیشگی‌اش به استفاده از تمثیل‌های موجود در فرهنگ عامه، صفحات این کتاب را با گفتار‌هایی از کوئنتین تارانتینو، هربرت جورج ولز، هگل و مارکس می‌آراید و تصویری جذاب از بحران کرونا را ایجاد می‌کند.

شاید جالب باشد بدانید این فیلسوف سرشناس در فصل چهارم کتابش گریزی هم به ایران می‌زند. او از قول دکتر ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، نقل می‌کند که ویروس کرونا، ویروس دمکراتی است، فقیر و غنی و مسئول و غیرمسئول نمی‌شناسد.
او معتقد است که در برابر این ویروس، همگی در یک قایق نشسته‌ایم.


در حقیقت ژیژک در این کتاب می‌کوشد با نگاه همیشه نقادانه‌اش تأثیرات کرونا بر دنیا را بدون هیچ تعارفی با دسته‌بندی‌های سیاسی واشکافی کند و البته پس از آن راهکار منحصر‌به‌فرد خود را ارائه دهد.
 

انتقاد به پوتین و ترامپ

ژیژک در این کتاب در کنار ترامپ، پوتین و اردوغان را هم از انتقاد‌های خود بی‌نصیب نمی‌گذارد. او با نقل‌قول‌هایش از کتاب مقدس، تاریخ ادبیات و آنچه در گستره وسیعی از جغرافیای جهان از ایران تا ایتالیا می‌گذرد و مواجهه‌اش با منتقدان مطالعه این کتاب را برای مخاطب تجربه‌ای آشنا، اما غریب ساخته است.
 

زبان ساده و روان کتاب

در پایان می‌توان گفت از مهم‌ترین ویژگی‌های این کتاب زبان ساده و روان آن است که سبب می‌شود مخاطبان بدون نگرانی از سخت و پیچیده بودن مباحث فلسفی، بتوانند آن را مطالعه کنند.
انتشارات «صدای معاصر» کتاب «عالمگیر» را در ۹۶ صفحه و با بهای ۲۰ هزار تومان چاپ کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->