شهرآرانیوز؛ موسی علمی، فرزند محمدعلی علمی (پسر محمداسماعیل علمی) و بنیانگذار شرکت تضامنی چاپ علمی بود که همراه با برادرانش ۸ انتشارات و چندین کتابفروشی را اداره میکردند.
موسی علمی، کتابفروشی علمی -کهنترین میراث خاندان علمی- را در اختیار داشت؛ کتابفروشی کهنسالی که از جنگ جهانی دوم بر جا بود اما در سال های اخیر تعطیل شده بود.
خاندان علمی بیش از ۱۰۰ سال است که در کار چاپ هستند و انتشارات زیادی را مدیریت کرده و میکنند.
حاج محمداسماعیل علمی، در زمان رضاشاه به همراه پسرانش تصمیم گرفت شرکت تضامنی علمی را تاسیس کند. آنها جنب ساختمان وزارت دارایی، کتابفروشیشان را دایر کردند. اسماعیل علمی به همراه محمدعلی ترقی، صاحب و موسس انتشارات خیام، بارها به هند سفر کرد تا از آنجا کتابهای فارسی چاپ هند را به تهران بیاورند.
بعدها که وزارت دارایی گسترش پیدا کرد، کتابفروشی علمیها خراب شد و آنها کمی پایینتر از مکان قبلی کتابفروشی جدیدشان را دایر کردند. همانزمانها روسها میخواسند در مشهد چاپخانهای را بفروشند. او هم به مشهد رفت و یک دستگاه ماشین چاپ سنگی با لوازم آن خریداری کرد و با مشقات بسیار آن را به تهران و کتابفروشیاش آورد؛ این کتابفروشی درنهایت به دست پنج پسرش، ازجمله موسی، افتاد.
انتشارات علمی، زمانی کتابهای درسی را چاپ میکردند. آنها از بزرگترین ناشران کتابهای درسی در کشور بودند.
همه برادران موسی علمی، به جز یک نفر، در کار نشر هستند:
احمد علمی (انتشارات ایران)
رضا علمی (انتشارات نوین)
محسن علمی (انتشارات نادی)
حسن علمی (انتشارات علمی)
مهدی علمی (نشر علم)
عباس علمی (انتشارات زریاب)
علی اصغر علمی (انتشارات سخن)
از میان دختران محمدعلی علمی نیز صدیقه علمی با عبدالرحیم جعفری، موسس انتشارات امیرکبیر، ازدواج کرد. قدسی علمی نیز با حسن علمی، کتابفروش، ازدواج کرد. فرزندان قدسی علمی، کمال علمی، انتشارات پیکان، و علی علمی، نشر البرز، را راهاندازی کردهاند.
خاندان علمی یکی از مهمترین خاندانهای نشر در ایران هستند که نسلاندرنسل در حیطه چاپ و انتشار کتاب فعال بودهاند. خاندانی که بخش مهمی از تاریخ صنعت نشر با نام آنان پیوند خورده است.