روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

حادثه در کمین ۲۰۰۰ ساختمان نا ایمن

  • کد خبر: ۳۴۳۴
  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲
حادثه در کمین ۲۰۰۰ ساختمان نا ایمن
۱۵ پاساژ، ۵ ساختمان بلند مرتبه و ۳۰ بیمارستان در مشهد فاقد تاییدیه ایمنی آتش نشانی هستند

راحله حسین‌زاده  - کمی بعد از آتش سوزی گسترده برج سلمان در بیستم تیر ماه سال 95 بود که موضوع ایمنی ساختمان های بلند مرتبه و لزوم نظارت بر اماکن ناایمن دولتی و تجاری در مشهد مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گرفت. هرچند شعله های حریق برج سلمان مانند حادثه پلاسکو قربانی نداشت اما خسارت به جا مانده از این حادثه همچنان بر تن این ساختمان مرتفع خود نمایی می کند. امروزه شاهد رشد قارچ گونه برج های سر به فلک کشیده با کاربردهای مختلف تجاری، اداری و مسکونی در مشهد هستیم که فضای برخی از مناطق شهری را قبضه کرده اند و هرکدام از این ساختمان ها در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی می توانند آبستن حوادث تلخ و جبران ناپذیری باشند. درست مانند 2000 ساختمانی که طبق گفته مدیرعامل آتش نشانی مشهد تأییدیه های ایمنی را از این سازمان نگرفته اند و هرکدام می توانند به صورت بالقوه حادثه ساز باشند. بر‌اساس اعلام نظر امیر عزیزی از این تعداد ساختمان بلند مرتبه 200 مورد ملک تجاری، پاساژ و بازار هستند و 140مورد دیگر نیز ساختمان بلند مرتبه مسکونی با ارتفاع 6 طبقه اند.


20 ساختمان پرخطر در مشهد
عزیزی 20 ساختمان از 2000 ساختمان فاقد تأییدیه ایمنی آتش نشانی را پرخطر ارزیابی و تأکید کرد که از این تعداد 15مورد بازارهای قدیمی و پاساژها هستند و 5 مورد دیگر هم ساختمان های مسکونی و بلندمرتبه اند که در صورت وقوع حریق یا حادثه این اماکن بستر حوادث ناگوار و جبران ناپذیر خواهندبود.
این مقام ارشد سازمان آتش نشانی مشهد در نظر گرفتن مبحث 3 مقررات ملی ساختمان ویرایش سال 1395 را عمل به موارد ضروری ایمنی در ساختمان ها دانست و ادامه داد: پوشش های ضد حریق، سیستم اعلام اطفای حریق، معماری ساختمان، مدیریت دود، خاموش کننده های دستی، نرده ها و تعبیه خروج اضطراری برای ساختمان های بلند مرتبه با ارتفاع 7 طبقه، آسانسورها و وجود شبکه های بارنده در ساختمان ها با زیربنای بیش از 2000متر جزو نکاتی هستند که باید در ساختمان ها برای رعایت ایمنی در نظر گرفته شوند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه این سازمان سالیانه 15هزار اخطاریه برای اماکن نا ایمن صادر می کند گفت: هیچ قانونی وجود ندارد که این اختیار را به ما بدهد تا در صورت مشاهده ساختمان های در حال ساخت ناایمن مجوز آن ها را لغو کنیم یا جلوی بهره برداری آن را بگیریم. البته این موضوع در مورد ساختمان های احداث شده وجود دارد که کارشناسان ما در صورت مشاهده ساختمان هایی که تأییدیه ایمنی ندارند به مالک ساختمان اخطار می دهند و از همین نسخه اخطاریه یک رونوشت هم برای دادستانی مشهد ارسال می کنند. براساس مهلت داده شده فرد ملزم به رفع خطر می شود در غیر این صورت ساختمان او پلمب خواهد شد.
عزیزی با بیان اینکه هر ساختمانی که به مرحله بهره برداری می رسد باید تأییدیه ایمنی را بگیرد بیان کرد: مالکان تنها زمانی که مجبور باشند برای گرفتن تأییدیه ایمنی مراجعه می کنند در صورتی که اگر نظام مهندسی در مرحله اول صدور پروانه، نقشه پایه را بفرستد، با مشاوره های رایگان سازمان اصلاحیه های لازم در نقشه انجام می شود اما در مرحله آخر ممکن است به تخریب ساختمان برسد یا تأییدیه ایمنی داده نشود.


30 بیمارستان فاقد تأییدیه ایمنی
این مقام مسئول با اشاره به تأییدیه داشتن تنها یک بیمارستان در مشهد بیان کرد که 4 بیمارستان دیگر درخواست تأییدیه ایمنی را به آتش نشانی داده اند
که کارشناسان ما در حال بررسی موضوع هستند. علاوه بر این 30 بیمارستان در مشهد فاقد تأییدیه های ایمنی هستند و هیچ اقدامی در این باره تاکنون از سوی مسئولان این مراکز صورت نگرفتهاست. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->